01 / 05 / 2024

Konyaaltı Sahili'ne 51 proje başvuru yaptı!

Konyaaltı Sahili'ne 51 proje başvuru yaptı!

Mimarlar Odası'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışmasına 51 proje başvuru yaptı. Yarışmada birinci gelen proje sahibine 60 bin lira verilecek.



Mimarlar Odası'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışmasına 51 proje başvuru yaptı.  Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışması için Büyük Jüri Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Mimar/Şehir Plancısı Prof. Dr. Zekai Görgülü başkanlığında toplandı. Büyükşehir Belediyesi'nce Mimarlar Odası koordinasyonunda Kamu İhale Kurumu Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği'ne göre yapılan yarışmada jüri 51 projeyi inceleyecek. 



BAŞKAN TÜREL DE KATILDI 

Dün gerçekleşen ve birkaç gün sürmesi beklenen jürinin toplantının ilk günkü oturumuna Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in dışında danışman jüri de katıldı. Konyaaltı Varyantından Antalya Limanı'na kadar uzanan kıyıda özgün mekan tasarımı ve güzel sanatların teşvik edilmesinin hedeflendiği yarışmada, birinci seçilen proje, 7 kilometre uzunluğundaki sahilde uygulanacak olan projeye katkısı olacak. Yarışmada birinci gelen proje sahibine 60 bin lira, ikinciye 50 bin lira, üçüncüye 40 bin lira ve 5 mansiyona ise 15'er bin lira ödül verilecek. 



KENT KİMLİĞİ ZENGİNLEŞECEK 

Konyaaltı Sahili'nin mimari tasarım ile planlama açısından ve kent bütünü ile de ilişkisi kurgulanarak uzun yıllar bütünsel bir yaklaşımla ele alınamadığını belirten Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın, "Konyaaltı Beach Park diye adlandırılan alanda ve daha sonra bu alandan limana kadar olan kıyıda inşa edilen mevcut tesisler zamanla işlevini kaybetmiştir. Konyaaltı Sahili'nin kentlilerin ve kent dışından gelen konukların kültür alış verişi içinde nitelikli bir biçimde deniz, deniz sporları ve kıyıyı kullanmaları sahilin Antalya kent kimliğinin zenginleşmesine katkıda bulunmasının yanı sıra özgün mekan tasarımı ve güzel sanatların teşvik edilmesi yarışmanın ana amacını oluşturuyor" dedi. 


ASIL VE DANIŞMAN ÜYELERİ 

Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Projesi Yarışması Jüri üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Prof. Dr. Zekai Görgülü (Başkan), Peyzaj Mimarı Tahsin Yılmaz, Y. Mimar Alişan Çırakoğlu, Şehir Plancısı Burhan Kızılöz, Mimar Mahmut Durmuş. Danışman Jüri üyeleri ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ANTEPE Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Yantaç, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Hüsamettin Elmas, Mimarlar Odası Başkanı M. Osman Aydın, Şehir Plancıları Odası Başkanı Haşim Dikencik, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Keziban Arıcan, Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt'tan oluştu



Hürses 


Geri Dön