06 / 05 / 2024

Altın piyasasını korku sardı! Altını bekleyen büyük risk!

Altın piyasasını korku sardı! Altını bekleyen büyük risk!

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin haziran toplantısı yarın başlayacak. Fed, faiz kararını çarşamba günü açıklayacak.



Geçtiğimiz cuma açıklanan Amerika Birleşik Devletleri mayıs enflasyon rakamlarının piyasa beklentilerinin üstüne gelerek, 41 senenin en yüksek seviyesini tekrarlamasıyla piyasalar kıpırdadı. Global borsa endekslerinde sert satışlar yaşanırken Amerika tahvil faizleri ve dolar endeksi güçlenmesini devam ettirdi. Altın ve gümüş fiyatları baskılanırken kripto paralarda da sert satışlar görüldü.

Amerika mayıs enflasyonunun %8,6 dolaylarına yükselerek 81 yılından bu zamana zirve seviyeyi görmesi piyasalarda risk iştahını azalttı ve yatırımcıların güvenli limana yönelmesini sağladı. Güvenli liman bilinen Amerika Birleşik Devletleri tahvili ve dolar yükselişi devam ettirirken ters korelasyon etkisiyle altın fiyatları da baskılanmakta. Diğer yandan yükselen küresel enflasyon riski ve resesyon endişeleri yatırımcıları değerli metallere yönlendirirken altın fiyatlarını da destekliyor.

Altın piyasasını korku sardı! Altını bekleyen büyük risk!

Altın fiyatları bu gelişmeler ışığında dalgalı şekilde seyrediyor.Dünya genelinde enlasyon riski ve endişesinin bir türlü dinmemesiyle başta Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası olmak üzere diğer merkez bankalarını daha hızlı faiz artırımına gidilmesi konusunda tetiklemesi mümkün.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön