11 / 05 / 2024

Fethiye Babadağ yamaç paraşütü pisti

Fethiye Babadağ yamaç paraşütü pisti

Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen Fethiye ilçesindeki Babadağ'ın bin 200 kotuna kazandırılan yeni pist, kış aylarında da yamaç paraşütü faaliyetlerine olanak tanıyacak.

Fethiye Babadağ'da yamaç paraşütü için 1.200 metre yükseklikte pist yapılıyor!

Fethiye Babadağ'dan yamaç paraşütü ile yılın 12 ayı atlayış yapılabilmesi için bin 200 metre yükseklikte pist yapılıyor. Yiğit İnşaat Şirketi ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası arasında sözleşme imzalandı.

Fethiye Babadağ Teleferik Projesi'ne bakanlıktan onay!

21 yıldır Fethiye Babadağ'da uçuş yapan Yamaç Paraşütü Eğitmeni ve Tandem Pilotu Sinan Tarakcı, teleferiğin geçeceği yol boyunca çok fazla alanın traşlandığını ve aynı zamanda giriş ücretlerine yapılan zamlar yüzünden de Babadağ'ı protesto ederek uçuşlarını oradan yapmadığını belirtti.

Babadağ Teleferik Projesi yıl sonunda tamamlanacak!

Avrupa'nın bir numaralı yamaç paraşütü merkezi olarak gösterilen Babadağ'da Teleferik Projesi yıl sonunda hizmete açılacak. Her yıl 1 milyon tatilcinin teleferikle Babadağ'ı ziyaret etmesi bekleniyor..

Babadağ teleferik projesinin yapımı başladı!

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki bin 965 rakımlı Babadağ'a, kurulacak teleferikle yılda 1 milyon kişinin taşınması bekleniyor.

Babadağ teleferik projesinin ihalesi yapıldı!

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezine ev sahipliği yapan Babadağ'da teleferik projesinin ihalesi yapıldı.

Fethiye Babadağ teleferik ihalesi 3 Nisan'da!

Babadağ mesire yeri ve hava sporları merkezinin teleferik ve telesiyej hatları dahil günübirlik ve sosyal tesislerinin yapım ve işletilmesi işi ihale için tarih açıklandı.Babadağ teleferik ihalesi 3 Nisan'da yapılacak.

Babadağ teleferik projesi imar planı onaylandı!

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezine ev sahipliği yapan Babadağ'da, uzun yıllardır yapılması planlanan teleferiğin imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Fethiye Babadağ Teleferik Projesi 2017'de başlıyor!

Fethiye Babadağ'a yapılacak teleferik projesinde sona gelindi.Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, projenin 2 ay içinde ihaleye çıkacağını, 2017'de temelinin atılacağını belirterek destek verenlere teşekkür etti.

Fethiye Babadağ Teleferik Projesi ihaleye çıkacak!

Yıllardır Fethiyelilerin hayalini süsleyen Babadağ Teleferik Projesi nihayet sonuç aşamasına geldi.

Fethiye Babadağ teleferik projesinde sona gelindi!

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman Öztürk, Babadağ Teleferik Projesinin revize edilen imar planında son safhaya gelindiğini en kısa sürede bakan onayına sunulacağını söyledi.

Fethiye Babadağ Teleferik Projesi 2017'de tamam!

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan,50 milyon liraya mal olacak Babadağ Teleferik Projesi'nin 3 ay içinde ihalesinin gerçekleştirileceğini yılda minimum 300 bin ile 700 bin kişinin teleferikle Babadağ'a çıkartılacağını bildirdi.

Babadağ'da kış sezonu açıldı!

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan 2014'te paraşütle atlayanların sayısı 2013 yılına göre yüzde 22 artarak, 165 bine yaklaştı. Babadağ'da kış sezonu açıldı.

Körfez ve Derince için asfalt yama ihalesi gerçekleşti!

Asfalt yama ihalesi Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yol bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Fen işleri daire başkanlığı, Körfez ve Derince ilçelerinde kullanılmak üzere asfalt yama ihalesi yaptı.

Körfez ve Derince için asfalt yama ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yol bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında hizmet alımı için ihale gerçekleştiriliyor. Toplam 22 bin 500 ton asfalt yama kullanılacak.

Fethiye Babadağ yamaç paraşütü pisti Haberi

Fethiye Babadağ yamaç paraşütü pisti

Fethiye ilçesindeki Babadağ'ın bin 200 kotuna yapılan uçuş pisti, hizmete açıldı.


Her yıl binlerce yamaç paraşütü tutkunu turiste ev sahipliği yapan Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi, bünyesindeki bin 900, bin 800 ve bin 700 kotundaki uçuş pistleri ile rüzgarın durumuna göre yamaç paraşütü pilotlarına hizmet veriyor. 


Kış aylarında sertleşen hava şartlarının mevcut pistlerde uçuşa olanak tanımaması nedeniyle Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan "Rotamız Babadağ Projesi"ne Güney Ege Kalkınma Ajansının 2013 yılında yürüttüğü Alternatif Turizm Mali Destek Programı kapsamında 742 bin 382 lira hibe desteği alındı. 


FTSO'nun da 247 bin 460 lira katkı verdiği proje kapsamında bin 200 kotuna yapılan uçuş pisti, bölgede 12 ay yamaç paraşütü faaliyetine imkan tanıyacak.


Pistin açılış töreninde konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla bölgesinin...