03 / 05 / 2024

fetö yurtdışı okulları

fetö yurtdışı okulları

Güney Afrika Angola'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ile bağlantılı 1 okulun kapatılacağı öğrenildi. Colegio Esperanca Internacional adıyla faaliyet gösteren okulda 750 öğrenci eğitim görüyor.

Gürsel Tekin'den FETÖ'ye parsel parsel arazi verildiği iddiası!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmaları hakkında konuştu. Tekin, "Önce parayı, imarı ve ihaleleri takip etsinler. Yurt dışındaki okulları ziyaret eden siyasetçilere bakılsın" dedi...

Moritanya'da FETÖ'den devralınan okullar eğitim yuvasına dönüştürüldü!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün yurt dışındaki faaliyetlerini engellemek için yürütülen çalışmalar kapsamında Moritanya'da Türkiye Maarif Vakfına devredilen okullar, bilim yuvasına dönüştürüldü.

Türkiye Maarif Vakfı Etiyopya'daki FETÖ okullarını devraldı!

Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya’nın Harar şehrindeki Fetullahçı Terör Örgütü’ne ait okulları devraldı.

Türkiye Maarif Vakfı Pakistan'daki FETÖ okullarını devraldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Pakistan'da bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait okulların yönetimini devraldı.

Maarif Vakfı Afganistan'daki FETÖ okullarını devraldı!

Türkiye Maarif Vakfı, Afganistan'da bulunan ve FETÖ'ye bağlı 12 lise ve 3 dershaneyi devraldı.

Mektebim Okulları FETÖ’nün okullarına talip!

Mektebim Okulları FETÖ ile mücadele sonucunda devralınan okullara talip oldu. Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, 60 yeni kampüs açarak mevcut istihdamı iki yıl içinde 15 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Ümit Kalko FETÖ okullarına talip oldu!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) okullarının asıl sahiplerinin halk ve devlet olduğunu aktaran Ümit Kalko, "Biz burada devletle işbirliği içerisinde bu okulları devralıp yatırımlarla destek vermeye talibiz." dedi

Yurtdışına gidenler için Maarif Evleri kurulacak!

Maarif Vakfı’nın Başkanı Birol Akgün, yurtdışına dil eğitimi için gidenlerin, FETÖ’nün ağına düşmemesi için konaklayacakları Maarif Evleri kuracaklarını söyledi.

FETÖ'nün Çad'daki okulları Türkiye Maarif Vakfı'na devredildi!

Afrika ülkesi Çad'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait tüm okulların Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmesine karar verildi.

Yurtdışına kaçan FETÖ'cülerin mal varlığına el konulacak!

TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülen ceza yasalarında değişiklik öngören yasa tasarısı, FETÖ soruşturmalarına yönelik yeni düzenleme içeriyor

Bahçeşehir Okulları yurtdışında da kampüs açacak!

Başta ABD ve Kazakistan olmak üzere farklı ülkelerde K12 seviyesinde okullar açmayı da planladıklarını söyleyen Bahçeşehir Okulları İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel "Kaliteli eğitimimizi bir Türk markası olarak global seviyeye taşımayı amaçlıyoruz" diye konuşuyor.

FETÖ, TMSF’ye devredilen şirketler için harekete geçti!

FETÖ’nün bir Ali Cengiz oyunu daha ortaya çıktı. ABD’deki yabancı işadamlarına şirket kurduran örgüt üyeleri, TMSF’ye devredilen firmaları yeniden almak için harekete geçti. Yurtdışında toplanan himmet paralarının bu alımlarda kullanılması düşünülüyor.

FETÖ'den ABD’de büyük emlak dolandırıcılığı!

Uluslararası hukuk firması Amsterdam & Partners, ABD’nin Ohio eyaletinde faaliyet gösteren Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile Ohio'da emlak dolandırıcılığından 19 milyon dolar gelir elde ettikleri gerekçesiyle bu okulların soruşturulması için yetkili makamlara resmi başvuruda bulundu.

fetö yurtdışı okulları Haberi

fetö yurtdışı okulları

Güney Afrika ülkelerinden Angola'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait okulun kapatılacağı bildirildi. Angola hükümetinden yapılan açıklamada, "Colegio Esperanca Internacional adıyla ülkede faaliyet gösteren FETÖ bağlantılı okul, ulusal tehdit olarak görüldüğü için kapatılacaktır." ifadesi kullanıldı.


Açıklamada, Angola'da FETÖ'ye ait bir okul bulunduğu ve burada 750 öğrencinin eğitim gördüğü kaydedildi.

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Başkan Vekili Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz, "Afrika, FETÖ'yü anlamaya başladı. FETÖ, TMV'nin Afrika'da devraldığı okulları artmaya başladığı için panik yaşıyor ve üyeleri farklı ülkelere kaçıyor, sığınma talep ediyor. 15 Temmuz darbe girişimiyle Afrika ülkeleri FETÖ'yü iç tehdit olarak görmeye başladı." diye konuştu.


Yavuz, Afrika Birliğinin FETÖ'yü terör listesine alması gerektiğine işaret ederek "Afrika Birliğiyle yakın temas halindeyiz ve bu konuda girişimleri yapmaktayız." dedi.


FETÖ'nün tehdit, şantaj, yolsuzluk, kara para aklama ve...