21 / 05 / 2024

Fenerbahçe semti imar planı

Fenerbahçe semti imar planı

1940 yılında Mimar Henri Prost, Üsküdar ve Kadıköy'ün nazım imar planını hazırlamış. Prost'un üç mıntıkaya ayırdığı imar planı Şehir Meclisi tarafından incelendikten sonra tatbik edilecekmiş.

Fenerbahçe 3 Temmuz Futbol Akademisi projesi rafa kalktı!

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım'ın projelerinden olan 3 Temmuz Futbol Akademisi'nin imar izni olmadığı ortaya çıktı...

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı imar planına yapılan itirazlara ret!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı imar planına yapılan itirazlar reddedildi.. 

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı imar planı tadilatı askıda!

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanına (274 ada, 1 parsel) ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

MaaNaa 19 Fenerbahçe projesi Ocak'ta satışta!

RAM GMY, MaaNaa markasıyla Anadolu Yakası’nın gözde semti Fenerbahçe’de yepyeni bir projeye imza atıyor. Renkli kapılardan oluşan logosuyla yaşamdaki ahenk ve çeşitliliği şirket felsefesi haline getiren MaaNaa, bu kapıların ardındaki yaşamlara açılıyor.

1943 yılında Fenerbahçe ile Kalamış arasında sahil yolu açılacak!

1943 yılında İstanbul Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından tarafından hazırlanan projeye göre, Fenerbahçe-Kalamış civarı imar planı icabınca, Fenerbahçe ile Kalamış arasında 20 metrelik bir sahil yolu açılacakmış.

1937 yılında Fenerbahçe ve Kalamış sayfiye yeri olacak!

1937 yılında Prost'un hazırlamakta olduğu İstanbul Nazım İmar Planı'na göre Fenerbahçe, Kalamış ve Mecidiyeköy birinci sınıf sayfiye yeri haline getirilecekmiş. Bu bölgelerin imar planı beş senede tatbik edilecekmiş.

1937 yılında Kalamış ve Fenerbahçe için imar planı hazırlanmış!

1937 yılında Prost, Kalamış ve Fenerbahçe için imar planı hazırlamış. Kalamış ve Fenerbahçe arasında 9.5 metre genişliğinde bir yol açılacakmış. Yolun iki tarafında inşa edilecek binalar, yolun 50 metre gerisinde olacakmış.

Fenerbahçe Kulübü'nde oy kullanma işlemi başladı!

Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağan genel kurulunda oy verme işlemi sürerken, başkan adayı Hulusi Belgü oyunu kullandı. Belgü, ailesiyle beraber 4 numaralı sandığa giderek oy kullandı.

Fenerbahçe başkanını seçiyor!

Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağan genel kurul toplantısında oy verme işlemi başladı. Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen genel kurulda, yaklaşık 17 bin kongre üyesi 17.00'ye kadar oy kullanacak.

Hulusi Belgü: Fenerbahçe başkanlığına adayım!

Fenerbahçe Kulübü'nün hafta sonunda gerçekleştirilecek seçimli olağan genel kurulunda mevcut başkan Aziz Yıldırım'ın ardından eski yöneticilerden Hulusi Belgü de başkanlığa adaylığını açıkladı.

Hulusi Belgü Fenerbahçe başkanlığına aday oldu!

Sarı-lacivertli eski yönetici Hulusi Belgü: "Bugün itibarıyla Fenerbahçe başkanlığına adayım" dedi. Fenerbahçe Aziz Yıldırım'ın ardından eski yöneticilerden Hulusi Belgü de başkanlığa adaylığını açıkladı.

AYD Başkanı Hulusi Belgü Fenerbahçe'de başkan adayı!

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü, Twitter hesabından ve bizfenerbahceyiz.com sitesinden Fenerbahçe'de başkan adayı olduğunu açıkladı. İşte AYD Başkanı Hulusi Belgü'nün açıklaması..

Fenerbahçe'de Güzel Residence proje yapımına başlandı!

Güzel Group, kentsel dönüşümün yoğun olarak yaşandığı bölgelerden biri olan İstanbul Bağdat Caddesi'nde Fenerbahçe'de projelendirilen Güzel Residence'nin yapımına başladı.

Fenerbahçe semti imar planı Haberi

Fenerbahçe semti imar planı



Üsküdar ve Kadıköy'ün imarı


B. Prost'un hazırladığı nazım plana göre bu semtler nasıl bir şekil alacaklar?


    Şehircilik mütehassısı B. Prost'un Üsküdar ve Kadıköy'ün nazım planını hazırladığını yazmıştık. Plan Şehir Meclisi'nin nisan toplantısında tetkik edilecektir. B. Prost planı izah eden bir rapor yazmıştır. Raporun tercümesi meclis azasına dağıtılacaktır.

    B. Prost, Üsküdar ve Kadıköy'ü üç mıntıkaya ayırmaktadır:

    1- Köy manzarası arz eden eski Üsküdar,

    2- Kadıköy'ün yeni iskan mıntıkası,

    3- Moda ve Marmara sahilleri boyunca uzanan istikamet


    Mütehassıs evvela Haydarpaşa Limanı'nın vaziyetini tetkik etmektedir. Bu husustaki mütalaası şudur: Sahilin tabii vaziyeti dolayısıyla Haydarpaşa...