07 / 05 / 2024

Feriköy imar izni

Feriköy imar izni

İstanbul Feriköy'de 27 yıl önce, 5 katlı olarak yapılması gereken bina, 8 kat inşa edildi. Elektrik, su, doğalgaz gibi tüm hizmetleri alan binanın 4 ay önce kolonları çatlayınca apartman sakinleri tahliye edilip bina yıkıldı.

İstanbul'un 5 ilçesinde imar izni 20 kata yükseldi! 

Megakent İstanbul'un Sultanbeyli, Ümraniye, Bahçelievler, Bağcılar ve Güngören ilçelerinde imar izni 20 kata yükselirken, Bakırköy'e verilmemesi dikkatleri çekti. İşte ayrıntılar...

Prefabrik ev için imar izni gerekli mi?

Prefabrik evler, demonte olarak fabrika ortamında üretilen, şantiye ortamı gerektirmeyen yapılar olarak biliniyor. Peki, prefabrik ev için imar izni gerekli mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kanal İstanbul’daki arsalara 15 kat imar izni çıktı!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İstanbul’a yine ihanet” ediliyor dedi ve ekledi: “Parsellerdeki hissedarların adları gizlendi. Bazı bölgelerden arsa alan bazı kişilere projede 15 kat imar izni verildi” dedi.

Dere yatağına imar izni verilmeli mi?

Son bir haftada özellikle Kastamonu'da meydana gelen sel felaketlerinin ardından yıkılan evler tartışma konusu oldu. Bölgede inceleme yapan uzmanlar bu alanlara imar izni verilmemesi gerektiğini söylüyor. 

Arsalar için imar izni nasıl alınır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda parselasyon yapılmamış olması sebebiyle imar izni çıkartamadığını belirten okuyucu, bu durumla ilgili mahkemeye başvurduğunda sonuç alıp alamayacağını sordu.

Şişli Feriköy Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı çıktı!

Şişli İlçesi, Feriköy Mahallesi, 1263 ada, 20 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 22.12.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Şişli Feriköy parselasyon planı askıya çıktı!

Şişli İlçesi, Feriköy Mahallesi, 10521 ada, 9 parsel, 10526 ada, 1, 2, 3 ve 4 parsel sayılı taşınmazları içeren Parselasyon Planı askıya çıktı.

İzmir’de ‘zayıf zemin’ raporlu araziye çok katlı imar izni iddiası!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in depremin acılarını ve yaralarını sarmadan yeni zayıf zemin imar skandallarına tanık olduğunu belirtti. Beko, Çınarlı’da eski Karayolları arazisine verilen imardan sonra Buca İnönü Mahallesi’nde de zayıf zemin raporlu araziye çok katlı imar izni verilmesine

Girne-Çatalköy imar planına destek!

Templos/Zeytinlik Koruma İnisiyatifi, Şehir Plancıları Odası’nın Cuma günkü açıklamasına destek verdi. İnisiyatif, Girne-Çatalköy imar planına aykırı bir gelişmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Büyükçekmece'deki Avenue İstanbul'un imar izni iki katına mı çıkarıldı?

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi, ‘Avenue İstanbul’ adlı konut projesinde imar iznini usulsüz şekilde neredeyse iki katına yükseltti. Şirket 3 blok yerine 5 blok dikti. İBB emsalsiz ranta göz yumdu.

Antalya'da arazilerine imar izni verilmeyen arsa sahiplerinden protesto!

Antalya Konyaaltı'nda denize yakın 200 bin dönüm tapulu arsalarına imar izni alamayan bir grup arazi sahibi, sorumlu tuttukları Konyaaltı Belediyesini protesto etti

İzmit Belediye Meclisi'nde Ekşi ailesine ait bina için imar izni oylaması!

İzmit Belediye Meclisi’nde 9’uncu gündem maddesi olan kat izni görüşülecek. Ekşi ailesine ait olan binaya 8 kat için imar izni isteniyor!

Bursa'daki 600 yıllık mahallelere Kıyı Kanunu gerekçesiyle imar izni yok!

Bursa Gemlik’te 1990 yılından beri Karacaali, Narlı ve Büyükkumla mahallelerine Kıyı Kanunu sebebiyle imar izni verilmiyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar mağduriyetin giderilmesini istiyor.

Feriköy imar izni Haberi

Feriköy imar izni

Habertürk'ten Öznur Karslı'nın haberine göre, İstanbul Feriköy'deki Polat Apartmanı, 1992 yılında, tam 27 yıl önce inşa edildi. Kiminin doğduğu kiminin evlenip, yeni taşındığı yuvasıydı. Dört ay önce, bir gece yarısı, oturdukları binanın kolonları çatlayınca bina sakinleri tahliye edildi. Apartmanda oturanlar ise evsiz kaldı. Apartman sakinleri kaçak inşaatın 27 yıl sonra ortaya çıkan ağır bedelini Habertürk'e anlattılar. 

"BİR YIL DOLMADAN BÖYLE BİR ŞEY OLDU"

Binada ev sahibi olan Kamil Güleç, "Bir yıl dolmadan böyle bir şey geldi başımıza. Şu bina ile bizim binamız birlikte yapıldı. O bina duruyor ama bizimki yıkıldı" dedi. Binada ev sahibi olan Kezban Yıkılkan ise "Yeni evlenip de bu evlere girenlerimiz var. Çoluğu çocuğu olup da büyüyenlerimiz var" diye açıklama yaptı. 

"KAÇAK KATLARDA OTURANLAR EVSİZ KALACAK"

Yıkılan bina, 27 yıl...