02 / 05 / 2024

fiba perakende

fiba perakende

Birçok ünlü markayı Türkiye'ye getiren FİBA Holding, şimdi de Türkiye'den bir markayı yurtdışına açacak. İki perakendeci ile görüştüklerini belirten Hüsnü Özyeğin, Rusya'da en az 200 mağaza açacaklarını söyledi.

Fiba Holding gayrimenkul yatırımlarına hız verdi!

Fiba Holding yönetimindeki gayrimenkul ve perakende işleri hızla büyüyor. Grubun 18,1 milyar dolarlık toplam varlık büyüklüğü içinde gayrimenkulün payı 2,3 milyar doları buldu..

2015'te perakende sektörü istihdamı 300 bin kişi artacak!

Birleşmiş Markalar Demeği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan, 2015'te perakende sektöründe istihdamın 300 bin kişi artarak 3.3 milyona çıkacağını söyledi. Doğan, " Perakendede ciro beklentisi ise 380 milyar dolar" dedi...

Perakende yasası 2015' te!

Geçmiş donemde sektörün alışageldiği büyümenin 2014'te yavaşladığı bir yıl geçirdi. Büyümedeki bu yavaşlama Suriye ve Irak başta olmak üzere Ortadoğu'daki istikrarsızlıkların perakende ihracatına yansımasıyla da ilgili.

Konya'da Perakende Zirvesi gerçekleşecek!

Türkiye Perakendeciler Federasyonu, Retail Türkiye ve Konya PERDER işbirliğiyle Konya’da düzenlenecek olan ‘Perakende Zirvesi’ için geriye sayım başladı. ..

AVM ve Perakende Yasası kabul edildi!

Alışveriş merkezleri ve perakende ticareti düzenleyen kanun tasarısı, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda 18 saat görüşülerek kabul edildi. Tasarıda, AVM'lerin pazar günleri kapalı olması hükmü yer almadı.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı komisyondan geçti!

Alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu 'nda kabul edildi.

Perakende Ticaret Kanun Tasarısı komisyondan geçti!

Perakende Ticaret Kanun Tasarısı komisyondan geçti. Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve de Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.

Perakende Yasası Meclis Komisyonu'nda...

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmelerinde milletvekilleri, sektör temsilcileriyle tartıştı. "AVM'ler yabancı fonlarla yapılıyor. Yabancı sermaye gelmesin denebilir" sözü tartışmaya neden oldu. İşte konuşulanlar...

Perakende Yasası’yla ilgili kanuna tepki geldi!

Meclise son dakika gelen Perakende Yasası’yla ilgili kanun teklifi, sektörde tepkiye neden oldu. Bu teklif kabul edilirse 400 metrekareden büyük tüm mağazalar pazar günü kapanacak..

Perakende Satış Hacmi ekim ayında aynı seviyede kaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin Perakende Satış Hacim Endeksi'ni açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi ekimde aynı seviyede kaldı.

Bendevi Palandöken: Perakende yasası hemen çıkarılmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada "Perakende sektörünü düzenleyen yasa zaman kaybedilmeden çıkarılmalıdır. Bu yasanın çıkmasıyla aylarca süren indirimli satış uygulamalarına çekidüzen getirilecek" dedi

İstanbul'da perakende fiyatları yüzde 1.02 arttı!

İstanbul'da kasım ayında fiyatlar yüzde 1.02 arttı İstanbul'da kasımda perakende fiyatlar yüzde 1.02, toptan fiyatlar yüzde 0.67 yükseldi. Kasımda bir önceki yılın aynı ayına göre perakende fiyatlar yüzde 10.72 arttı...

İstanbul'da perakende ve toptan fiyatlar arttı!

İstanbul'da kasım ayında perakende fiyatlar yüzde 1,02, toptan fiyatlar yüzde 0,67 arttı. Kasımda perakende fiyatlardaki en büyük artış yüzde 4,13 ile kültür-eğitim ve eğlence sektörlerinde yaşandı

fiba perakende Haberi

fiba perakende


Türkiye'nin en büyük gruplarından FİBA Holding, yurtdışındaki perakende mağazalarına bir de Türk markası ekleyecek. Daha önce yurtdışından GAP, Marks and Spencer ve Banana Republic gibi birçok yabancı markayı Türkiye'ye ve farklı ülkelere getiren FİBA, aynı zamanda üretici olan bir Türk tekstil markasını Rusya pazarına götürecek. FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Türkiye'de ithal ürünlere karşı olan gümrük vergilerin artması nedeni ile yurtdışından marka getirmenin cazibesinin kalmadığını belirterek şimdi yerli bir markayı yurtdışına açacaklarını belirtti. Özyeğin, "Yerli üretici bir markayı bizim yurtdışında coğrafyasını iyi bildiğimiz ülkelere götürebilir miyiz diye bakıyoruz. Rusya'yı en iyi tanıyan perakendeciyiz. Dolayısıyla sermaye desteği ile daha çok hızlı potansiyeli olan arkasında üretim kapasitesi ve bilgisi bulunan firmalar ile görüşüyoruz. Rusya'da 2-3 mağaza ile yetinmeyip en...