19 / 05 / 2024

faturalar elektronik ödenir mi

faturalar elektronik ödenir mi

Digital Planet Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Vural, " Tüm fatura alışverişi tamamen elektroniğe dönüşecek. Yakın zamanda bireysel faturalar da sistemin bir parçası olacak " dedi...

Doğalgaz faturası taksitle ödenir mi?

Doğalgaz faturaları İGDAŞ veznelerine ve yetkili fatura ödeme merkezlerinden yatırılabiliyor. Faturanın son ödeme tarihine kadar ödenmiş olması gerekiyor. Peki, doğalgaz faturası taksitle ödenir mi? Fatura nasıl taksitlendirilir?

Elektrik faturası nerelerde ödenir?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların elektrik faturaları fatura veya ödeme bildirimi üzerinde belirtilen süre içerisinde ödeniyor. Peki, elektrik faturası nerelerde ödenir? İşte fatura ödeme yerleri..

2015 yılı çöp vergisi ne zaman ödenir?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi meskenler için su faturalarına yansıtılırken, işyeri ve diğer bağımsız bölümler için belediyeye gidilerek ödenmesi gerekiyor. Peki, 2015 yılı çöp vergisi ne zaman ödenir?

Çevre temizlik vergisi hangi aylarda ödenir 2015!

Konutlarda su tüketim miktarı esas alınarak su faturalarına dahil edilen Çevre Temizlik Vergisi işyerlerinde ise her yıl 2 taksitte ödeniyor. Peki, Çevre temizlik vergisi hangi aylarda ödenir 2015!

Geciken elektrik faturası nereye ödenir?

Mesken ve işyeri gibi taşınmazların elektrik faturaları PTT Şubelerinden, anlaşmalı banka şubeleri ve anlaşmalı ödeme noktalarından yapılabiliyor. Peki, geciken elektrik faturası nereye ödenir? İşte yanıtı..

Doğalgaz faturası PTT'ye ödenir mi?

İGDAŞ abonelik talepleri; bağımsız bölüm maliki, binanın veya tesisin sahibi ya da bunların yetkili temsilcilerince yapılıyor. Faturalar ise İGDAŞ tarafından duyurulan ödeme noktalarından yapılıyor. Peki, doğalgaz faturası PTT'ye ödenir mi?

Su faturası PTT'den ödenir mi?

İşyeri ve mesken gibi taşınmazlar adına kesilen su faturaları, fatura üzerinde belirtilen süre içerisinde ilgili ödeme noktalarına ödeniyor. Su faturası PTT'den ödenir mi? İşte alternatif ödeme noktaları..

Doğalgaz faturası internetten ödenir mi?

İGDAŞ faturaları, İGDAŞ'ın veznelerinden ödenebildiği gibi; yetkili bankalar aracılığı ile de ödenebiliyor. Peki, doğalgaz faturası internetten ödenir mi? İGDAŞ vezneleri nerelerde var? İşte İGDAŞ ödeme noktaları..

Elektrik faturası hafta sonu ödenir mi?

Elektrik faturaları, TEDAŞ'ın resmi internet sayfasında belirtilen ödeme noktalarından ödenebiliyor. Ayrıca anlaşmalı bankalar aracılığı ile de ödeme yapılabiliyor. Peki, Elektrik faturası hafta sonu ödenir mi?

Gecikmiş elektrik faturası nereye ödenir?

Elektrik faturalarının ne kadar olduğu ve en son hangi gün ödenmesi gerektiği, faturanın üzerinde belirtiliyor. Peki fatura ödeme günü geçerse ne olur? Gecikmiş elektrik faturası nereye ödenir?

Elektrik faturası nereye ödenir?

Elektrik faturaları, PTT Şubelerinden, anlaşmalı banka şubeleri ve anlaşmalı ödeme noktalarından ödenebiliyor. Peki, elektrik faturası nereye ödenir? Elektrik faturası nasıl ödenir? İşte elektrik faturası ödeme yerleri..

Rant vergisi neden ödenir?

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yaptığı açıklamaya göre rant vergisi ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Peki, rant vergisi nedir? Rant vergisi neden ödenir? İşte rant vergisi 2014...

Uzun süre oturulmayan evin aidatı ödenir mi?

Tamer Heper hukukla ilgili tüm soruların yanıtını Posta Gazetesi'nde vermeye devam ediyor. Bugün bir okuyucunun "Uzun süre oturulmayan evin aidatı ödenir mi?" sorusunun yanıtı verdi. Peki aidat ödenir mi?

faturalar elektronik ödenir mi Haberi

faturalar elektronik ödenir mi

Uzun yıllardır e-fatura üzerine çalışmalar yürüten Digital Planet bu konuda Gelir İdaresi Başkanlığı'nca verilen lisans ile 'özel entegratör' olarak hizmet veriyor. Hızlı adaptasyon için daha esnek ve sade sistemlerin seçilmesi gerektiğini vurgulayan Digital Planet Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Vural, "31 Aralık 2013 ise geçiş için son tarih. Kurumların çok hızlı bir şekilde süreçlerini e-faturaya adapte etmeleri gerekiyor" uyarısında bulundu. Kurumların faturalama sistemlerinde akışı değiştirmeden çözümler sunduklarını belirten Vural, "Hayatımızdaki fatura alışverişi tamamen elektroniğe dönüşecek. Şimdilik kurumlar için yakın zamanda bireysel faturalarda bu sistemin bir parçası olacak" dedi. 

 Elektronik fatura uygulamasının amacı nedir? 

Elektronik fatura sistemi ile kağıt fatura tedarik, depolama ve gönderim maliyetleri, işlemler sırasındaki hataların ortadan kalkması sağlanıyor. Ayrıca, karşılıklı fatura anlaşmasında uyuşmazlıklar, gönderimlerdeki aksaklıklar önlenirken sarf malzeme tüketimi de...