20 / 05 / 2024

fikir sofrası

fikir sofrası

Bakan Sarı, başkanlığını iş adamı Ahmet Arslan'ın yaptığı düşünce platformu "Fikir Sofrası" tarafından düzenlenen "Yaşanılabilir Şehirler ve Kentsel Dönüşüm" konulu toplantıya katıldı.

2024 yılbaşı sofrasının maliyeti 4.300 TL'yi aştı! 

2024'de kısa süre kala yeni yıl kutlama planları yapılmaya başlandı. Geçen sene 2.500 TL’ye kurulabilen yılbaşı sofrası yeni yılda 4.300 TL'ye kurulacak.

Evde para nasıl kazanılır? Evde para kazanmanın yolları neler? İşte evde para kazanabileceğiniz 10 fikir

Evde para kazanmak ofis hayatından bunalmış birçok beyaz yakalının hayali. İstediğin saatte, istediğin zaman aralığında çalışmak oldukça cazip bir fikir. Peki evden nasıl para kazanılabilir? Evden para kazanmanın yolları neler? İşte evde para kazanabileceğiniz 10 fikir...

Fikir Yapı İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Fikir Yapı İnşaat Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Seyed Javad Hosseınıan tarafından kuruldu.

 BİM’de android TV 2.499 TL’ye; kırtasiye seti 44.50 TL’ye, yer sofrası 179 TL’ye düştü! Stoklar tükenmeden yetişin!

BİM’in 24 Mart 2023 tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. BİM’de android TV 2.499 TL’ye; kırtasiye seti 44.50 TL’ye, yer sofrası 179 TL’ye düştü. Stoklar tükenmeden yetişin!

İyi Fikir Proje Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

İyi Fikir Proje Mimarlık Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Barış Uçar tarafından kuruldu.

Galatasaray’ın Riva projesinde fikir ayrılığı: Burak Elmas yeni yol haritasını çizecek!

Galatasaray'ın Riva projesinde fikir anlaşmazlıkları yaşanmaya başladı. Başkan Burak Elmas, 500 milyon Türk Lirası alıp süreci tamamlamayı hedeflerken bazı üyeler ise gelirin 1.5 milyar Türk Lirası olabileceğini ön görüyor.

ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması sonuçlandı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından gerçekleştirilen “ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması - 2020” sonuçlandı ve ödüller sahiplerini buldu.

ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması 2020 başlıyor!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması 2020 başlıyor...

2019 Ytong Mimari Fikir Yarışması'nda 3 projeye ödül! 

Mimarlar tarafından ilgiyle takip edilen Ytong Mimari Fikir Yarışması'nın bu yıl 20'ncisi düzenlendi. “Plan B: Akıntıya Karşı Bir Mimarlık Okulu” konulu yarışmanın kazananları açıklandı...

Ziya Şark Sofrası Yunanistan ve Arabistan’da şube açmayı planlıyor!

Ziya Bingöl’ün İstanbul Bakırköy'deki ilk şubesini açmasının üzerinden 38 yıl geçti. Ziya şark Sofrası'nın şu an 7 şubesi bulunuyor…

Ytong Mimari Fikir Yarışması’na katılım için son gün 2 Aralık!

Türk Ytong tarafından 20’ncisi gerçekleştirilen Mimari Fikir Yarışması başvuru sürecinde geri sayım başladı. Yarışma için son katılım tarihi 02 Aralık 2019 olarak belirlendi.

Yaratıcı ve İlham Veren Kentler Ulusal Fikir Yarışması düzenlenecek!

Archisections tarafından Yaratıcı ve İlham Veren Kentler Ulusal Fikir Yarışması düzenlenecek. Yarışmaya başvurular; Mimarlık, İç Mimarlık, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı alanlarından alınacak…

Sakarya'nın imar planını aktaran fikir yarışması düzenlenecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada "2071 Kent Vizyonu" çerçevesinde şehrin gelecekteki imar planını aktaran uluslararası bir fikir yarışması düzenlemek için hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi.

fikir sofrası Haberi

fikir sofrası

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, kentsel dönüşüm sürecinde hedefin, sadece binaların yıkılarak yerlerine yenilerinin yapılması anlamına gelmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Bizim kentsel dönüşüm ile yapmak istediğimiz; kent siluetine uygun, eğitim ve sağlık tesisleri, yeşil alanları, ulaşım sistemi ve altyapısıyla sağlıklı ve güvenli marka şehirler oluşturmaktır." dedi. 


Sarı, dijital dünyada bulunamayacak yegane şeyin tecrübe olduğunu ifade ederek, toplantının farklı sektörlerdeki deneyimlerin bir araya gelmesi adına çok anlamlı olduğunu söyledi.


Büyüyen ve gelişen Türkiye'nin en büyük ihtiyacının, yeni fikirler ve farklı bakış açıları olduğunu aktaran Sarı, Türkiye'nin geleceğine katkı sunmak amacıyla oluşturulan "Fikir Sofrası" platformunun, dış politikadan ekonomiye, bilimden kültüre kadar geniş bir yelpazede değerlendirme yapılmasını sağladığını kaydetti.  


Sarı, devlet ve özel sektör arasındaki etkileşimi arttıran bu gibi toplantıların, ortak paydada buluşma,...