30 / 04 / 2024

Nazmi Durbakayım: Fikirtepe ayrıcalıklı bir dönüşüm olacak!

Nazmi Durbakayım: Fikirtepe ayrıcalıklı bir dönüşüm olacak!

Belirsizlik nedeniyle kafa karışıklığına neden olan Fikirtepe projesinin netlik kazanmasıyla beraber sorunların çözümünün önü açıldı. Nazmi Durbakayım, bölgede yapılan detaylı çalışmaların projeyi ayrıcalıklı hale getirdiğini söyledi...



Belirsizlik nedeniyle kafa karışıklığına neden olan Fikirtepe projesinin netlik kazanmasıyla beraber sorunların çözümünün de önü acildi. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, bölgede yapılan detaylı çalışmaların projeyi ayrıcalıklı hale getirdiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Fikirtepe ile ilgili planı askıya çıkarmasıyla birlikte herkesin zihnindeki sorular netliğe kavuştu. Detaylı bir planlama ile kentsel dönüşüme sahne olan Fikirtepe ayrıcalıklı bir konuma geldiğin ifade eden Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Durbakayım "Planların hazırlanırken devlet, bölge, arsa sahiplerini memnun edecek detaylara özen gösterilmesi, inşaat firmalarının da fazla zarar görmemesine gayret edilmiş.
Emsal değeri 4'te tutularak hem arsa sahibi hem inşaat firmalarının çok fazla mağdur olmamasına özen gösterilmiş. Donatı alanlarının oram yüzde 20'den 25'e çıkarılmış. Yoğun trafik göz önünde bulundurularak yollar 3'er metre genişletümiş. Vergi ve harçlarda muafiyet, KDV'nin yüzde 1 olması, projelerin çevre dostu olması ve ruhsatların kısa sürede alınacak olması da en önemli getiriler olacaktır. Fikirtepe'nin ayrıcalıklı bir dönüşüm olduğunu söylemek mümkün" diye konuştu.
Yükseklik revize edilebilir
Plan notlarında gözden geçirilmesi gereken noktalar olduğuna da dikkat çeken Durbakayım "30-40 metrekarelik daireler için sirkülasyon alanı dahil 70 metrekarelik bir otopark yaratılması, maliyeti olumsuz etkileyebilir.
Projelerdeki 80 metrelik yükseldiğin 100 metre olarak revize edilmesi, daha rasyonel projelerin yapılmasını kolaylaştırır" dedi.


Star

Geri Dön