01 / 05 / 2024

Ferağ verme ne demektir

Ferağ verme ne demektir

Ferağ nedir? sorusu taşınır veya taşınmaz herhangi bir mal üzerindeki sahiplik hakkının başka birine devredilmesi olarak cevap buluyor. Ferağ verme işlemi mal sahibi olan kişinin tapu sicil müdürlüğüne gitmesi ile yapılıyor...

Ferağ verme ne demektir?

Ferağ takriri olarak da bilinen ferağ verme ne demektir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? 

Türkiye bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci kez sandığa gidecek. Peki, 28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? İşte detaylar...

TOGG ön sipariş fiyatı ne kadar? İşte TOGG ön sipariş verme 2022!

TOGG ön siparişin ne zaman alınacağı, fiyatının ne kadar olacağı meraklıları tarafından araştırılmaktadır. İşte TOGG ön siparişine dair merak edilenler!

Hepsiburada sezon sonu güneş gözlüklerinde yüzde 60’a varan indirim! İşte 15 Eylül 2022 fiyat listesi

Yaz sezonu bitti. Hepsiburada.com'da fırsatlar bitmedi. Sezon sonu güneş gözlüklerinde yüzde 60 indirim kampanyası başladı. Şimdi al, önümüzdeki yaz kucak dolusu para verme. İşte 15 Eylül 2022 fiyat listesi

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Emlak vergisi beyanname verme süresi 2018!

Emlak vergisi beyannamesi, gayrimenkul satın alanlar tarafından veriliyor. Peki beyanname ne zaman verilir? İşte emlak vergisi beyanname verme süresi 2018..

Faizsiz gayrimenkul sektörü neydi, ne oldu?

Faizsiz gayrimenkul sektörü neydi, ne oldu? Peki, markalar bu isteklere cevap verme noktasında ne durumda? Birevim’e göre; sektörün Birevim’den öncesi ve sonrası var.

Çevre temizlik vergisi beyannamesi verme zamanı!

Çevre temizlik vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmetleri için tahsil ediliyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, çevre temizlik vergisi beyannamesi ne zaman verilir? İşte çevre temizlik vergisi beyannamesi verme zamanı..

Emlak vergisinde beyanname verme süresi 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mallar için her sene belediyeye ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emlak vergisinde beyanname verme süresi 2015 ne zaman?

Kira kontratında depozito ne kadar?

Taşınmaz kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilebiliyor, ancak bu bedel kanundaki sınırı aşamıyor. Peki, kira kontratında depozito ne kadar? Kira kontratında depozito iadesi nasıl olur?

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi hata veriyorsa ne olur?

Kira beyannameleri, internet üzerinden önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile verilebiliyor. Peki, beyanname verme sürecinde önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi hata veriyorsa ne olur?

GMSİ beyanname verme süresi ne zamandır?

GMSİ mükellefleri meskenlerde 3.300 TL, işyerlerinde ise 27.000 TL'den yüksek kira geliri elde etmeleri halinde beyanname veriyor. Peki, 2015 yılı GMSİ beyanname verme süresi ne zamandır?

Kira gelir vergisi beyanname verme tarihi!

2014 yılında sahip oldukları mal ve hakları kiraya verenler, 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Mükellefler öncelikle kira beyanı veriyor. Peki, kira gelir vergisi beyanname verme tarihi ne zaman son?

Mart 2015 beyanname verme süreleri uzatıldı!

23.03.2015 tarih ve VUK-72 / 2015 -2 sayılı Vergi Usul Kanunu Sirkülere göre, Mart 2015 beyanname verme süreleri uzatıldı. Peki, gelir vergileri için beyannameler ne zamana kadar verilecek?

Ferağ verme ne demektir Haberi

Ferağ verme ne demektir


Ferağ nedir?


Arapça kökenli bir sözcük olan 'Ferağ' kelimesi vazgeçme, çekilme, el çekme ve terk etme anlamına geliyor. Taşınır veya taşınmaz herhangi bir mal üzerindeki sahiplik hakkının başka birine devredilmesi olarak tanımlanıyor. 


Ferağ verme ne demektir?


Gayrimenkul sektöründe tapu işlemlerinde sıkça kullanılan Ferağ terimi, gayrimenkul malikinin mülkiyet hakkını devretmek veya üzerinde başkası lehine bir hak kurmak amacıyla tapu sicil müdürlüğüne gidip, düzenlenen resmi senedi imzalayarak başkası lehine tescilini istemesi eylemidir. Bu eyleme ise ferağ takriri deniyor.


Ferağ Takriri nedir?


Bu işlem hak sahibi kişinin tapu sicil müdürlüğüne gidip bir başka kişiye hak sahibi olduğu malı devretmesini sağlayan resmi senedi imzalaması ile yapılıyor. Bu işleme ferağ takriri deniyor.


Ferağ İcbar Davası nedir?


Tapu sicil müdürlüklerine satış vaadi sözleşmesi yapan tarafların 5 yıl içinde mülkiyeti resmi senet ile...