20 / 05 / 2024

fethiye Karaot Sahili imar

fethiye Karaot Sahili imar

Fethiye'nin Karaot Sahili'ne yapılmak istenen yat çekek imal yeri projesine bilirkişiden olmaz raporu geldi. Raporda sahilde yaşayan caretta carettalara olumsuz etkileyeceği ve telafisi imkansız zararlar vereceği belirtildi.

Fethiye kurvaziyer iskelesi için yeşil ışık yakıldı!

Fethiye'de yıllardır konuşulan ve projeleri yapılan kurvaziyer iskelenin yapılması, Karaot mevkisine taşınması adeta yılan hikayesine döndü.

Karaot Sahili yat çekek imal projesi iptal edildi!

Fethiye'nin Karaot Sahili'ne yapılmak istenen yat çekek imal yeri projesine bilirkişiden olmaz raporu geldi. Raporda sahilde yaşayan caretta carettalara olumsuz etkileyeceği ve telafisi imkansız zararlar vereceği belirtildi.

Fethiye'de kentsel dönüşüm başladı!

Muğla'da en fazla kentsel d dönüşüm başvurusunun yapıldığı Fethiye'de yaklaşık 30 yıl önce yapılan yan yatmış vaziyetteki şehrin merkezinde bulunan halkın " sarhoş binalar" olarak adlandırdığı o binalar bir bir yıkılmaya başlandı

Fethiye'deki sarhoş binaların yıkımına başlandı!

Fethiye'de zemindeki kaymadan dolayı birbirine dayalı durduğu için 'sarhoş binalar' olarak anılan yapılar, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmaya başlandı. Binalar yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamına alındı.

Fethiye Hillside Beach Club Tatil Köyü değerleme raporu!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., portföyünde bulunan Fethiye Hillside Beach Club Tatil Köyü'ne ait gayrimenkul değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte değerleme raporu...

Fethiye tekne üretimi için 15 yıldır modern tesis bekliyor!

Fethiye tekne üretimi için 15 yıldır modern tesis bekliyor. Fethiye'de fiziki şartları elverişsiz tersanede tekne yapım, bakım ve onarım işleri yapan imalatçılar, 15 yıldır modern tesis yapılmasını bekliyor.

Fethiye Kargı imar planı değişikliği askıda!

Muğla Fethiye ilçesi Çiftlik, Kargı Mahallesi, Karagedik - Kocaçalış mevkii için hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu bugün askıya çıktı...

Konyaaltı Sahili'ne 51 proje başvuru yaptı!

Mimarlar Odası'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışmasına 51 proje başvuru yaptı. Yarışmada birinci gelen proje sahibine 60 bin lira verilecek.

Şile Batı Sahili imar planı 8 Aralık'ta askıdan indiriliyor!

Şile, Batı Sahili 1/5000 ölçekli 13 Eylül 2013 tasdik tarihli Nazım İmar Planı'na yapılan itirazlara ilişkin Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan imar planı tadilatı 8 Aralık 2014'te askıdan indiriliyor.

Fethiye alışveriş ve yaşam merkezine ARKIMEET' ten ödül!

Her yıl Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından verilen geleneksel Arkitera Ödülleri, ARKIMEET 2014 töreninde sahiplerini buldu. Ödül töreninde Fethiye Belediyesi, Alışveriş ve Yaşam Merkezi projesi ödüle layık görüldü.

ARKIMEET 2014 töreninde Fethiye'ye ödül geldi!

Her yıl Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından verilen geleneksel Arkitera Ödülleri, ARKIMEET 2014 töreninde sahiplerini buldu. Fethiye Belediyesi, Alışveriş ve Yaşam Merkezi projesiyle Seçici Kurul Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.

Fethiye Alışveriş ve Yaşam Merkezi ödül aldı!

Arkitera Ödülleri, ARKIMEET 2014 töreninde sahiplerini buldu. İstanbul'da düzenlenen ödül töreninde kamu kategorisinde Fethiye Belediyesi, Alışveriş ve Yaşam Merkezi projesiyle Seçici Kurul Teşvik Ödülü'ne layık görüldü.

Fethiye Kayaköy mimari yapısı korunacak!

Fethiye Kayaköy mimari yapısı korunacak. FETHİYE ilçesine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Kayaköy Ören yeri, yüzlerce yıllık ortak geçmişin, kültür çeşitliliği ve de zenginliğinin izlerini taşıyor.

fethiye Karaot Sahili imar Haberi

fethiye Karaot Sahili imar

Fethiye merkezinde Kayagözler bölgesinde bulunan tersanenin Karaot Sahili'ne taşınmasıyla ilgili yat çekek imal projesine karşı çevreciler Muğla 1. İdare Mahkemesi'nde iptal davası açmıştı. Mahkeme bilirkişi incelemesi yapmıştı.


Projeyle ilgili bilirkişi raporunun sonuç ve kanaat bölümünde yer alan iki maddede şöyle dendi:

1- Yöredeki bitki örtüsüne, canlılara (özellikle deniz kaplumbağalarına” tarım ve turizm sektörüne olumsuz etkilerinin olacağı ve davaya konu faaliyetlerin bu alandaki ekosistem dengelerinde geri dönüşümü zor ve telafisi imkansız zararlar vereceği,


2- Dava konusu ÇED olumlu kararının dayandırılmaya çalışıldığı, halen onama işlemleri tamamlanmamış olan imar planları ve bu planlarda getirilen plan kararları, Aydın Muğla Denizli Planlama Bölgesi 1/100000 Çevre Düzeni Plan kararlaırna, Akdeniz'in korunması için imzalanan “Barcelona Antlaşaması'na ve diğer Uluslararası Antlaşmalara aykırı olduğu gibi, imar Mevzuatına Belde İhtiyaçları ve Kamu...