19 / 05 / 2024

FETÖ Mini Vatikan projesi

FETÖ Mini Vatikan projesi

Ankara’da saray inşa eden Akın İpek’in kamuya devredilen üniversitesi kaleyi andırıyor. “Mini Vatikan” olarak adlandırılan okul Batı ve Hristiyanlığın sembol binaları örnek alınarak inşa edilmiş.

FETÖ Mini Vatikan inşa etmiş!

Ankara’da saray inşa eden Akın İpek’in kamuya devredilen üniversitesi kaleyi andırıyor. “Mini Vatikan” olarak adlandırılan okul Batı ve Hristiyanlığın sembol binaları örnek alınarak inşa edilmiş.

FETÖ'nün Şanlıurfa'daki dershanesi bilim merkezi oldu!

Şanlıurfa'da, FETÖ'nün daha önce dershane olarak kullandığı bina, tadilatın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bilim merkezi olarak faaliyete açıldı.

FETÖ, Beylerbeyi'ndeki yalıyı sattırdı!

İstanbul Beylerbeyi’nde Sezen Wasner’a tele dolandırıcılık tuzağıyla yalısını sattıran çetenin FETÖ üyeliğinden meslekten ihraç edilen bir polisle işbirliği yaptığı ortaya çıktı.

FETÖ, TMSF’ye devredilen şirketler için harekete geçti!

FETÖ’nün bir Ali Cengiz oyunu daha ortaya çıktı. ABD’deki yabancı işadamlarına şirket kurduran örgüt üyeleri, TMSF’ye devredilen firmaları yeniden almak için harekete geçti. Yurtdışında toplanan himmet paralarının bu alımlarda kullanılması düşünülüyor.

Ankara Altındağ’da FETÖ'ye arsa verilmedi!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Belediye Başkanlığı yaptığı süre boyunca, FETÖ’ye Altındağ’dan bir karış toprak, Altındağ Belediyesi’nden bir kör kuruş para verilmediğini söyledi.

Çorum'da FETÖ'nün gayrimenkulleri ucuza satıldı!

Çorum'da, FETÖ ile bağlantısı sebebiyle kayyum atanan iki şirket bünyesinde bulunan ve piyasa değeri yaklaşık 90 milyon lira olan gayrimenkullerin, 1 Kasım 2015'teki seçimlerin ardından yaklaşık 2 milyon 700 bin liraya 18 ay taksitle satıldığı belirlendi.

Tapu ve Kadastro Şube Müdürü FETÖ'den tutuklandı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'ye yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Şube Müdürü ve bir askeri ataşe tutuklandı.

FETÖ'den ABD’de büyük emlak dolandırıcılığı!

Uluslararası hukuk firması Amsterdam & Partners, ABD’nin Ohio eyaletinde faaliyet gösteren Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile Ohio'da emlak dolandırıcılığından 19 milyon dolar gelir elde ettikleri gerekçesiyle bu okulların soruşturulması için yetkili makamlara resmi başvuruda bulundu.

Irak'taki 38 FETÖ okuluna el konuldu!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bölgesinde faaliyet gösteren FETÖ’ye ait biri üniversite olmak üzere 38 okulun yönetimine el konuldu. Örgütün Irak imamının da bölgeye girişine yasak getirildi.

Tapuda FETÖ bitti, işlemler hızlanacak!

FETÖ’cülerin mal kaçırmasını önleyen tapu dairelerindeki yoğunluk bitiyor. BİMER yoluyla ihbarla mallara tedbir konulmayacak, mahkeme kararı beklenecek. Tapu işlemleri hızlanacak.

FETÖ'ye ait 15 milyar liralık gayrimenkul devlete geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, FETÖ'ye ait okul, yurt ve vakıfların içerisinde olduğu toplam 15 milyar liralık taşınmazın devlete geçtiğini bildirdi.

İstanbul’da dolandırıcılar FETÖ yalanıyla ev sattırdı!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından taktik değiştiren dolandırıcılar, kendilerini FETÖ ile mücadele eden polis ve savcı olarak tanıtıp İstanbul’da yaşlı bir kadının 750 bin dolarını dolandırdı.

Erzurum'daki FETÖ bağlantılı usulsüz arsa satımı davasında son durum!

Aziziye'de bir arsanın "belediye başkanlığınca sahte belge düzenlenerek FETÖ/PDY'ye finans sağlamak üzere satışının sağlandığı" iddiasına ilişkin eski Belediye Başkanı Cengiz'in de aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 36 sanığın yargılanmasına devam edildi

FETÖ Mini Vatikan projesi Haberi

FETÖ Mini Vatikan projesi

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen için Ankara’da saray inşa eden Akın İpek’in kamuya devredilen üniversitesi örgütün yönetim merkezi olarak kurgulanmış kaleyi andırıyor. 


“Mini Vatikan” olarak adlandırılan okul tasarımıyla dikkatleri üzerine topluyor. Okul,  Batı ve Hristiyanlığın sembol binaları örnek alınarak inşa edilmiş. Giriş kapısına da bir dini liderin konuşma yapabileceği platform kurulmuş.


İşte FETÖ'nün Mini Vatikan'ı!






Fetullahçı Terör Örgütü’nün sözde hizmet hareketi için kurduğu ve kamuoyuna ‘yüzyıllık proje’ olarak lanse edilen İpek Üniversitesi’nin arka planında olup bitenleri ilk kez anlatan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca’nın anlattıklarından öne çıkan tespitler:


VATİKAN RİTÜELLERİ İÇİN BİR MİLYAR DOLARLIK HARCAMA


Beş ayrı fakültenin olduğu kampüsün her yanı Batı mimarisi ile örülü. Hristiyanlık ve Roma’nın zirve yaptığı 17. Yüzyıla ait neoklasik sanat anlayışının...