22 / 05 / 2024

fethiye imar uygulamaları

fethiye imar uygulamaları

Fethiye Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü, Fethiye'deki 8 mahalle muhtarıyla, 18. madde imar uygulamaları konusunda bilgilendirme toplantısı yaptı.

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda "Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, cezaların caydırıcı olması sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek Yenişehir'de imar krizi! 

Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilmesi planlanan Yenişehir’in imar uygulamalarında kriz devam ediyor. İşte son dakika gelişmeleri...

Ankara Saraçoğlu projesinin imar uygulamaları iptal edildi!

Ankara Saraçoğlu projesinin imar uygulamaları Ankara 17. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Güryapı A.Ş.'den konuyla ilgili açıklama yapıldı. İşte o açıklama ve tüm detaylar...

Fethiye'de kaçak yapı furyası yeniden başladı!

Seçimden önce yeri imar barışına imkan tanınacağı iddialarının ortaya çıkmasının ardından Muğla'daki sahil kesimlerinde kaçak binalarda patlama yaşandı. CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Beykoz'un imar sorunu çözülüyor mu?

DostBeykoz köşe yazarı Şeref Kaçmaz Beykoz'daki imar uygulamalarını kaleme aldı. İşte Şeref Kaçmaz'ın o yazısı...

Manisa Saruhanlı'da 6 yıllık imar uygulamaları tamamlandı!

Manisa'ya bağlı Saruhanlı Belediyesi tarafından Cengiz Topel Mahallesi’nde 3 cadde ve 4 sokağında hayata geçen 6 yıllık imar uygulaması sonuçlandı. 

Artık imar davalarından harç alınmayacak!

TBMM'ye sunulan Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile imar uygulamaları konularında açılacak davaların kamu davası sayılması ve bu davalardan harç alınmaması amaçlanıyor.

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile imar uygulamaları konularında açılacak davaların kamu davası sayılması ve bu davalardan harç alınmaması amaçlanıyor.

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

Alim Karaca: Fethiye'nin bütüncül imar planı sorunu çözülmeli!

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ilçeye ziyarete gelen Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya tersanenin taşınması, bütüncül imar planı ve körfezin temizlenmesi problemlerini anlattığını ve çözüm için destek istediğini belirtti.

Karatay'da imar ve mülkiyet sorunları çözülüyor!

Karatay Belediyesi, ilçede yaşanan imar ve mülkiyet sorunlarının çözmek için imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hızlandırdı.

Konya Karatay’da imar uygulamaları hız kesmiyor!

Karatay Belediyesi, ilçedeki imar ve mülkiyet sorunlarının çözümü amacıyla imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hız kesmeden sürdürüyor.

İmar uygulamalarına yeni düzenlemeler getirildi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında imar uygulamalarında yeni düzenlemeler getirildi. Buna göre, ada bazında tapu sahiplerinin tamamının talebi üzerine ayrıcalıklı imar planı yapılabilecek.

fethiye imar uygulamaları Haberi

fethiye imar uygulamaları


Fethiye Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü, Fethiye'deki 8 mahalle muhtarıyla, 18. madde imar uygulamaları konusunda bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda muhtarlara, 12 ayrı bölgedeki toplam 1752 dönüm alanda, 3194 Sayılı İmar Kanunu ile 18. Madde İmar Uygulaması çalışmalarının sürdüğü ve önümüzdeki 1 yıl içerisinde tamamlanacağı bildirildi.


Fethiye Belediyesi tarafından Yeni mahalle, Çatalarık, Karaçulha, Çamköy, Üzümlü, Çiftlik, Yanıklar ve İnlice Mahallelerinde bulunan 12 ayrı bölgede 1752 dönüm alanda, 3194 Sayılı İmar Kanunu 18. Madde İmar Uygulaması yapılacak. Bu kapsamda Mahalle Muhtarları ile toplantı yapan Belediye yetkilileri, bu bölgelerde imar uygulaması ile inşaat yapımına uygun arsa üretimini arttıracaklarını, yol ve alt-üst yapı hizmetlerinin daha hızlı ve kalıcı bir şekilde çözüleceğini belirtti. Belediye Plan ve Proje yetkilileri çalışmaların önümüzdeki bir yıl içerisinde tamamlanarak hayata...