05 / 05 / 2024

FED açık piyasa toplantısı 2014

FED açık piyasa toplantısı 2014

ABD Merkez Bankas'ının (FED) 29-30 Nisan'da gerçekleştirdiği Federal Açık Piyasalar Komitesi’nin (FOMC) toplantı tutanakları açıklandı. Tutanaklarına göre, Açık Piyasa Komitesi üyeleri, gevşek para politikasından çıkış şartlarını masaya yatırdı..

Altın fiyatları 26 gün sonra böyle olacak: Durum oldukça kötü! Yeni tahmin yatırımcıları korkuttu! Şimdiden hazır olun

Altın fiyatlarını etkileyecek kritik açıklama dün geldi. Fed Başkanı Jerome Powell faizleri peş peşe artıracağına ilişkin açıklama yaptı. Gözler 26 gün sonra yapılacak faiz kararına çevrilirken altın için yeni tahmin geldi. Durum oldukça kötü!

Borsa İstanbul’da ‘deprem’ tartışması: Borsa neden kapatıldı? Borsa neden açık kalmalı? Hangi kesim haklı?

Kahramanmaraş merkezli yaklaşık 7,7 büyüklüğünde gerçekleşen ve toplam 10 şehrimizi etkileyen deprem felaketinin ardından Borsa İstanbul’da işlemlerin 5 iş günü durdurulmasının ardından tartışmalar sürüyor. Borsanın kapatılması veya açık olması konusunda piyasa oyuncuları ikiye bölünmüş durumda.

Gümüşün geleceği en yüksek rakam resmen belli oldu! Altın kahini İslam Memiş açık açık rakam verdi!

Fed faiz kararından sonra yüzde 3,5 değer kaybeden gümüş fiyatları için  Altın Kahini İslam Memiş açık açık gümüş fiyatlarının geleceği en yüksek rakam açıkladı. Elinde gümüş olanlar çabuk bakın!

''Yapmayan herkes çok pişman olacak'' diyen İslam Memiş, gümüş için açık net konuştu! Herkesin ağzı açık kaldı

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, düşüşe geçen gümüş için bu sefer açık net ifadeler kullandı. ''Yapmayan herkes çok pişman olacak'' diyen Memiş, yatırımcıları uyardı. 

Kritik dolar yorumu! FED üyesi öyle bir açıklama yaptı ki herkesin ağzı açık kaldı! Doların sırrı resmen çözüldü

St Louis Fed Başkanı Bullard'tan kritik dolar yorumu geldi. FED üyesi dolar ile ilgili öyle bir açıklama yaptı herkesin ağzı açık kaldı. Doların sırrı resmen çözüldü.  

Altın piyasasını korku sardı! Altını bekleyen büyük risk!

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin haziran toplantısı yarın başlayacak. Fed, faiz kararını çarşamba günü açıklayacak.

Fed faiz kararını ne zaman açıklayacak? Fed mart ayında faiz artırır mı? Artırırsa altın ne olur?

Küresel piyasalar, mart ayında yapılacak Fed toplantısını bekliyor. ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısıyla bir araya gelecek. 2 gün sürecek toplantının ardından Fed, mart ayı faiz kararını açıklayacak. Altın, dolar ve piyasaların gözü bu toplantıda olacak.

ABD'de inşaat sektöründe açık iş sayısı arttı!

ABD'de JOLTS Açık İş Sayısı, temmuzda piyasa beklentilerini geride bırakarak 6 milyon 618 bine çıktı. Açık iş sayısının en fazla arttığı sektörlerden biri de inşaat oldu. 

TCMB Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde tanınan limitleri sıfırladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) likidite konusunda bir adım daha atarak piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri için tanınan limitleri sıfırladı.

Halka açık AVM'lerin hangisinin fiyatı ne kadar?

İstanbul’daki halka açık AVM’lerin piyasa değerlerini bir hafta boyunca her gün açıkladık. İstanbul’un şampiyonu Akasya AVM oldu. Peki İstanbul ve Anadolu şehirlerindeki halka açık AVM'lerin hangisinin fiyatı ne kadar?

Nihat Zeybekci: Faiz artışı beklentileri ekonomiyi negatif etkileyecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD Merkez Bankası (FED) Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) dün sona eren mart ayı toplantısı kararlarını değerlendirdi.

FED faiz artırımı için acele etmeyecek!

Fed Açık Piyasa Komitesi`nin son toplantısı tutanaklarına göre birçok yetkili faizlerin daha geç artırılmasını istiyor. ABD Merkez Bankası Fed, 27-28 Ocak'ta düzenlendiği Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) tutanaklarını yayınladı.

Piyasalar, bu hafta Fitch'e odaklanacak!

Piyasalar geçen iki haftada ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı kararı ve Fed üyelerinin yaptığı açıklamaların ardından yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını izledi...

FED açık piyasa toplantısı 2014 Haberi

FED açık piyasa toplantısı 2014

ABD Merkez Bankasının (FED) 29-30 Nisan'da gerçekleştirdiği Federal Açık Piyasalar Komitesi’nin (FOMC) toplantı tutanakları açıklandı.


FED'in nisan ayı açık piyasa toplantısının tutanaklarına göre, Açık Piyasa Komitesi üyeleri, gevşek para politikasından çıkış şartlarını masaya yatırdı, bu yolların sadece ileriye dönük planlama olduğunu ve kısa dönemde faiz artırımı düşünüldüğü anlamına gelmeyeceğinin altını çizdi.


Komite üyeleri, enflasyon ve işsizlik düzeyleri FED hedefleriyle uyumlu hale geldikten sonra bile ekonomik şartların gerektirmesi durumunda faizlerin bir süre daha düşük tutulmasının gereğini vurguladı. Bununla birlikte üyeler çıkış stratejileri üzerinde görüş bildirerek gevşek para politikasına son verme şartlarını tartıştı.


FOMC üyeleri, aylık tahvil alımını 10 milyar dolar azaltarak 45 milyar dolara düşürme ve işsizlik oranı belli bir eşik değerine bağlı olmaksızın anlamlı bir şekilde ininceye kadar faizleri düşük tutma kararını...