28 / 04 / 2024

Fikirtepeli ne istiyor

Fikirtepeli ne istiyor

Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde istenilen mesafenin katedilememesi Fikirtepeliler'i isyan ettirdi... Bölgede 21 inşaat firmasıyla anlaşan hak sahiplerinden oluşan ada temsilcileri, 1 Şubat 2015 Pazar günü yürüyüş ve basın açıklaması yapacak.

İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? Müteahhitler metrekare başına ne kadar istiyor?

Olası Marmara Depremi önce İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı.  Fakat kentsel dönüşümün İstanbul'da hız kaybettiği de belirtiliyor. Peki, İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? İşte detaylar...

Anadolu Isuzu, elektriğini güneşten karşılamayı hedefliyor

GES projesinin 2. etabının tamamlanmasından sonra toplam kurulu gücü 6,7 MWp'ye varan Anadolu Isuzu, bundan sonra ihtiyaç duyduğu elektriğin yüzde 70’ini güneş enerjisinden karşılamayı istiyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması: Yerli de yabancı da ofis kiralamak istiyor!

Nisan ayında açılan İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması yaşanıyor. Yerli ve yabancı yatırımcılarının ofis kiralamak için başvuru yapmasıyla yatırımcı talebi kısa sürede yüzde 60'ı aştı. İşte detaylar...

Fırıncılar isyanda! Ekmekte fiyat karmaşası devam ediyor!

Ekmek fiyatlarında son günler bir kargaşa yaşanıyor. Fırıncılar maliyetlerin arttığını söyleyerek isyan ederken, valilikler ise ekmeğe henüz zam yapılmadığına dair açıklamalarda bulunuyor. Peki ekmek fiyatları ne kadar? Fırıncılar ne istiyor?

SSK emekli bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Emekli maaş bayramdan önce verilecek mi?

Emekli bayram ikramiyelerine dair hummalı bir araştırma başladı. Ramazan Bayramına az bir zaman kala emekliler ikramiyelerin ne zaman yatırılacağını bilmek istiyor. İşte detaylar!

2023 Ramazan Bayramı tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün? 2023 Diyanet Ramazan Bayramı takvimi

Ramazan ayına sayılı günler kala milyonlarca kişi Ramazan Bayramı'nın ne zaman olduğunu araştırıyor. Son günlerde zor bir dönemden geçen vatandaşlar, tatil ile birlikte biraz nefes almak istiyor. Peki 2023 Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

110 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 4 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler yapılışları açısından hızlı sahip olunabilen konutlardan. Arsası olan kişiler, prefabrik evlerle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek istiyor. Prefabrik ev fiyatları ne kadar? Prefabrik evlerin özellikleri neler?

Ocak enflasyon rakamları geldi! Emekli ve memurlara Temmuz ayında ne kadar zam alacak? İşte emekliler…

Emekli memurların gündemi Temmuz zammı ile dolu. Milyonlarca kişi ne kadar zam alacaklarını bilmek istiyor. İşte detaylar!

Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?

Hisseli tapu sahipleri bu konunun her ayrıntısını bilmek istiyor. O yüzden “Hisseli tapuda hisse fazla olursa ne olur? Hisseli arsalarda anlaşmazlık olursa ne olur?” sorularına yanıt aramaktadır. İşte detaylar!

İmar barışı mağdurları haklarını geri istiyor! Yeni düzenleme talebi!

İzmir Konak Meydanı'nda bir araya gelen imar barışı mağdurları, sorunlarını ve taleplerini bir bir açıkladı. Peki imar barışı mağdurları ne istiyor? İşte ayrıntılar... 

Emekli bayram ikramiyesi 2023! 2023 bayram ikramiyesi ne kadar? Bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

Emekli bayram ikramiyesi gündemde yer alan konular arasındadır. Emekli vatandaşlar bayramda alacakları ikramiyenin ne kadar olduğunu öğrenmek istiyor. İşte 2023 emekli bayram ikramiyesi!

2023 emeklilik primleri sil baştan! 2023 Bağ-Kur primi ne kadar oldu? Hesaplar değişti!

Emekli olmak isteyenler vatandaşlar, belirli şartları yerine getirmelidir. Emeklilik için prim ödeyen kişiler, 2023 yılında ne kadar ödeme yapacaklarını öğrenmek istiyor. İşte detaylar!

 Media Mrkt'tan web'e özel indirim! Bütçe dostu Lenovo'da indir...Peki Lenovo Tab M10 fiyatı ne kadar?

Media Mrkt sitesinden alışveriş yapanlara özel avantajlar sunuyor Lenovo Tab M10 tableti, kampanyalı ürünler arasına koyarak 2022'ye veda etmek istiyor. Tablet almak istiyorsanız bu fırsat kaçmaz. Peki Lenovo Tab M10 fiyatı ne kadar?

Fikirtepeli ne istiyor Haberi

Fikirtepeli ne istiyor


Fikirtepe'de kentsel dönüşüm kapsamında 21 inşaat firmasıyla anlaşan hak sahiplerinden oluşan ada temsilcileri önceki akşam bir araya gelerek eylem kararı aldı. 


Fikirtepe yürüyüşünün gerekçeleri neler?


Kentsel dönüşümde pilot bölge ilan edilerek törenle temel atılmasının ardından 4 yıl geçmesine rağmen bölgenin tamamında inşaatların halen başlamamış olması, Fikirtepe'nin yüzde 90'ı imza attığı halde 2/3 çoğunluk kararının uygulanmaması, adalar için mahkemeden çıkan kamulaştırma kararlarının uygulanmasındaki yavaşlık, 28 adada 2/3 çoğunluk sağlanmasına rağmen işlemler için beklenilmesi mahalle sakinlerini isyan etme noktasına getirdi. 


Bunun üzerine Fikirtepeliler, 1 Şubat 2015 Pazar günü saat 13:00'de Sabit Pazar'dan başlayarak Mandıra Caddesi boyunca yürüyecek ve Murat Sineması Meydanı'nda basın açıklaması yapacak.


Ne istiyorlar? 



Ada temsilcilerinin, Fikirtepe Dumlupınar, Eğitim ve Merdivenköy Mahalleleri Derneği'nde (FİDEM) gerçekleşen toplantısı sonucunda kararlaştırdıkları; yürüyüşün ardından gerçekleştirilecek basın açıklamasında bir...