04 / 05 / 2024

Ferdi İskan masrafı ne kadar

Ferdi İskan masrafı ne kadar

Yeni almış olduğunuz dairenizin inşaatı bitmiş oturulur vaziyete gelmiş olduğunda Ferdi İskan almanız gerekiyor. Ferdi İskan belgesi oldukça önemi bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ferdi İskan nasıl düzen

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İskan masrafına dair pek çok kişi aynı soruyu sormaktadır. Bir mülk alırken iskan masrafını kim öder? İşte merak edilen o detaylar!

Kentsel dönüşümde noter masrafı ödenir mi?

Riskli binası yıkılan, yeni bina yaptıran veya yeni bina satın alan hak sahiplerinin bazı masrafları oluyor. Kentsel dönüşüm mevzuatı gereğince bazı masraf muaf tutuluyor. Peki, kentsel dönüşümde noter masrafı ödenir mi?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi nasıl alınır?

Yargıtay Kararları gereğince, bankaların ne için aldıklarını açıklayamadığı ve gerekli olmadan alınan dosya masraflarını iade etmeleri gerekiyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi nasıl alınır? İşte konut kredisi dosya masrafı iadeleri..

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi!

Yargıtay Kararları gereğince, bankaların ne için aldıklarını açıklayamadığı ve gerekli olmadan alınan dosya masraflarını iade etmeleri gerekiyor. İade için bir dilekçe ile bankaya başvuruluyor. İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi...

İskan ruhsatı masrafı 2015!

İskan, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenleniyor. Peki, iskan ruhsatı masrafı 2015 ne kadar?

Maden çalışanları zorunlu ferdi kaza sigortası tarife ve talimatı tebliği!

Maden çalışanları zorunlu ferdi kaza sigortası tarife ve talimatı tebliği, 6 Mayıs 2015 tarihinde 29347 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu tarife, 26/1/2015 tarihli ve 2015/7249 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe girdi...

Müteahhitten alınan evin tapu masrafı!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri için tapu dairesinde satış değeri üzerinden belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, müteahhitten alınan evin tapu masrafı nasıl hesaplanır? İşte müteahhitten alınan evin tapu masrafı 2015...

Hisseli tapu ayırma masrafı 2015!

Bir gayrimenkule birden fazla kimse sahipse, tapu belgesi "hisseli" oluyor. Hisseli tapular üzerinde, hissedarların isteği halinde ayırma işlemi yapılabiliyor. Peki, hisseli tapu ayırma masrafı 2015 ne kadar tutar?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi mahkeme kararı!

Konut kredisi kullanma sürecinde, bankalar dosya masrafı gibi ekstra giderleri tüketiciden talep edebiliyor. Ancak, ödenen bu ücretin iadesi mümkün. İşte, tüketici kredisi dosya masrafı iadesi mahkeme kararı!

Ev kredisi dosya masrafı bankadan geri alınır mı?

Ev kredisi dosya masrafı, bankalar tarafından gerçekleştirilen işlemler doğrultusunda talep ediliyor. Peki, ev kredisi dosya masrafı bankadan geri alınır mı?

Konut kredisi dosya masrafı hesaplama!

Aylık gelirinin olduğunu ispatlayabilen herkes konut kredisi kullanabiliyor. Konut kredisi kullanımlarında verilen hizmet karşılığında 'dosya masrafı' adı altında ücret talep edilebiliyor. İşte, konut kredisi dosya masrafı hesaplama!

Konut kredisi dosya masrafı iade talebi nereye yapılır?

Bankada gerçekleştirilen işlemler doğrultusunda, kredi kullanan kişilerden konut kredisi dosya masrafı ücreti talep edilebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iade talebi nereye yapılır?

Konut kredisinde dosya masrafı alınıyor mu?

Bankacılar arasında mortgage kredisi, halk arasında ev kredisi olarak bilinen konut kredisi, konutun teminat altına alınması şartıyla veriliyor. Peki, konut kredisinde dosya masrafı alınıyor mu?

Ferdi İskan masrafı ne kadar Haberi

Ferdi İskan masrafı ne kadar

Ferdi İskan nasıl düzenlenir?

Yeni almış olduğunuz dairenizin inşaatı bitmiş oturulur vaziyete gelmiş olduğunda Ferdi İskan almanız gerekiyor. Ferdi İskan belgesi oldukça önemi bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Gayrimenkulünüzde oturmaya başlamadan önce yaptırmanız gereken elektrik, su veya telefon aboneliklerini için Ferdi İskan belgesini almanız gerekiyor.


Ferdi İskan diğer adıyla da Bağımsız Bölüm Kullanma İzni Belgesi'nin kanuni anlamda tanımı şu şekilde; “Bağımsız bölüm sahiplerinin müracaatı ile her bağımsız bölüm için ayrı ayrı düzenlenen ruhsat niteliğindeki izin belgesidir”.


Satın almış olduğunuz dairenizin bulunduğu binanın inşaatının tamamen bittiğinde tamamı için Yapı Kullanma İzin Belgesi (İskan Belgesi) tanzim edildikten sonra yapı sahibinin veya bağımsız bölüm sahiplerinin müracaatı ile alınabiliyor. Dairenizin metrekare ölçümü baz alınarak ilgili vergiler tahsil edilerek ilgili belediye tarafından veriliyor.


Ferdi İskan Belgesi almak için...