01 / 05 / 2024

Fikirtepe 2015

Fikirtepe 2015

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanmasıyla bölgenin 1 - 2 ay içerisinde tamamen terk edilmesi öngörülüyor. Fikirtepe Müteahhitler Platformu Sözcüsü Özkan Eker açıklama yaptı.

Fikirtepe'de konut fiyatları artacak!

2015'in rekorla kapandığını söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım büyümenin bu yıl da süreceğini düşünüyor. Tarafa konuşan Durbakayım, Fikirtepe'de fiyatların çok daha yükseleceğini söyledi.

Fikirtepe plan notları askıdan iniyor!

Kadıköy-Fikirtepe ve çevresine ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planında yapılan son değişiklikle oluşan son haliyle 26 Kasım 2015 tarihinde askıya çıkmasına rağmen vatandaşların en temel beklentilerine temel oluşturan şikayetlerinden vazgeçmediği görül

Sinanlı Yapı ve Yiğit Group Fikirtepe’de güçlerini birleştirdi!

Sinanlı Yapı ve Yiğit Group Fikirtepe’de gerçekleştirecekleri kentsel dönüşüm projesi için güçlerini birleştirdi. Reşit Sinanlı, daha vizyoner projeler geliştirmek amacıyla Mart 2015’te Yiğit Group’la protokol imzaladıklarını anlattı.

Fikirtepe Belgesel Fotoğraf Sergisi değişimi kayıt altına aldı!

Fikirtepe Belgesel Fotoğraf Sergisi; kentsel dönüşüm projesinin İstanbul'da ilk uygulandığı semt olan Fikirtepe'nin 2012'den 2015 yaz aylarına kadar devam eden değişimini fotoğraf ve ses kaydı aracılığıyla kayıt altına almayı deniyor.

Şua İnşaat Fikirtepe ve Kartal'da projeye başlıyor!

Şua İnşaat, 2015'te Fikirtepe ve Kartal Yunus'ta iki projeye start verecek. Şirketin Ataşehir Barbaros ve Göztepe Merdivenköy'de kentsel dönüşüm çalışmaları da devam ediyor.

Fikirtepe'de hızlı çözüm için platform kurulacak!

9 Mart 2015 Pazartesi günü, Fikirtepe'de mülk sahipleriyle anlaşma yapan firmalarla değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen başkanlığında yapıldı.

Keleşoğlu İnşaat 2015'te 1 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Avrupa yakasında yer alacak projelerinde 1 milyon 150 bin metrekare satılabilir alan inşa edeceklerini söyleyen Mustafa Keleş, 2015'te Küçükçekmece ve Fikirtepe'nin dışında 3 proje daha planladıklarını söyledi.

Fikirtepe Hukuki Bilgilendirme Toplantısı yapıldı!

Fikirtepe Toplantıları 3 '' Hukuki - Mimari Bilgilendirme ve Toplumsal İstişare Toplantısı '' 03.02.2015 salı akşamı 19:00 İLE 221:30 saatleri arasında Merdivenköy Halis Kurtça Kültür Merkez'inde yoğun katılımla yapıldı...

Fikirtepe'de kira desteği tamam sırada teminat ve güvence var!

Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği' nin 20.01.2015 Tarihinde yaptığı başvuru ve dava açma girişimi sonucu Hükümet yeni torba yasa içerisine eklediği bir madde ile Fikirtepeye'de kira yardımı yapılabilmesinin yolunu açtı...

Fikirtepe kentsel dönüşüm son durum 2015!

Fikirtepe'de yüzde 100 anlaşma kaç projede sağlandı? 3'te 2 çoğunluğunun sağlandığı alan sayısı kaç? Fikirtepe'de ruhsat alan kaç proje var? Fikirtepe'nin dönüşümde son durum ne?

Fikirtepe yürüyüşüne iki dernekten veto!

Fikirtepe'de FİDEM tarafından organize edilen 1 Şubat 2015 Pazar günü yapılacak protesto yürüyüşüne bölgedeki diğer iki dernek karşı çıktı. Peki o dernekler hangileri? Fikirtepe'deki üç kentsel dönüşüm derneğinden ikisi bu yürüyüşe neden katılmıyor?

Dumankaya İnşaat Fikirtepe projesini 2015'te satışa çıkaracak!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya 2015'te Gebze'de 142 dönüm arazi üzerinde, 4 bin 500 konuttan oluşacak dev bir projeye başlayacaklarını, ayrıca bunun yanı sıra Fikirtepe projesini de satışa sunacaklarını ifade etti.

Barış Dumankaya: Fikirtepe'de kentsel dönüşüme 2015’in ilk aylarında başlıyoruz!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, "Fikirtepe bölgesinde çıkacağımız bir kentsel dönüşüm projemiz var. İlk etaptaki proje yaklaşık 12 dönüm üzerine kuracağımız 610 dairelik bir proje olacak " dedi...

Fikirtepe 2015 Haberi

Fikirtepe 2015

Fikirtepe Müteahhitler Platformu Sözcüsü Özkan Eker, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanmasıyla Fikirtepe'nin yüzde 90'ının boşaldığını, bir yıl içinde bölgede kaba inşaatların yükseleceğini söyledi. 


Kadıköy'de 5 yıl önce önce kentsel dönüşüm kapsamına alınan Fikirtepe, Dumlupınar, Merpenköy ve Eğitim mahallerinde toplamda 57 adalık alanda yürütülen dönüşüm çalışmalarının hızlanması ve sorunların çözülmesi için oluşturulan platformun sözcüsü Eker, soruları yanıtladı. 


Toplamda 57 yapı adasının 15'inde yüzde 100 anlaşma sağlandığını ve bunların hepsinde çalışmaların başladığını dile getiren Eker, 32 adada ise hak sahiplerinin 3'te 2'siyle anlaşma sağladıklarını söyledi. 


Eker, bu 32 adanın 22'sinde hak sahiplerinin yüzde 90'ıyla anlaştıklarını, 6'sında anlaşma oranının yüzde 80-89, 4'ünde ise yüzde 70-79 arasında olduğunu anlattı. 


"Yalnızca müteahhitlerin değil, buradaki vatandaşlarımızın sorununun çözümü için bir araya geldik" diyen Eker, kısa süre önce kurulan platformun 20'ye...