02 / 05 / 2024

Faydalı olan yenilikler

Faydalı olan yenilikler

Kat mülkiyeti kanunu yenilik ve ilaveler hususunda yer alan hükümlerine göre, binaya yapılacak yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor...

Devletten üniversite öğrencilerine 1420 TL ödeme! Karşılıksız ödeme için e-devletten başvuru yapılacak!

Devlet, üniversite öğrencilerine destek programı sunuyor. Bu destek kapsamında üniversite öğrencilerine 1420 TL ödeme yapılacak. Üstelik ödemeler karşılıksız olarak sağlanacak. Üniversite öğrencileri için oldukça faydalı olan ödeme ile ilgili merak edilenler haberimizde...

Apartmanda faydalı yenilik ve ilaveler nelerdir?

Kat maliklerinin anagayrimenkulün ortak yerlerinde yapabildiği yenilikler, fayda oranına göre kategorilere ayrılıyor. Peki, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda faydalı yenilik ve ilaveler nelerdir?

Akfen GYO yönetimde söz sahibi olan personellerini açıkladı!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada yönetimde söz sahibi olan personellerini açıkladı. Akfen GYO açıklaması haberimizin içinde yer alıyor...

Tüketici kanunu yenilikler!

6502 sayılı Yeni Tüketici Kanunu 26 Mayıs 2014 tarihinde (yarın) yürürlüğe girecek. Kanunun yürürlüğe girmesi ile tüketiciler birçok konuda yeni haklara sahip oluyor. İşte Tüketici kanunu yenilikler..

Turgay Tanes: Ege Parla projesine olan ilgiden memnunuz!

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes açıklamasında " "Perla projesinde inşaat hızla devam ediyor. Ege Perla projemizde yer alan konut, ofis ve ev-ofislere olan ilgiden memnunuz" diye konuştu.

Tek meskeni olan emeklilere dul ve yetimlere ait formu!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, tek meskeni olan ve geliri bulunmayan kimi gayrimenkul sahipleri emlak vergisinden muaf tutuluyor. İşte belediyeye verilmesi gereken tek meskeni olan emeklilere dul ve yetimlere ait formu...

İki evi olan engelli emlak vergisi öder mi?

Engellilerin indirimli emlak vergisi oranından yararlanabilmesi için herhangi bir gelirinin olmaması gerekiyor. Peki iki evi olan engelli emlak vergisi öder mi? İşte engellilerin emlak vergisi muafiyet şartları..

Taner Yıldız: Soma'da ihmali olan varsa gözünün yaşına bakmayız!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da 282 işçinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili, "İhmali olan varsa ister kamudan ister özel sektörden gözünün yaşına bakmayız" dedi...

Sakarya Yaşayarak Öğrenme Merkezi ve Macera Parkı hizmete açılıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Gençlerimizin macera parkurlarında kendilerine olan güvenlerini geliştirecekleri, kapalı eğitim alanlarında da çeşitli aktivitelere katılacakları çok faydalı bir kompleks olacak” dedi.

Borcu olan mükelleflere e-haciz öncesi mektup gönderimi durduruldu!

Kamuoyunda bir süredir konuşulan ve şikayetlere neden olan, "vergi borcunuz var, ödeyin" anlamına gelecek şekilde düzenlenen mektuplar üzerine Bakan Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığını harekete geçirdi.

Evinizin ihtiyacı olan herşey Yandex’de!

Beyaz eşyadan küçük ev aletlerine, televizyondan klimaya kadar evinizin ihtiyacı olan herşeyi Yandex’te arayın; istediğiniz genişlik, yükseklik, marka ve fiyattaki eşyayı Yandex sizin için hızlıca bulsun.

İstanbul marka değeri en yüksek olan 25 şehrin arasında yer aldı!

İngiliz Guardian gazetesi dünyanın marka değeri en yüksek olan 25 şehrini açıkladı. Dünyanın marka değeri en yüksek şehrinin ABD’nin Los Angeles kenti olduğu görülürken İstanbul listede 11’inci sırada kendine yer buldu.

Emlak vergisinden muaf olan binalar!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre hangi binalar, kiraya verilmemek şartıyla Bina Vergisinden daimi olarak muaf tutuluyor. İşte emlak vergisinden muaf olan binalar..

Faydalı olan yenilikler Haberi

Faydalı olan yenilikler

Kat mülkiyeti kanunu yenilik ve ilaveler!


I - Faydalı olanlar: 

Madde 42 – Kat malikleri, anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır. 

Engellilerin yaşamı için zorunluluk göstermesi hâlinde, proje tadili kat maliklerinin en geç üç ay içerisinde yapacağı toplantıda görüşülerek sayı ve arsa payı çoğunluğu ile karara bağlanır. 


Toplantının bu süre içerisinde yapılamaması veya tadilat talebinin çoğunlukla kabul edilmemesi durumunda; ilgili kat malikinin talebi üzerine bina güvenliğinin tehlikeye sokulmadığını bildirir komisyon raporuna istinaden ilgili mercilerden alınacak tasdikli proje değişikliği veya krokiye göre inşaat, onarım ve...