28 / 04 / 2024

fi yapının gayrimenkulleri satılacak mı

fi yapının gayrimenkulleri satılacak mı

Yıllardır teslim edemediği konutların yanı sıra 15 Temmuz sonrasında daha da sancılı bir sürece giren Fi Yapı TMSF'ye devredilen gayrimenkullerle ilgili bir açıklama yaptı. İşte Fi Yapı tarafından yapılan o açıklama...

Fi Yapı'dan ev alanlara KDV'li yeni fatura şoku!

Fi Yapı, yaşanan kayyum sürecinden sonra şirketi yeniden devralınca mağdurlara da yeni fatura çıkardı. Fi Yapı'nın ayrıca KDV farkı da istediği de öne sürüldü...

Fi Yapı mağdurlarının beklediği müjde geldi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, Fi Yapı mağdurlarının beklediği müjdeyi verdi. İşte Gülal'ın Fi Yapı ile ilgili o açıklamaları...

Muhiddin Gülal: Dumankaya ve Fi Yapı'nın 8 bin mağduru var!

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, TMSF'nin çalışmaları ve hedefleriyle ilgili konuştu. Gülal, ''Dumankaya ve Fi Yapı'da 8 bine yakın mağdur söz konusu. Bu mağduriyetleri giderme konusunda da çalışıyoruz'' dedi.

Fi Yapı mağdurlarından TMSF binası önünde eylem!

Sıcak bir yuva hayali kurarak aldıkları evlerine kavuşamayan Fi Yapı mağdurları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Şişli binası önünde eylem yaptı.

Dumankaya ve Fi Yapı satılacak mı?

TMSF Başkanı Gülal, gayrimenkul şirketlerinden Dumankaya ve Fi Yapı'nın satışının da masada olduğunu açıkladı. Gülal, "Uluslararası firmayla görüşme halindeyiz. Onlar bitmemiş inşaatları tamamlayarak mağduriyetleri giderecek. Satışı da henüz taslak halinde" dedi.

Fi Yapı mağdurları 7 yıldır bekledikleri konutlarını istiyor!

Fi Yapı mağdurları 7 yıldır evlerini almak için mücadele ediyor. Mağdur grup sesini duyurmak için basın açıklaması yaparak Cumhurbaşkanı'ndan yardım istedi.

Fi Yapı asansör kazasının bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Esenyurt’ta Fi Yapı inşaat şirketine ait şantiyede yaşanan asansör kazasının bilirkişi raporuna göre iş güvenlik uzmanları, ‘Bir kaza geliyor’ diye 4 kez şirketi uyardı. Ama inşaat sürdü ve o asansör düştü. 3 işçi de feci şekilde can verdi!

Fi Yapı Kırıkkale mağdurları dernekleşiyor!

Türkiye’nin bazı bölgelerinde olduğu gibi Kırıkkale’de de konut yaparak hak sahiplerini mağdur eden Fi Yapı’nın çok sayıda konutu hak sahiplerine teslim edilmeyi bekliyor. Kırıkkale’de de bulunan hak sahipleri, hukuki mücadelesini dernekleşme yolunda ilerletecek.

TMSF, Fİ Yapı'nın gayrimenkullerini satışa çıkarıyor!

Yıllardır teslim edemediği konutların yanı sıra 15 Temmuz sonrasında daha da sancılı bir sürece giren Fi Yapı TMSF'ye devredilen gayrimenkullerle ilgili bir açıklama yaptı. İşte Fi Yapı tarafından yapılan o açıklama...

Fi Yapı Kayyum heyeti belli oldu!

AKFA Holding'e bağlı şirketler ile Fi Yapı'nın da bulunduğu 22 şirkete, TMSF yetkilileri kayyum olarak atandı. Fi Yapı Kayyum heyeti belli oldu.

Fi Yapı'ya kayyum atandı!

Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği, aralarında AKFA Holding'e bağlı şirketler ile Fi Yapı'nın da bulunduğu 22 şirkete, TMSF yetkililerinin kayyum olarak atanmasına karar verdi

Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan gözaltına alındı!

Dün yapılan Akfa Holding merkezli operasyon kapsamında önemli bir isim daha gözaltına alındı. Gözaltı listesinde adı bulunan Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan da gözaltına alındı.

Fi Yapı 3. kez iflas erteleme istedi!

Teslim edilmeyi bekleyen binlerce dairesi bulunan Fi Yapı’nın davası görüldü. Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada Fi Yapı İnşaat A.Ş. 3. kez iflas erteleme istedi.

fi yapının gayrimenkulleri satılacak mı Haberi

fi yapının gayrimenkulleri satılacak mı


Yıllardır teslim edemediği konutların yanı sıra 15 Temmuz sonrasında daha da sancılı bir sürece giren  Fi Yapı TMSF'ye devredilen gayrimenkullerle ilgili bir açıklama yaptı.  Şirkete ait taşınmazların satışı için yasal süreç başlatıldığını belirten firma, Fi Side Projesi’nin inşaatının Şubat 2017 itibarı ile başlayabileceğini belirtti.



Fi Yapı tarafından yapılan açıklama şu şekilde;


Yönetim Kurulu Başkanlığından


Fi Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret AŞ’nin mal varlıklarının nakde çevrilmesi ve tespit edilen yükümlülüklerinin, adilane bir şekilde tüm hak sahiplerinin taleplerinin aynı oranda karşılanarak sona erdirilmesi amacıyla;


- Kanun Hükmünde Kararnameler ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu hükümleri gereğince Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna tanınan yetkiler kapsamında Şirkete ait taşınmazların satışı için yasal süreç başlatılmıştır.


- Şirketin tamamlanmamış olup yerleşim gerçekleşmeyen Fi Side Projesi’nin yapım işleri için maliyet belirleme, teklif alma...