27 / 04 / 2024

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda "Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, cezaların caydırıcı olması sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.



Kahramanmaraş merkezli depremlerde imar affına uğramış çok sayıda binanın yıkılması sonucunda yeniden gündeme gelen kaçak yapılara af konusu Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"na da yansıdı. Raporda, “İmar affı artık kesin bir şekilde ülke gündeminden çıkarılmalı” ifadesi kullanıldı.

Müteahhitler Birliği inşaat sektöründe yılın ilk çeyrek dönemine ilişkin İnşaat Sektörü Analizi Raporu'nu yayımladı. "Deprem Felaketinin Acıları İçinde Seçim Süreci" başlığını taşıyan raporda Kahramanmaraş merkezli depremlerin, ülkede depremle ilgili yeterli önlemlerin alınmadığını ortaya çıkardığı vurgulanırken şu görüşlere yer verildi:

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

“Deprem sonrasında yaklaşık Erciyes Dağı büyüklüğünde bir hafriyat ortaya çıktı. Yıkılan binlerce bina ve kaybettiğimiz 50 binden fazla insan bize bir kez daha denetimin yeterli olmadığını kanıtladı. Binalar doğal afet riskleri ve zemin şartları dikkate alınarak yapılmamış, doğru malzeme kullanılmamış. Artık inşaatların bu manada denetlenmesi hayati önem kazanmaktadır.”

 


Geri Dön