15 / 05 / 2024

FETÖ kapsamında el konulan şirketlerden ev alanlar

FETÖ kapsamında el konulan şirketlerden ev alanlar

FETÖ’ye finansal destek sağladığı gerekçesiyle, haklarında soruşturma ve tedbir uygulaması başlatılan inşaat şirketlerden ev satın alanların hukuki durumu ne olacak? Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili hukuki durumu anlatıyor...

OHAL kapsamında 5 bin 615 gayrimenkule el konuldu!

Bakanlık, OHAL kapsamında kanun hükmünde kararnamelerle el konulan kapatılan kurumların listesini çıkardı. Şimdiye kadar 4 bin 722 kurum ve kuruluş kapatıldı ve 5 bin 615 taşınmaz milli emlak otomasyon sistemine girildi.

El konulan FETÖ üyelerinin gayrimenkulleri TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, FETÖ üyelerinin malvarlıkları kapsamında el konulan gayrimenkullere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tekin sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.

FETÖ kapsamında el konulan şirketlerden ev alanlar ne yapacak!

FETÖ’ye finansal destek sağladığı gerekçesiyle, haklarında soruşturma ve tedbir uygulaması başlatılan inşaat şirketlerden ev satın alanların hukuki durumu ne olacak? Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili hukuki durumu anlatıyor...

FETÖ kapsamında 187 kişinin mal varlığına el konuldu!

FETÖ'nün finans ayağına yönelik 204 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. 187 kişinin mal varlığına el konuldu. Akşam saatlerindeyse Kayseri'deki soruşturma kapsamında Boydak'a kayyum atandığı açıklandı.

Ankara İçin El Ele kapsamında Yapı Denetimi toplantısı yapıldı!

Ankara İçin El Ele Projesi” kapsamında Yapı Denetimi Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı bugün belediyeler, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlükleri ve yapı denetim firmaları yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ceyhan'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında harita çalışmaları başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında zemin etüdüyle ilgili sondajın gerçekleştiğini bildiren Ceyhan Belediye Başkan Vekili Özcan Özal, çalışmalar hakkında teknik bilgiler verdi. Ceyhan'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı...

Ortofoto projesi kapsamında uçaklar Türkiye semalarında!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca gerçekleştirilen Ortofoto Projesi; Türkiye’de bir ilk olma özelliğinin yanında, dünyada da sayılı projelerden arasında yer alıyor. Ortofoto Pojesi kapsamında uçaklar Türkiye semalarında.

İzmir Uçanyol projesi kapsamında kamulaştırmalar devam ediyor!

Büyükşehir Belediyesi' nin Homeros Bulvarı üzerinden Buca ile otogar arasında kesintisiz ulaşım sağlayacak Uçanyol projesinde kapsamında başlayan kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir 'den kamulaştırma yanıtı...

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 548 bina kamulaştırıldı!

Trabzon ' a yeni bir yaşam alanı kazandıracak bu önemli kentsel dönüşüm projesi kapsamında Tabakhanenin güney tarafında planlanan 353 konutun yapımı son sürat devam ediyor...

Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında kamulaştırma yapılacak!

TEİAŞ Genel Müdürlüğüne ait Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında, güzergah üzerindeki taşınmazlarda direk yerleri mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurularak TEİAŞ tarafından acele kamulaştırılacak.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 48 bin 623 yapı riskli tespit edildi!

Kentsel dönüşümde gelinen son noktayı açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Türkiye genelinde 48 bin 623 yapının riskli yapı olarak tespit edildiğini belirti.

TOKİ Mardin'de kentsel dönüşüm kapsamında 375 konut yapacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Mardin Merkez Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 375 konut, 16 derslikli ilköğretim okulu ihaleye çıkarılıyor. TOKİ Mardin kentsel dönüşüm ihalesi 20 Kasım'da yapılacak.

TUYUP kapsamında Bursa'daki turizmciler bilgilendirildi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği 'nin desteklediği ile Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi (TUYUP) kapsamında Bursalı turizmciler bilgilendirildi.

FETÖ kapsamında el konulan şirketlerden ev alanlar Haberi

FETÖ kapsamında el konulan şirketlerden ev alanlar

15 Temmuz darbe girişimi sonrası "Fethullahçı Terör Örgütüne finansman sağladıklarına dair kuvvetli şüphe" bulunduğu gerekçesiyle bazı şirketlerin ve ortaklarının  mal varlıklarına el konulmaya başlandı, soruşturma kapsamında şüpheli inşaat şirketlerine Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 133. maddesine göre kayyum ataması yapılıyor. Bu gelişmelerle inşaat şirketlerinin mevcut ya da yapımı devam eden projelerinden gayrimenkul satın almış olanların durumunun ne olacağı problem olarak ortaya çıkmaktadır.

Şirketler Kayyumlardan Alınıp TMSF’ye Devrediliyor

674 sayılı OHAL KHK’sının 01 Eylül 2016 tarihinde yürürlüğe girmesiyle kayyumların yetkileri sona erdi. Bahsi geçen şirketler artık TMSF’ye devredilecek. 


Devletin söz konusu inşaat şirketlerine yönelik kayyum atanması veya mal varlıklarına el konması OHAL kapsamında hukuki geçerliliği olan ancak sadece terör örgütüne finansman sağlayan kişilere yönelik bir tedbir uygulamasıdır. Bu kişilerin terör faaliyeti sonucu elde edilmiş...