06 / 05 / 2024

fikret toksöz

fikret toksöz

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD)’nin düşünce üretmek üzere her ay düzenlediği “Mimarlar Bu Ay Neyi Konuşuyor?” adlı toplantının mart ayı konuğu Fikret Toksöz oldu...

Alpmir Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alpmir Gayrimenkul Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fikret Oruç Üzüm tarafından kuruldu.

Yıldızören Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yıldızören Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fikret Ören tarafından kuruldu.

Alaiye Naz İnşaat Emlak Turizm Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Alaiye Naz İnşaat Emlak Turizm Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Kadıköy'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Tunahan Toksöz tarafından kuruldu.

Bartın ve Zonguldak'ta öğrenci yurdu inşaatları tamamlandı!

Toksözler Petrol ve İnşaat Genel Müdürü Sefa Toksöz, “2018’de Kredi Yurtlar Kurumu’nun ihalelerini kazanarak Bartın ve Zonguldak’ın Çaycuma ilçesindeki öğrenci yurdu projelerini üstlendik. Pandemi sürecinde yaşadığımız zorluklara rağmen, kamu yararı gözeterek inşaatlarda sona geldik” dedi. 

Bera Emlak Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bera Emlak Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 150 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Tuncer, Abdurrahman Toksöz ve Mehmet Çakmak ortaklığında kuruldu.

İmarons İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İmarons İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar2da 50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Toksöz tarafından kuruldu.

BJK Beşiktaş İnşaat ve Fikret Orman'a dava!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın sahibi olduğu BJK Beşiktaş İnşaat ve Tic. A.Ş.'nin bir şirkete verdiği 3 milyon 777 bin TL'lik çekin karşılıksız çıkması üzerine Fikret Orman'a dava açıldı.

Drt Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Drt Yapı Anonim Şirketi dün Gaziosmanpaşa’da 948 bin TL sermaye bedeli ile Fikret Cansız tarafından kuruldu.

Toksözler Petrol, inşaat sektöründeki faaliyetlerini artıracak!

İnşaat sektöründeki faaliyetlerini artırmayı hedeflediklerini dile getiren Toksözler Petrol Genel Müdürü Sefa Toksöz, inşaat sektöründe Bartın'ın gelişimine yön veren projeler planladıklarını söyledi.

Fikret Orman: Altyapı tesisleri için yatırımlarımız sürüyor!

Altyapı tesislerinin devam ettiğini söyleyen BJK Başkanı Fikret Orman, "Sezon bitince yatırımlara başlayacağız. Ümraniye'ye 10 milyon lira gibi bir yatırım yapacağız. Futbol akademisi haline gelecek. " dedi.

Fikret Otyam’ın mirası paylaşılamıyor!

Duayen gazeteci-ressam Fikret Otyam’ın paha biçilemeyen mirası 3 kızı ve eşi arasında hukuk savaşına neden oldu. Kızlarının başvurusu ile Otyam’ın iki evinde bilirkişi tespiti yapıldı.

Fikret Orman: Gelirleri artırmaya yönelik yatırımlar yapacağız!

Başkan Fikret Orman, gelirleri arttırmaya yönelik çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü dile getirdi. Orman: “Büyüyüp güçlenirken, tesisleşiyor ve borçlarımızı yapılandırıyoruz. Bu şekilde devam edip, gelirlerimizi 350-400 milyon dolar seviyesine çıkaracağız.” dedi.

Fikret Toksöz: Kartal Belediyesi projeleri ile örnek bir belediye!

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Jüri Üyesi Fikret Toksöz, ''Yaptığınız projeler, Sosyal Demokrat Belediye anlayışı ile örnek olacak projelerdir. Dolayısıyla Kartal Belediyesi örnek bir belediyedir" dedi.

fikret toksöz Haberi

fikret toksöz


Kamu ve yerel yönetimler uzmanı Toksöz, 2000’li yıllarda, yerel yönetimler ve küreselleşmenin öne çıktığını; ancak bununla birlikte,  merkezi devletin de denklemde kalmaya devam ettiğini belirtti. Devletin, enerji ve çevre politikaları ile büyükkent gelişme stratejilerine hâkim olması nedeniyle devrede bulunmaya devam edeceğini anlatan Fikret Toksöz, kent yönetimindeki bütün aktörlerin, etkin kamu yönetimi için şeffaflık ve demokrasiyi esas almaları gerektiğini vurguladı. 


Özel Sektöre de Sorumluluk Düşüyor


Öte yandan, özel sektöre de sorumluluk düştüğünü, küreselleşmeyle birlikte, işadamları, sanatçılar, sporcular, gazeteciler gibi düşünce önderlerinin, yerelden çok küresele yöneldiğini; ancak İstanbul’un sorunlarının bu “elit” grubun elini taşın altına sokmasıyla altından kalkılabileceğini ilave etti. 


İstanbul’da Eğitim, Kültür, Sanat Eksik


Toplantıda,  İstanbul’un en önemli sorununun eğitim ile kültür ve sanattaki eksiklik olduğu, bütün okulların çift tedrisat verdiği İstanbul’da, çağdaş ve...