21 / 05 / 2024

Fikirtepe çalışmaları

Fikirtepe çalışmaları

Belirsizlik nedeniyle kafa karışıklığına neden olan Fikirtepe projesinin netlik kazanmasıyla beraber sorunların çözümünün önü açıldı. Nazmi Durbakayım, bölgede yapılan detaylı çalışmaların projeyi ayrıcalıklı hale getirdiğini söyledi...

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İstanbul Fikirtepe’de yarım kalan kentsel dönüşüm projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bitiriliyor. Bakanlık, 2020 Kasım'da yarım kalan projeleri bitireceğini duyurmuş ve 60 bin kişiyi ilgilendiren ‘Yeni Fikirtepe’ için harekete geçmişti. Peki dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Fikirtepe Brooklyn Dream'de çalışmalar başlıyor!

Pana Yapı, Fikirtepe’de prestijli markaların yer alacağı alışveriş ve yeme – içme alanlarından oluşacak bulvarda konumlanan Brooklyn Dream projesinin çalışmalarına başladı.

Fikirtepe Platformu'nda çalışmalar hızlandı!

İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm projesinin hızla ve başarılı bir şekilde tamamlanması için güç birliğini hayata geçiren, Başkanlığını Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu'nun yaptığı Fikirtepe Platformu, çalışmalarına hız kesmeden devam

Sua İnşaat Fikirtepe'de yıkım çalışmalarına başladı!

Sua İnşaat, Anadolu Yakası'nın yenilenen yüzü Fikirtepe'de hayata geçireceği projesi için, bölgede dönüşüme tabi tutulan niteliksiz yapılarda yıkım çalışmalarına başladı.

Şua İnşaat Fikirtepe'deki projesi için yıkım çalışmalarına başladı!

Şua İnşaat Fikirtepe’de kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçireceği projesi için bölgede yıkım çalışmalarını başlattı.

İstanbul 216 projesinde 2'nci etap çalışmaları başladı!

İstanbul-Fikirtepe'de ruhsatını alan şirketler yıkım çalışmalarını etap etap başlattı. Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, İstanbul 216 projesinde 2'nci etap inşaatlar için yıkıma start verdiklerini söyledi.

Yenitepe Kadıköy ikinci ada çalışmalarına başladı!

Türkiye'nin sembol yapılarını niteliğindee projeleriyle gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden Nuhoğlu İnşaat, Kadıköy Fikirtepe'deki projesi 'Yenitepe' için inşaat ruhsatını aldı.Yenitepe Kadıköy ikinci ada çalışmalarına başladı.

Fikirtepe'de çalışmalar hız kesmiyor!

Fikirtepe'de çalışmalar hız kesmiyorç Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Fikirtepe’de yüzde 100 anlaşma sağlanamayan proje adalarında hazine adına kamulaştırma yoluna gidiyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarına yeni çözümler getiriliyor.

Konut üreticileri Fikirtepe'de çalışmalarını hızlandırdı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 15 gün içinde anlaşma sağlanmazsa kamulaştırma yapılacağı açıklamasının ardından markalı konut üreticileri Fikirtepe'de çalışmalarını hızlandırdı. Uğur Dumankaya, 900 milyon liralık yeni projeye hazırlandıklarını söyledi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanıyor!

3 yıldır kentsel dönüşümü bekleyen Fikirtepe için iyi haber geldi. Bakanlık ruhsatları vermeye başladı. İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarının en çok tartışılan bölgesi Fikirtepe'de ruhsatlar verilmeye başlandı...

İdris Güllüce: Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına on beş günde başlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin, "Onbeş güne kadar kalmaz, Fikirtepe'ye gidip kazmayı vuracağız. Müteahhitlerimiz göreve ve işe başlayacaklar" dedi...

Halikarnas Disco'ya inşaat yasağı geldi, çalışmalar devam ediyor!

Halikarnas Disco, 2 yılın ardından 18 Temmuz’da açılacak. Ancak Halikarnas’taki tadilat çalışmalarının izinsiz olduğu ortaya çıktı. Diskodaki inşaat faaliyetleri, inşaat yasağı başlamış olmasına rağmen son sürat devam ediyor

FSM ve Haliç köprüleri bakım çalışmaları azalarak sürüyor!

İstanbul’da FSM Köprüsü’ndeki bakım çalışmaları nedeniyle yaşanan çile, biraz azalarak da olsa sürüyor

Fikirtepe çalışmaları Haberi

Fikirtepe çalışmaları
Belirsizlik nedeniyle kafa karışıklığına neden olan Fikirtepe projesinin netlik kazanmasıyla beraber sorunların çözümünün de önü acildi. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, bölgede yapılan detaylı çalışmaların projeyi ayrıcalıklı hale getirdiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Fikirtepe ile ilgili planı askıya çıkarmasıyla birlikte herkesin zihnindeki sorular netliğe kavuştu. Detaylı bir planlama ile kentsel dönüşüme sahne olan Fikirtepe ayrıcalıklı bir konuma geldiğin ifade eden Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Durbakayım "Planların hazırlanırken devlet, bölge, arsa sahiplerini memnun edecek detaylara özen gösterilmesi, inşaat firmalarının da fazla zarar görmemesine gayret edilmiş.
Emsal değeri 4'te tutularak hem arsa sahibi hem inşaat firmalarının çok fazla mağdur olmamasına özen gösterilmiş. Donatı alanlarının oram yüzde 20'den 25'e çıkarılmış. Yoğun trafik göz önünde...