20 / 05 / 2024

fikirtepede ruhsatlar verildi mi

fikirtepede ruhsatlar verildi mi

Şaadet Temel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile görüştüğünü belirterek, "Büyükşehirle birlikte süreç çok hızlandı. Yedi firma proje için başvurdu. 3 firma ilk planda encümenden geçti" dedi

Acarkent villalarının yapı ruhsatları iptal edildi!

İstanbul 4. İdare Mahkemesi Mimarlar Odası’nın Beykoz Saip Molla ormanına inşa edilen Acarkent villalarına ait yapı ruhsatları hakkında açtığı davada, yapı ruhsatları için iptal kararı verildi...

Kayseri Talas'ta 92 yeni iş yerine ruhsat verildi!

Kayseri Belediyesi tarafından Talas ilçesinde yıl başından beri açılan 92 iş yeri için ruhsatlar verildi.

Başiskele'de 1 milyon 56 bin metrekare alana ruhsat verildi!

Başiskele Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri kentte verilen ruhsatlar hakkında açıklamalar yaptı. Başiskele'de 1 milyon 56 bin metrekare alan ruhsat verildi.

Yeni yapı izin ruhsatlarında artış hız kazandı!

Konut satışlarındaki büyük düşüşlere karşılık, inşaat sektörünün yeni yapı izin ruhsatlarında artış hız kazandı. Yapı izin ruhsatlarındaki bu artış yılın ikinci döneminde inşaat faaliyetlerinin yeniden hızlanacağı öngörüsünü desteklemiş oldu.

16:9 gökdelenlerinin yıkımına karar verildi!

İstanbul'un tarihi siluetini bozduğu için eleştirilen Zeytinburnu sahilindeki 16:9 isimli gökdelenlerin yıkılmasına ilişkin yerel mahkeme kararına yönelik itirazlar Danıştay tarafından reddedildi.1:9 gökdelenlerinin yıkımına karar verildi.

Dubai Port için karar verildi!

Dubai Port için nihai karar verildi. Dubai Port Limanı için Danıştay, bölgede yeni imar planı yapıldıktan sonra ÇED sürecinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi değerlendirmesi gerektiğini söylemişti.

Ata GYO Düzce'deki gayrimenkulüne ilave imar hakkı verildi!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Düzce'deki gayrimenkulüne ilave imar hakkı verildi.

Ataköy sahildeki inşaatların ruhsatları geri verildi!

Ataköy sahilini kapatan rezidans, otel inşaatlarının ruhsatları için verilen yürütmeyi durdurma kararında geri adım atıldı. Şirketlerin itirazı üzerine idare mahkemesi alınan inşaat ruhsatlarını iade etti.

Yalı Ataköy Projesinin inşaat ruhsatları geri verildi!

Şirketlerin itirazı üzerine idare mahkemesi Bosphorus otel ve Özyazıcı Inşaat'ın devam eden Yalı Ataköy Projesi için verilen inşaat ruhsatlarını iade etti. Otel inşaatlarının ruhsatları için verilen yürütmeyi durdurma kararında geri adım atıldı.

Dağkapı Meydanı'na Şeyh Said ismi verildi!

Dağkapı Meydanına Şeyh Said ismi verildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Dağkapı Meydanı'nın isminin "Şeyh Said Meydanı" olarak değiştirilmesine yönelik aldığı kararı kentteki stk temsilcileri ve vatandaşlar olumlu buldu.

Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi'nin tahsisi Maliye Bakanlığı'na verildi!

Bakanlar Kurulu tarafından verilen kararla, Ankara'nın Saraçoğlu Mahallesi'nde bulunan tarihi Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi'nin tahsisi Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınarak, Maliye Bakanlığı'na verildi.

Antalya'daki turistik tesis alanlarına 474 milyon lira teklif verildi!

Antalya'da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB)' ndaki ilk ihale gerçekleştirildi. Antalya'da 2 turistik tesis alanının özelleştirilmesinde 474 milyon lira teklif verildi. İhale için 15 teklif sunuldu.

Ata GYO Çukurova gayrimenkulü Tab Gıda'ya kiraya verildi!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Çukurova gayrimenkulü Tab Gıda'ya kiraya verildi.

fikirtepede ruhsatlar verildi mi Haberi

fikirtepede ruhsatlar verildi mi


Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm projesine devam ettiklerini söyleyen Şaadet Temel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile görüştüğünü belirterek, "Büyükşehirle birlikte süreç çok hızlandı. Yedi firma proje için başvurdu. 3 firma ilk planda encümenden geçti. Bunlar Anka, Teknik Yapı ve Emay İnşaat oldu" dedi. Şimdi kadastroya havale edildiğini aktaran Temel, "Biz zaten tek tapuya çevirmiştik. İBB projeyi onayladığında ruhsatı alacağız. Bu işlemler önümüzdeki hafta netleşmiş olacak ve biz de satışa başlayacağız" dedi. Fikirtepe projesini geçen yıl mayıs ayında metrekaresi 4 bin 800 TL'dert satışa çıkarttıklarını hatırlatan Şaadet Temel, "Demir ve inşaat malzemesine zam geldi. 


Bu fiyatlardan satış yapmak mümkün değil. Şimdi 6 bin ile 8 bin lira arasında satışa başlayacağız. Daha sonra ise fiyatlar zamlanıp 6 bin 600 liradan başlayacak. Böylece Mayıs'ta 4...