06 / 05 / 2024

FETÖ Mini Vatikan inşa etmiş!

FETÖ Mini Vatikan inşa etmiş!

Ankara’da saray inşa eden Akın İpek’in kamuya devredilen üniversitesi kaleyi andırıyor. “Mini Vatikan” olarak adlandırılan okul Batı ve Hristiyanlığın sembol binaları örnek alınarak inşa edilmiş.



FETÖ elebaşı Fethullah Gülen için Ankara’da saray inşa eden Akın İpek’in kamuya devredilen üniversitesi örgütün yönetim merkezi olarak kurgulanmış kaleyi andırıyor. 


“Mini Vatikan” olarak adlandırılan okul tasarımıyla dikkatleri üzerine topluyor. Okul,  Batı ve Hristiyanlığın sembol binaları örnek alınarak inşa edilmiş. Giriş kapısına da bir dini liderin konuşma yapabileceği platform kurulmuş.


İşte FETÖ'nün Mini Vatikan'ı!


FETÖ Mini Vatikan inşa etmiş!


FETÖ Mini Vatikan inşa etmiş!


FETÖ Mini Vatikan inşa etmiş!


FETÖ Mini Vatikan inşa etmiş!


Fetullahçı Terör Örgütü’nün sözde hizmet hareketi için kurduğu ve kamuoyuna ‘yüzyıllık proje’ olarak lanse edilen İpek Üniversitesi’nin arka planında olup bitenleri ilk kez anlatan  Ankara  Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca’nın anlattıklarından öne çıkan tespitler:


VATİKAN RİTÜELLERİ İÇİN BİR MİLYAR DOLARLIK HARCAMA


Beş ayrı fakültenin olduğu kampüsün her yanı Batı mimarisi ile örülü. Hristiyanlık ve Roma’nın zirve yaptığı 17. Yüzyıla ait neoklasik sanat anlayışının hakim olduğu kampüste Şanzelize Caddesi, Venedik Gondolları, Eros Aşk Çeşmesi gibi Batı’nın ideal eserleri sembolize edilmiş. Barca, “Bunu sadece bir üniversite yatırımı olarak düşünülmüş olmasına ihtimal vermiyoruz. İnşaat firmalarını çağırıp kabataslak bir maliyet çıkartmalarını istedik. Bir kesinlik olmamasına rağmen yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımdan bahsettiler. Buradaki lükse değil buradaki kavram farklı. Burada farklı bir kampüs var” diye konuştu.


Kampüs Batı’ya ait 18.Yüzyıl neo klasik örnekleri ile süslü. Çünkü kampüste tek bir Türk İslam mimarisine ait eser yok. Bunun sadece bir üniversite yatırımı olarak düşünülmüş olmasına ihtimal vermediklerini belirten Barca, şu çarpıcı bilgiyi paylaştı: “Emniyet birimleri ile 240 bin metrekarelik kapalı alanı tek tek gezdik. Orada bize ifade edilen hususlardan birisi de şu oldu. Şayet 15 Temmuz başarılı olsaydı FETÖ buradan hitap edecekti. Kampüsün ana giriş kapısı bir dini liderin konuşma platformu olarak hazırlanmış bir yapı görünümünde. Bir üniversitede bunu görmek çok kolay birşey değil.”


Özellikle uluslararası öğrencilerin öğretim harcı alınmamış olduğunu belirten Barca, “Yurt, yemek, ulaşım bedava üstüne de 500 dolar burs verilmiş” dedi. Zarflara konmuş çok sayıda 500 dolar bulduklarını ifaden eden Barca, “Burdan şu yargıya varmak mümkün. Burada temel amaç para kazanmak değil. Elit kesim yetiştirmeye dönük bir yatırım yapılmış. Hem ulusal hem uluslararası ölçekte bir yatırım yapılmış” dedi.


Star 


Geri Dön