03 / 05 / 2024

fikirtepe imza atmayan hak sahiplerinin durumu ne olacak

fikirtepe imza atmayan hak sahiplerinin durumu ne olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, Fikirtepeli dernek yöneticileri ve muhtarlarla yaptığı toplantıda bölgede dönüşüm için radikal adımlar atılacağını, kötü niyetli firma ve imza atmaya yanaşmayan hak sahiplerine taviz verilmeyeceğini açıkladı.

Emlak Konut GYO Fikirtepe dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3464/2-3 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Kuzu Toplu Konut İnş. A.Ş. ile 8 Aralık tarihinde imza atıldı. 

Kanal İstanbul'a itiraz için imza atmayan belediye çalışanın darp edildiği iddiası!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çalışanı, CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığı tarafından Kanal İstanbul Projesi ÇED Raporu'na itiraz etmek için düzenlenen imza kampanyasına destek vermek istemediği için stant görevlileri tarafından darbedildiğini iddia etti.

Mehmet Özhaseki, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projesini inceleyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fikirtepe'de iş yapan müteahitlerle toplanıyor. Özhaseki, Fikirtepe'yi ziyaret edip, Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde başarılı çalışmalara imza atan projeleri yerinde inceleyip, son durumları hakkında bilgiler alacak.

Ukracity'nin Özyurtlar'a devri için son 25 imza!

Ukracity'nin Özyurtlar'a devri için çalışmalar sürerken Ukra mağdurları kalan son 25 imzanın atılmasını bekliyor. UKOM (Ukra City Komşuları Derneği) yaptığı son açıklamada imza atmayan toprak sahiplerinin listesini yayınladı.

Fikirtepe'de ifraz ve düşük emsal riski!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde imza atmamış vatandaşlar ile anlaşmak yerine kanunları zorlayıp arkadan dolanma girişimleri sürecin sağlıklı ilerlemesini engelliyor ve zaman kaybına sebep oluyor.

Fikirtepe'de çantacı firmalardan sonra, çantacı vatandaşlar çıktı!

FİKENTDER '' Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm '' Derneği Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde imzası tamamlanmamış adalarda ki girişimlerini ve imza atmayan vatandaşlar ile yaptığı uzlaştırma görüşmelerini raporlaştırıp ilgili kurumlara sunacak.

Vartaş İnşaat Fikirtepe adalarında son durum ne?

Fikirtepe'de en fazla ada ile anlaşan yani; toplamda beş ada ile imza süreci başlatan ve toplayan Vartaş İnşaat'ın çalışmaları ne aşamada? Vartaş'ın kat karşılığı inşaat sözleşmeleri imzaladığı bu adalarında son durum nedir?

Dumankaya'nın Fikirtepe'de birinci ada yıkımları başladı!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinin marka firmalarından birisi olan Dumankaya İnşaat ilk adasında prosedürleri tamamlayarak yıkıma başladı. Dumankaya İnşaat bu adasında imza sürecine hızlı başlamış ancak, FİKENTDER'in katkılarıyla bitirebilmişti.

Fikirtepe'de imza atan vatandaşlardan eylem!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde artık sabırlar taşmaya , hoşgörü ve müsamahanın sonuna yaklaşılmaya başlandı. Henüz kat karşılığı sözleşme imzalamayan vatandaşların kapısında toplu protesto eylemi yaptılar.

Fikirtepe kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Fikirtepe de yüzde 90'nın üzerinde anlaşmalarını tamamlayan Ceylan İnşaat Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü'ne müracaatta bulunarak imza atmayan maliklerle toplantı yapılmasını talep etti.

Selka NSK Fikirtepe'de yıkıma başladı!

Fikirtepe'de imza sayısını yüzde 100 tamamlayan Selka NSK boşaltılan binaların diğer komşulara zarar vermemesi için seri bir şekilde yıkıma başladı, Selka NSK yaz aylarında hafriyat çalışmalarını bitirmeyi hedefliyor...

Fikirtepe’de Pırlanta Göztepe’nin temelleri atıldı!

İstanbul’un gözbebeği Kadıköy Fikirtepe yeni projelerle değerine değer katıyor. Pırlanta Koru, Pırlanta Çamlıca, Pırlanta Feneryolu gibi mimari konseptlere imza atan Erkan İnşaat’ın butik anlayışla inşa edeceği ilk toplu yaşam alanları projesi Pırlanta Gö

CC Yapı Fikirtepe projesi için yüzleşme toplantısı!

Fikirtepe denetim ve sorunların çözümüne odaklı toplantılar devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü, Fikirtepe'de firma yetkilileri ve imza atmayan maliklerle yüzleşme toplantılarına devam ediyor.

fikirtepe imza atmayan hak sahiplerinin durumu ne olacak Haberi

fikirtepe imza atmayan hak sahiplerinin durumu ne olacak

Kentsel dönüşüm deyince akıllara gelen ilk yer olan Fikirtepe’de sorunların tek tek çözüme kavuşması için bakanlık, bölgedeki sorunları çözmede kararlı adımlarını sürdürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe dernekleri ve muhtarları ile birlikte Fikirtepe'nin son durumunu ve yaşanan problemleri hakkında görüştü. 


Bölgedeki sorunlara yoğunlaşarak sorun teşkil eden durumları bir bir açıklığa kavuşturan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,bölgede kentsel dönüşüm amacıyla kurutulan dernek ve muhtarları toplantıya davet etti. Fikirtepe'nin son durumunu ve güncel sorunlarının çözümü için dün (8 Ağustos Cuma) bir toplantı yapıldı.


Kötü niyetli firmaya da hak sahibine de taviz yok!


Toplantı sırasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde yer alan sorunlu adalar, bu sorunlu adalardaki sorunlu firmalar ve bu adalardaki hak sahiplerinin imza atmama sebepleri konuşuldu.Bu görüşmeler neticesinde bakanlık,radikal adımlar atacağını,...