02 / 05 / 2024

fethiye marina inşaatı

fethiye marina inşaatı

Fethiye Körfezi’nde deniz dolgusu, alışveriş merkezi, restoran, otel ve yüzlerce tekne için bağlama yeri yapılmasını kapsayan marina projesi için çevresel etki değerlendirme (ÇED) toplantısı yapılması çevrecilerin tepkisini topladı. 

Fethiye'de 67 kaçak inşaat mühürlendi!

Tatilcilerin gözdesi olan Muğla'nın Fethiye ilçesinde kaçak olduğu bildirilen toplam 67 inşaat mühürlendi.

Fethiye'deki kaçak beach club inşaatı durduruldu!

Fethiye'nin Göcek Mahallesi’nde inşa edilen kaçak yapılmaya çalışılan beach club inşaatı çevre halkının müdahalesi sonucunda engellendi. 

Muğla'nın Barış Köyü'nde kaçak inşaat gerginliği! 

Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'Birinci Grup Anıtsal Yapı' olarak tescillenen Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde, kaçak inşaat yapılması çevre halkının tepkilerine neden oldu. 

Fethiye Kayaköy'de sit alanında kaçak inşaat yapılıyor iddiası!

Fethiye Kayaköy'de inşaat yasakları kalkar kalkmaz, burası SİT alanı ve özel koruma bölgesinde olmasına rağmen, kaçak inşaatlar yapılmaya başlandı. Habertürk Gazetesi köşe yazarı Fatih Altaylı'nın okur mektupları köşesinde bir okuyucu kaçak inşaatla ilgili bilgi verdi.

Bursa'da 6.7 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Bursa İli, Nilüfer İlçesi, Fethiye Mahallesi'nde 6 milyon 662 bin 592 TL bedelle kat karşılığı inşaat işi ihale edecek. İhale 30 Haziran 2020 tarihinde saat 14:00'de gerçekleştirilecek.

Fethiye'de imara aykırı özel marina inşası TBMM'de!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde imar planına aykırı olarak özel marina inşasına Bakanlık tarafından izin verildiği iddiası TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Fethiye'deki özel marina inşasıyla ilgili 5 soru!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde imar planına aykırı olarak özel marina inşasına Bakanlık tarafından izin verildiği iddiası TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Fethiye'deki özel marina inşası meclis gündeminde!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde imar planına aykırı olarak özel marina inşasına Bakanlık tarafından izin verildiği iddiası TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Hasan Akgün’e marina inşaatı davası!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'ün Büyükçekmece Yat Limanı projesinin inşaatını bir Alman firmasına ihale ettiği iddia edildi. Firma dolandırıcılıktan ceza alınca ihale Akgün’ün kardeşinin ofisine geçti. Akgün'e ise dava açıldı.

Muğla'da 22.6 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat ihalesi!

Muğla İli, Kavaklıdere, Köyceğiz, Fethiye, Menteşe, Milas ve Seydikemer ilçelerinde yer alan arsalar üzerine 22 milyon 690 bin 648 TL bedel ile kat karşılığı inşaat yapılacak. 

Fethiye Belediyesi'nden inşaat yapmak vatandaşlara müjde!

Fethiye Belediyesi, dar gelirli vatandaşlar için büyük bir projeye imza atıyor. ÖÇK (Özel Çevre Koruma) alanı dışında kalan ve köyden mahalle statüsüne geçen yerleşim yerlerinde inşaat yapmak isteyen vatandaşlara ücretsiz proje imkanı sunuyor.

Kruvaziyer Limanı'nın inşaatı başlamalı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Fethiye TSO'nun girişimiyle başlatılan kruvaziyer limanı projesinin ihalesinin sonuçlandırılıp, inşaatını başlanması gerektiğini belirtti.

İzmit'teki Antik Pub'ın yerine yapılan inşaat kaçak mı?

MHP'li Nazif Tannur, ihaleye verildikten sonra yıkılan, İzmit Marina Vapur iskelesi yanında bulunan Antik Pub'ın yerine yapılan inşaatın kaçak olduğunu iddia etti.

fethiye marina inşaatı Haberi

fethiye marina inşaatı

Muğla Fethiye'nin kıyıları betonlaşma ve rant tehdidiyle karşı karşıya bırakan ve 5 yıl önce tepkiler üzerine iptal edilen Akmarin Marina Yat Limanı projesi tekrar hayata geçirildi. Cumhuriyet'ten Muhammed Özmen'in haberine göre; firma, proje alanını ve kapasitesini büyüttü ve çalışmalara yeniden başladı. 

Fethiye Körfezi’nin deniz ve kıyı yapısını tamamen bozacağını, kıyı ekosisteminin geri dönülemez şekilde tahrip edileceğini dile getiren çevre örgütleri ve vatandaşlar projenin durdurulmasını talep etti. 

Çevre örgütleri, körfezin yat kapasitesinin hesaplanmadığını, her istenen yere marina izni verilmemesi gerektiğini belirtti. Toplantıda bulunan kaptan ve yat sahipleri ise Fethiye Körfezi’nin en işlek kısmını daraltacak bu liman projesinin deniz trafiğini olumsuz yönde etkileyeceğine dikkat çekti. 

‘KAHVERENGİ DEĞİL, MAVİ’

Denize yapılacak her türlü müdahalenin körfezi geri dönüşü olmayan bir yıkıma götüreceğini ileri süren Muğla Çevre...