01 / 05 / 2024

Fikirtepe Manhattan olacak mı

Fikirtepe Manhattan olacak mı

Fikirtepe'ye 1 milyar Euro yatıracağı iddia edilen, 'devlet güvenceli' gizemli yabancı firmanın proje görselleri ortaya çıktı. Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Bektaş, firmanın eğitim için 300 bin Euro destek verdiğini aktardı.

Konut fiyatlarındaki gidişat ne olacak? İstanbul’da daire mi, İskoçya’da şato mu, Manhattan’da gökdelen mi?

Sosyal medyada İskoçya’da bir şato ilanı ile İstanbul’daki bir daire ilanı oldukça fazla paylaşıldı. Peki konut fiyatları ne olacak? Ev alacaklar beklemeli mi? Yatırımcılar ne yapmalı? İşte detaylar...

Fikirtepe yeniden cazibe merkezi olacak!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi iken proje mezarlığına dönen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “riskli alan” ilan ettiği Fikirtepe için yeni çıkış yolu ortaya çıktı. 

Fikirtepe 5 yılda Manhattan'a dönüştü!

5 yıl önce başlayan kentsel dönüşümle birlikte büyük bir değişime uğrayan Fikirtepe'de gecekondu sahipleri şimdi rezidans dairelerde oturuyor...

Fikirtepe'de metrekare fiyatları 15 bin TL'yi bulacak!

Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu, Fikirtepe’de metrekaresi 4 bin TL olan konutlarda fiyatın 7-8 bin TL’ye çıktığını, 15 bin TL’yi göreceğini söyledi. Nuhoğlu, “Firmalar ve kamu çalışıyor. 2017 Fikirtepe yılı olacak” dedi

Fikirtepe Uplife Kadıköy Projesi!

Fikirtepe Uplife Kadıköy Projesi için ön talepler toplanıyor. Uplife Kadıköy'de 650 konut ve 20 ticari birim olacak...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe’de zorda kalan inşaat şirketlerine ortak olacak!

Özellikle Fikirtepe’de yılan hikayesine dönen kentsel dönüşüm sürecine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dahil oldu. Bakanlık finansal zorluk çeken şirketlere ortak olarak işleri hızlandıracak

Fikirtepe'de 57 yapı adasının 25’inde anlaşma sağlandı!

Fikirtepe’de master plan onaylandı, 1.5 ay içinde altyapı çalışmaları başlıyor. Fikirtepe Platformu Başkanı Nuhoğlu, “100 yılın ihtiyaçlarına cevap veren bir altyapı olacak” dedi

Kat sınırı yasası Kadıköy’de fiyat artışına neden olacak!

Keller Williams Cadde Bölge Müdürlüğü, İBB meclis kararı ile İstanbul Kadıköy’e getirilen binalara 15 kat sınırını değerlendirdi. Fikirtepe haricindeki tüm semtlerde geçerli olacak kat sınırı yasası Kadıköy’de fiyat artışına neden olacak.

Fikirtepe’de 1.3 milyon metrekare alan dönüşüyor!

Fikirtepe’de 1 milyon 330 bin metrekarelik alanda dönüşüm yapılıyor. Dönüşümün yapıldığı bölgede 160 bin kişinin yaşaması öngörülüyor. Bu yıl teslimlere başlayacak firmalar ve seneye oturumun başlayacağı parseller ile Fikirtepe yepyeni bir merkez olacak.

Fikirtepe Brooklyn Park'ta teslimler Aralık'ta!

Fikirtepe’nin en gözde projeleri arasında gösterilen Brooklyn Park’ta dış cephe giydirmeleri başladı. İlk teslimlerin Aralık ayında yapılacağı Brooklyn Park, bölgedeki projeler içinde teslim gerçekleştiren ilk proje olacak.

'Fikirtepe, İstanbul'un cazibe merkezi olacak!'

Baysaş İnşaat tarafından Fikirtepe'de hayata geçirilen İstanbul 216 projesi, Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams'ı ağırladı. Adams, Brooklyn ile Fikirtepe arasındaki benzerlikleri anlattı. İşte ziyaretin ayrıntıları...

Fikirtepe, Brooklyn’e rol model olacak!

Kentsel dönüşüm gurusu, Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams, Türkiye’deki dönüşümün kalesi Fikirtepe’yi ziyaret etti. Şemsettin Aydın’ın misafiri olan Eric Adams, Brooklyn ile Fikirtepe arasındaki benzerlikleri anlattı.

Fikirtepe Türkiye'nin Manhattan'ı olacak!

Kentsel dönüşümün simgesi olan Fikirtepe'de 4 firma daha ruhsatını aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, projenin örnek olduğunu belirterek "Türkiye'nin Manhattan'ı Fikirtepe'de yükselecek" dedi.

Fikirtepe Manhattan olacak mı Haberi

Fikirtepe Manhattan olacak mı

Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş'ın yazılı açıklamasına göre; en son Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği öncülüğünde gelen ve Fikirtepe'ye devlet güvencesi ile bir milyar Euroluk bir yatırım yapmayı düşünen firma 17 Kasım 2014 Pazartesi günü ortaklık yolunda büyük yol katettikleri ve prensipte anlaştıkları Türk ortaklarına başarılı bir sinevizyon proje sunumu yaptılar.


Fikirtepe için tasarlanan 1 milyar Euro'luk projenin yeni görselleri için tıklayın!


Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği öncülüğünde gelen ve daha önce duyurduğumuz toplantı çok verimli geçti ve yabancı yatırımcı firmanın 250 mimar ve mühendisinin yaklaşık iki aylık alışma sonucu ortaya çıkarttıkları 3 versiyonlu proje tanıtımı Türk firma yetkilileri tarafından başarılı bulundu ve beğenildi.


Lucescu ve Hagi, 1 Milyar Euro'luk Fikirtepe projesinin lansmanına katılacak...