04 / 05 / 2024

Fethiye Cami atina

Fethiye Cami atina

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği Fatih'in yaptırdığı Atina'daki Fethiye Camisi' nin restorasyonuna, bu yıl yeniden başlanacak. Caminin sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacağı belirtiliyor...

Atina’da hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Deniz Kuvvetleri’ne ait hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı. 14 yılda tamamlanan 350 kişi kapasiteli cami yaklaşık 900 bin Euro’ya mal oldu.

Atina'daki cami sorunu bitmiyor!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bu yılın Nisan ayında açılması planlanan caminin sene sonuna kalması sorun yarattı. 

Yunanistan’daki tarihi camiler müzeye dönüşüyor!

Yunanistan'da, Osmanlı döneminden kalan birçok harabe cami müze ve sergi salonu olarak değiştiriliyor. Atina'da, en eski cami olan Fethiye Camisi'nin restorasyonu geçen hafta tamamlandı.

Atina'daki cami 2 ay içinde tamamlanacak!

Atina'da yıllar süren ertelemelerin ardından yapımına başlanan caminin 2 ay içinde tamamlanması planlanıyor. 350 kişi kapasiteli caminin minaresi olmayacak.

Atina'ya inşa edilecek cami için çalışmalar başladı!

Cami inşaatında yer alan şirketlerden Intrakat'ın Üst Yöneticisi Souretis: "Caminin inşa edileceği alanda şantiye çalışmaları bu sabahki operasyonun ardından başladı" dedi.

Atina'ya yapılması planlanan cami Yunan hükümetini böldü!

Atina'da inşa edilmesi planlanan cami için mecliste görüşülen önergede hükümet ortakları SYRIZA ve ANEL uzlaşma sağlayamadı

Atina'da cami inşaatına itiraza ret!

Yunanistan’da Danıştay, Atina’nın Votanikos bölgesinde inşa edilmesi kararlaştırılan camiye yapılan itirazı reddetti. Danıştayın kararında ibadet yerlerinin inşasında çevreye olası etkilerin hesap edilmesi gerekmediği belirtildi.

Küçükçekmece Fethiye Hasan Gümüşdağ Cami açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küçükçekmece'de inşaatı tamamlanan Fethiye Hasan Gümüşdağ Camisinin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan cami açılışının ardından vatandaşlara hitap etti.

Yunanistan'a cami inşa edilecek!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, "Önümüzdeki dönem içerisinde Atina'da cami ve Müslüman mezarlığı inşasına doğru ilerliyoruz." ifadesini kullandı.

BM Yunanistan'a cami yapılması için uyarılarda bulundu!

Türkiye, Birleşmiş Milletler'de (BM) Yunanistan'daki insan hakları durumunun incelendiği oturumda, başkent Atina'ya yapılması kararlaştırılan cami projesinin yerine getirilmesi ve Müslümanlara mezarlık tahsis edilmesi tavsiyesinde bulundu.

İstanbul'da müzeye çevrilen cami sayısı kaç?

Fahri Sarrafoğlu: “İstanbul’da gençleri tarihle buluşturmalıyız. Müzeye çevrilen camiler arasında sadece Ayasofya yok Fethiye Cami ve Kariye Cami de var. Gençlerimiz buraları da ziyaret etmeli.”

Atina'ya cami yapılmalı milli güvenlik açısından önemli!

Attiki Eyalet Başkanı Duru: "Atina’da cami yapılması milli güvenlik açısından gerekli" dedi. Yunanistan’da, Attiki Eyaleti Başkanı Rena Duru, başkent Atina’ya cami yapılmasının ülkenin milli güvenliği açısından bir ihtiyaç olduğunu belirtti.

Atina'da cami yapımı Çevre Bakanlığı'na takıldı!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da yapılması kararlaştırılan ancak itirazlar nedeniyle inşaatı bir türlü başlamayan cami projesinin bu kez Yunanistan Çevre Yeniden Yapılanma Bakanlığı’na takıldığı bildirildi.

Fethiye Cami atina Haberi

Fethiye Cami atina


Başbakan'ın gündeme getirdiği Fatih'in yaptırdığı Atina'daki Fethiye Camisi'nin restorasyonuna, bu yıl yeniden başlanacak. Caminin sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacağı belirtiliyor.


Başbakan Tayyip Erdoğan'ın atv ve ahaber ortak yayınında dile getirdiği Heybeliada Ruhban Okulu'yla Atina'daki Osmanlı döneminden kalan Fethiye Camisi'nin beraber açılması teklifi, gündemi belirledi. Erdoğan'ın ilk kez 2006'da teklif ettiği Fethiye Camisi'nin restore edilmesi, Yunan makamlarca 2011'de kabul edilmiş ancak daha sonra ekonomik kriz yüzünden çalışmalar durdurulmuştu. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinden 3 yıl sonra Atina'yı ele geçirmesi, bölgenin Osmanlı hâkimiyetine geçmesini sağlamıştı. Fatih'in 1458'de Atina'yı ziyareti sırasında sultanın onuruna Ömer Paşa tarafından yaptırılan cami, bölgede yapılan ilk cami olarak biliniyor. Cami, eski bir Bizans kilisesinin kalıntıları üzerine inşa edilmiş.


TAPINAĞIN YAMACINDA


Atina'nın merkezindeki Akropol Tapınağı'nın yamacındaki Plaka semtinde bulunan caminin inşa...