28 / 04 / 2024

Devletten üniversite öğrencilerine 1420 TL ödeme! Karşılıksız ödeme için e-devletten başvuru yapılacak!

Devletten üniversite öğrencilerine 1420 TL ödeme! Karşılıksız ödeme için e-devletten başvuru yapılacak!

Devlet, üniversite öğrencilerine destek programı sunuyor. Bu destek kapsamında üniversite öğrencilerine 1420 TL ödeme yapılacak. Üstelik ödemeler karşılıksız olarak sağlanacak. Üniversite öğrencileri için oldukça faydalı olan ödeme ile ilgili merak edilenler haberimizde...



Enflasyonun etkileri hayatın her alanında hissedilirken, üniversite öğrencileri ve aileleri de bu durumdan olumsuz etkileniyor. Öğrenciler eğitim masraflarının yetersiz kalması halinde kendilerini geliştirmekte zorlanırken, aileler de çocuklarının üniversite masraflarını karşılamakta zorlanıyor.

Ancak devlet, üniversite öğrencilerine destek olmak için çeşitli önlemler alıyor. Özellikle KYK burslarına ek olarak, üniversite öğrencilerine aylık 1.420 TL destek ödemesi yapılmaktadır. E-devlet üzerinden basit bir şekilde başvuru yapılan öğrenci desteği ile ilgili merak edilenler haberimizde...

Devletten üniversite öğrencilerine 1420 TL ödeme! Karşılıksız ödeme için e-devletten başvuru yapılacak!

Öğrenci destek programı ile ilgili detaylar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, öğrencilere yılda iki kez toplu veya aylık ödemeler şeklinde verilen sosyal yardım ödemelerini içeren öğrenci yardımlarına bütçe ayırdı. Bu yardımlar arasında kitap yardımı, kıyafet desteği, eğitim ve barınma yardımları gibi çeşitli destekler de yer almaktadır.

Üniversite öğrencileri, e-Devlet adresi üzerinden 7 gün 24 saat online olarak başvuru yapabilmektedirler. Başvuru yapmak isteyen 18 yaşını doldurmuş öğrenciler, SYDV (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları) aracılığıyla ya da e-Devlet adreslerine giriş yaparak "Eğitim Öğretim Yardım Talebi" aramasını yaparak gerekli bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurarak başvurularını tamamlayabilirler.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön