28 / 04 / 2024

Fi Yapı'dan ev alanlara KDV'li yeni fatura şoku!

Fi Yapı'dan ev alanlara KDV'li yeni fatura şoku!

Fi Yapı, yaşanan kayyum sürecinden sonra şirketi yeniden devralınca mağdurlara da yeni fatura çıkardı. Fi Yapı'nın ayrıca KDV farkı da istediği de öne sürüldü...



Fi Yapı, yaşanan kayyum sürecinden sonra şirketi yeniden devralınca mağdurlara da yeni fatura çıkardı. Fi Yapı'nın 2022'de hala yüzde 65'i tamamlanan proje için yeni fatura keserek, KDV farkı talep ettiği öne sürüldü.

Fi Yapı'dan ev alanlara 2. şok yaşatan süreç, şirketten gelen bir bildiriyle başladı. Akşam'da yer alan habere göre, ,Fi Yapı yayınladığı bir mektupla; 14 Eylül 2022 tarihi itibarıyla kayyumlarla hiçbir ilişiklerinin kalmadığını ve şirket yönetiminin tamamen Fikret İnan'a iade edildiğini açıklamıştı. Söz konusu bu açıklama yıllardır haber bekleyen binlerce mağdur için yeni bir umut ışığı olmuştu.

Fi Yapı dan ev alanlara KDV li yeni fatura şoku!

SEVİNÇLER KISA MI SÜRDÜ?

Ancak Fi Yapı'dan ev alanların sevinçleri de kısa sürdü. Söz konusu sözleşmelerinde eksiksiz olarak verilmesi taahhüt edilen evlerinin 'natamam' olarak teslim edileceğini öğrenen vatandaşlara alamadıkları evleri için yüzde 18 KDV'li fatura kesildi. Faturada teslim alamadıkları evleri için natamam teslimden kaynaklanan yüzde 18 KDV hesaplanarak altına da şu not eklendi. "Bağımsız Bölüm Dekorasyonsuz ve Natamam Gayrimenkul Satışı."

Fi Yapı'dan ev alanlar 2013 yılında ödedikleri yüzde 1'lik KDV'nin üzerine fark talep edilmesinin şokunu yaşadı. Evlerin 'natamam' teslim tarihi için ise ileri bir tarih verildi.


Geri Dön