04 / 07 / 2024

Ferdileşme tapu bedeli

Ferdileşme tapu bedeli

Ferdileşme işlemi, kooperatifin ortaklarına dağıtacağı gayrimenkullerin ortaklar adına tescil edilmesi oluyor. Peki, ferdileşme nasıl yapılır? Ferdileşme tapu harcı ne kadar? İşte ferdileşme tapu harcı 2014 oranları...

Tapu harcı nedir? Tapu harç bedeli ne kadar?

Tapu harcına dair vatandaşların merak ettiği bazı huşular bulunmaktadır. Özellikle “Tapu harç bedeli ne kadar?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte tapu harcına dair detaylar!

Tapu rayiç bedeli nasıl öğrenilir?

Gayrimenkul alım ve satım işlemlerinde bilinmesi gereken husulardan biri de o gayrimenkul rayiç bedelidir. Peki, tapu rayiç bedeli nasıl öğrenilir? Rayiç bedel hesabı nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Sancaktepe’de 59 ailenin tapu sorunu çözüme kavuştu!

Sancaktepe Belediyesi ilçe genelinde tapu sorunlarını çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Bu çalışmalar dahilinde 59 ailenin daha tapu sorunu çözüme kavuştu. 

Çeşme Grup İnşaat Otomotiv Elektrik Limited Şirketi kuruldu!

Çeşme Grup İnşaat Otomotiv Elektrik Limited Şirketi Şişli'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Eyüp Abaz tarafından kuruldu.

Çeşme Dalyan İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çeşme Dalyan İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Erol Selimoğlu ve Nazım Selimoğlu ortaklığıyla kuruldu.

Çeşme’de ortalama yazlık fiyatı 1 milyon 81 bin TL!

Endeksa verilerine göre İzmir Çeşme’de ortalama yazlık konut fiyatı 1 milyon 81 bin 485 TL, geri dönüş süresi 37 yıl, ortalama kira bedeli 1.980 TL. 

Meşa Mühendislik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meşa Mühendislik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Şağbangül tarafından kuruldu.

Çeşme'de yazlık ev sahiplerine Yunanistan vizesi kolaylığı!

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, Çeşme'de yazlık ev satın alan tapu sahiplerine vize kolaylığı sağlanacağını müjdeledi.

Tapu ve kadastro işlemlerinde dijitalleşme süreci hızlanacak!

Vatandaşların tapu ve kadastro işlemlerine e-Devlet üzerinden daha hızlı yapabilmesi için yüzde 50 olan dijitalleşme oranı 2020 sonuna kadar yüzde 70'e yükseltilecek.

Müteahhit mağduru vatandaşa sözleşme fesih hakkı!

Tapu Kanunu ile bazı kanunlarda önemli değişiklikler öngören kanun teklifi kabul edildi. Kanunla dönüşüm alanlarında maliklere, müteahhitten kaynaklı sorun yaşanması halinde sözleşme fesih hakkı getirildi...

Tapu harcını kim öder? Nasıl hesaplanır?

Tapu harcı veya tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedeli yıl sonuna kadar yüzde 3'e indirildi. Peki tapu harcını kim öder? Nasıl hesaplanır? İşte tüm detaylar...

Mag Emlak Danışmanlık Tercüme Hizmetleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mag Emlak Danışmanlık Tercüme Hizmetleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmad Abduljalıl, Ahmad Kharsa, Aıman    Abdul Jalıl, Hüseyin Baytar ve Mahmut Baytar ortaklığında kuruldu. 

Pirim Gıda Ve Meşrubat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Opale Otel Şubesi açıldı!

Pirim Gıda Ve Meşrubat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Opale Otel Şubesi bugün Beyoğlu'nda 30 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Ferdileşme tapu bedeli Haberi

Ferdileşme tapu bedeli

Ferdileşme tapu harcı 2014!

Ferdileşme işlemi, kooperatifin ortaklarına dağıtacağı gayrimenkullerin ortaklar adına tescil edilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlem, kooperatif temsilcilerinin talebiyle işlem sonuçlandırılıyor.


Ferdileşme işlemi için istenen belgeler

1) Taraf / Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. Kimlik ve vergi numarası,


2) İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin belge.


3) Kooperatifin yetki belgesi,


4) Hangi üyeye nerenin tahsis edildiğini gösterir yönetim kurulunca onanmış liste ile üyelerin nüfus kimlik bilgileri gerekiyor. Peki ferdileşme tapu harcı ne kadar?


Ferdileşme tapu harcı..

4 sayılı tarife "Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar" kapsamında yer alan esaslara göre;



Yapı kooperatiflerinin ortaklarına dağıtacağı gayrimenkullerin ortaklar adına tescilinde kayıtlı değer üzerinden binde 2,27 oranında harç ödenmesi gerekiyor.


Tescil İstem Belgesinin Yazım Örneği

Yukarıda niteliği gösterilen taşınmaz malların...