07 / 05 / 2024

Fen İşleri Dairesi

Fen İşleri Dairesi

Yol çalışmalarına ara vermeden devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarına rağmen çalışmalarını sürdürüyor

Ankara Akıllı Şehirler Çalıştayı gerçekleştirildi!

Başkentimizin geleceğine ufuk çizmek ve Araştırma-Geliştirme (AR-GE) faaliyetlerinin geliştirilmesi hedefiyle “Akıllı Şehirler Çalıştayı” 15- 17 Aralık tarihlerinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca ilgili birimlerimizle beraber gerçekleştirildi.

Antalya İpekçilik Mektebi, Kent Araştırmaları Merkezi oluyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin hafızasına sahip çıkıyor. Karaalioğlu Parkı'nda yıllarca Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı olarak kullanılan "İpekçilik Mektebi", Kent Araştırmaları Merkezi olarak yeniden tasarlanıyor.

Trabzon Öğretmenevi projesi son aşamada!

Trabzon'daki Tarihi Karagöz Meydanı’nı yeniden Trabzon’a kazandırmak amacıyla çalışmalarına devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, bu alandaki okul ve öğretmenevinin inşaatını da tamamlıyor.

Sakarya Sosyal Gelişim Merkezi için geri sayım başladı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, inşa çalışmaları süren Karasu SGM hakkında açıklamalar yaptı. 

Tekirdağ Belediyesi'nde yatırımlar masaya yatırıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde Fen İşleri Dairesi, Etüt ve Projeler Dairesi ve Deprem ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlıklarının yatırım ve hizmetleri değerlendirildi. Toplantıda yatırımlar masaya yatırıldı.

Sapanca Spor Tesisleri’nde tribünler tamamlanıyor!

Sapanca Spor Tesisleri’nde devam eden çalışmalarla ilgili açıklamalar yapan Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, tribünlerin inşasında sona gelindiğini, kısa süre içerisinde üzerinin kapatılacağını belirtti.

Sakarya Alicanlar Konağı’nda sona gelindi!

Alicanlar Konağı’nda devam eden restorasyon çalışmalarıyla ilgili açıklamalar yapan Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, “Dış cephe tamamlandı. İç kısımlarda sona yaklaştık. İnşallah Mayıs ayında çalışmalarımızı tamamlayarak açılışa hazır hale getireceğiz. ” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir'in yatırımları masaya yatıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı, hayata geçireceği yatırımlar için bir toplantı düzenledi.

2017 Ankara'da açılış yılı oldu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi 2017'de 2 milyar 826 milyon 687 bin liralık yatırım yaptı.

Malatya Yazıhan Kültür Merkezi tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından inşa edilen Malatya Yazıhan Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı.

Sakarya Taraklı yeni spor tesisine kavuşuyor!

Taraklı Sentetik Sahası ile ilgili açıklamalarda bulunan Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, “Saha zeminini tamamladık. Soyunma odaları bitme aşamasına geldi." diye konuştu.

Sakarya Korucuk'a yeni Samek merkezi geliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, Korucuk’a kazandırılacak SAMEK merkezinin projesini anlattı. Mutlu, ''SAMEK’leri tüm ilçelerimize kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

İstiklal Caddesi yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğünün, geçen yıl aralık ayında başlattığı İstiklal Caddesi altyapı, üstyapı, çevre düzenlemesi ve Nostaljik Tramvay hatlarının yenilenmesi çalışmaları devam ediyor.

Sakarya Akyazı'ya yeni kafeterya!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar yaptığı açıklamada Sakarya'nın yeni kafeterya projesi için ihaleye çıkacaklarını söyledi.

Fen İşleri Dairesi Haberi

Fen İşleri Dairesi

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Yenişehir ilçesine bağlı Akkent Mahallesi, 28. Cadde ve Şakir Son Caddesi'nde, DSİ Müdürlüğü önünden başlayarak, Mersin Üniversitesi istikametinde 4 kilometrelik mesafede sıcak asfalt, imar planına uygun genişletme ve altyapı çalışmalarını tamamladığı yolu vatandaşın hizmetine sundu. Ayrıca önceden tamamlanan 32. Cadde ve Gazi Mahallesi 1314. Sokak'ta (Muğdat Camii önü) sıcak asfalt çalışmaları da sona erdi. Öte yandan Toroslar ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi, 213. Cadde ve Akbelen Mahallesi 217. Cadde'de sıcak asfalt, Akbelen Bulvarı'nda ise asfalt kaplama ve bakım onarım çalışmaları bitirildi. Akdeniz ilçesine bağlı Adanalıoğlu Mahallesi, Akdeniz- Ziyaret Caddeleri arasında ve Çankaya Mahallesi Sakarya Caddesi'ndeki yapılan sıcak asfalt çalışmaları tamamlandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, eşitlikçi hizmet anlayışına dayanarak, merkez mahallelerin yanı sıra ilçelerdeki çalışmalarına da devam...