01 / 05 / 2024

Fikirtepe emsal yapılaşabilmesi

Fikirtepe emsal yapılaşabilmesi

Fikirtepe'de artık herhangi bir adada birden fazla firmanın olması emsalin düşme sebebi olmayacak. Fikirtepe'ye hanımeli değmeye başladı.

Didim Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor mu?

Didim'in Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor. Bölgesel emsal değeri 0.10 olan inşaat hakkı, tam 5 katı artırılıyor...

Bursa'daki çarpık yapılaşmaya karşı çözüm nedir?

Çarpık yapılaşmaya karşı savaş açan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentsel dönüşüm önündeki engelleri kaldırdıklarını belirterek, "Tek çözüm emsal artışı. Bursa'yı yıkıp yeniden inşa edeceğiz" dedi.

2005 yılında Göksu yapılaşmaya açılacakmış!

2005 yılında Göksu mesire alanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin kararıyla yapılaşmaya açılacakmış. Vakıflar'ın mülkiyetindeki yaklaşık 175 hektar büyüklüğündeki Göksu mesire alanının 25 dönümü yapılaşmaya açılacakmış.

Turan Çakır: Kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, son aylarda artış gözlenen kaçak yapılaşmaya karşı Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ın talimatıyla sert önlemler almaya hazırlanıyor.

Çevreciler Datça'nın yapılaşma kurbanı olmasından korkuyor!

Datça, yapılaşma tehdidi altındaki alanlardan biri. Çevreciler ve sivil toplum kuruluşları Datça için hazırlanan projeyle, ilçede nüfusun patlayacağını, 77 koyun 28’inin bakirliğinin tamamen biteceğini, antik kente bile marina yapılacağını savunuyor

İzmir Çiçekliköy'de 4 katlı yapılaşma izni verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bornova-Manisa arasında doğal güzellikleriyle bilinen Çiçekliköy'de birinci derece SİT alanını değiştirerek imara açtı. Taşınmazların olduğu yerde 4 kata kadar yapılaşma izni verdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya savaş açtı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılaşmayı yapan bazı bina ve iş yerlerinin tek tek resimlerini çekerek meclis üyelerine gösterdi. Görevini yapmayan bürokrat hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

İzmir Çiçekliköy 1. derece sit alanına 4 kata kadar yapılaşma izni verildi!

Çiçekliköy girişindeki birinci derece SİT alanında imar değişikliğine giden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, toplam 4 kata kadar yapılaşma izni verdi

İzmir Torbalı'da yapılaşması stratejisi belirlendi!

İzmir’in en hızlı büyüyen ilçeleri arasında yer alan Torbalı da, 56 ayrı paftanın yapılaşması stratejisi belirlendi. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, yapılan çalışmayla imarların net görülebildiğini ifade etti.

Kıyılarda yapılaşma!

Türkiye gibi 3 tarafı denizlerle çevrili bir yarımada için gayrimenkul sektöründe sık sık dile gelen bir diğer konu ise kıyılarda yapılaşma. Peki Kıyılarda hangi yapılar yapılabilir?

Adana'daki çarpık yapılaşma kentsel dönüşümle önlenir!

AK Parti Adayı 2.sıra Milletvekili Adayı Fatma Güldemet Sarı: "Adana'da düz giden bir bulvar yok. Süleyman Demirel, Turgut Özal kıvrıla kıvrıla gidiyor" dedi. Sarı, çarpık yapılaşmanın kentsel dönüşümle önlenebileceğini anlattı.

Sit alanlarında yapılaşma izni!

Sit alanları devlet tarafından koruma altına alınmış oluyor ve bu alanlarda yerleşim yapılmasına izin verilmiyor, izinlerin ise belirli kurallar dahilinde veriliyor. İşte, sit alanlarında yapılaşma izni!

3. Derece sit alanlarında yapılaşma şartları!

Sit alanları devlet kontrolünde ve korumasında bulunuyor bu yüzden herhangi bir araziden izinsiz yararlanmak ya da o alanda işlem yapmak büyük suç teşkil ediyor. İşte, 3. Derece sit alanlarında yapılaşma şartları!

Fikirtepe emsal yapılaşabilmesi Haberi

Fikirtepe emsal yapılaşabilmesi

Fikirtepe'de artık herhangi bir adada birden fazla firmanın olması emsalin düşme sebebi olmayacak. Fikirtepe'ye hanımeli değmeye başladı. Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Fatma Güldemet Sarı Fikirtepe'ye çözümle geldi ama yetmez. Fikirtepe imar Plan Notlarında yapıldığı söylenen bir değişikliğe dayanan iddiaya göre, Fikirtepe'de sorunlu görünen adalarla ilgili bir çözüm yolu göründü. Avukat Hürriyet Azak'ın Plan Notlarındaki değişikliğe istinaden kaleme aldığı ve askıda olan Fikirtepe Plan Notlarına dayandırdığı iddiasına göre; daha önceden de FİKENTDER'in çözüm önerisi olarak raporlaştırıp sunduğu gibi fikirtepe'de, 4 emsalle aynı adada kaç firma olursa olsun birlikte proje üretmelerinin önü açılmış oldu.


Askıda olan ve 25 Aralığa kadar askıda olacak olan Fikirtepe PLan Notlarında yapılan yeni bir değişiklik sayesinde artık tek ada içerisinde kaç firma olursa olsun 4...