06 / 05 / 2024

fikri ışık elektrikli minibüs

fikri ışık elektrikli minibüs

Fikri Işık, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile İTÜ ARI Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Derindere Motorlu Araçlar (DMA) firmasının ortak ürünü, yüzde 100 elektrik enerjisiyle çalışan yerli minibüsü test etti.

Tesla'dan yeni indirim! Elektrikli araçlarında büyük kampanya yaptı!

ABD'li dev elektrikli otomobil üreticisi Tesla, elektrikli araçlarında büyük kampanya yaptı. Peki Tesla'nın elektrikli arabaları ne kadar oldu?

A101'de haftalık kampanyalar devam ediyor! A1*1'e bu hafta elektrikli moped geliyor...

A101 aktüel 18 Ocak Perşembe günü mağazalarda birçok indirimli ürün yerini alacağı duyuruldu. Bu hafta A101'e elektrikli moped, yemek masası takımı, buzdolabı ve küçük ev aletleri gibi birçok ürün gelecek. İşte, 18 Ocak Perşembe A101 aktüel ürünleri ve detaylar...

Türkiye’nin yerli ikinci otomobili elektrikli VERY bu yıl yola çıkıyor!

Türkiye’nin yerli ikinci otomobili elektrikli VERY bu yıl yola çıkıyor. Peki vatandaşlar VERY ile ilgili neler düşünüyor? VERY beğenildi mi? İşte vatandaşların yorumları...

Bakan Bolat, elektrikli araç ihracatında İngiltere ile gümrük anlaşması 3 yıl uzatıldığını açıkladı...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İngiltere ile elektrikli araçların menşe kurallarına ilişkin geçiş sürecinin 3 sene daha uzatıldığını açıkladı. Bakan Bolat, yaptığı açıklamada yeni anlaşma ile 615 milyon dolarlık zararın önüne geçileceğini kaydetti.

A101'e Volta elektrikli Moped, Pierre Cardin saç düzleştirici geliyor! A101 21 Aralık 2023 aktüel ürünler kataloğu

A101'in 21 Aralık 2023 indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Katalogda Volta elektrikli Moped dikkat çekti. Peki A101'in aktüel ürünler kataloğundaki ürünlerin fiyatı ne kadar oldu? İşte detaylar...

BİM'e Alfa katlanabilir elektrikli bisiklet ve Benante 12 parça kahvaltı seti geliyor! BİM 8 Aralık aktüel kataloğu

BİM'in 8 Aralık 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Katalogda Alfa Romeo R1 Katlanabilir Elektrikli Bisiklet ve Benante 12 parça kahvaltı seti dikkat çekti. İşte BİM aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi...

Çeyiz hazırlayanlar müjde! Elektrikli küçük ev aletleri ve kişisel bakım ürünlerinde yüzde 25 indirim!

Migros bu haftaya özel başlattığı kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında 220 adet elektrikli küçük ev aletleri ve kişisel bakım ürünleri yüzde 25 indirimle satışa çıkarılacak.

Türkiye'de elektrikli otomobil sayısında büyük artış! 9 ayda 3,5 katına çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı, kullanımı artan Togg'un da katkılarıyla 2023 yılının 9 aylık döneminde 3,5 katına çıkarak, eylül sonu itibarıyla 51 bin 219'a çıktı.

ŞOK Markete 2 yıl garantili elektrikli süpürge, bulaşık makinesi, buzdolabı, çamaşır makinesi geliyor!

ŞOK Market 14 Ekim 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Bu kapsamda ŞOK'ta 2 yıl garantili elektrikli süpürge, bulaşık makinesi, buzdolabı, çamaşır makinesi satışa çıkartılacak.

Arçelik 8 yılda 1,65 milyon atık eşyayı geri dönüştürdü

Arçelik, 15’inci Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Şirket, 2014-2022 yılları arasında, 1,65 milyon atık elektrikli ve elektronik eşyayı geri dönüştürdü.

Fiat en yeni ve ucuz elektrikli otomobilini tanıttı; Efsane geri dönüyor

Fiat, ikonik Topolino ismini yeni küçük elektrikli otomobil modeli yeniden pazara çıkarıyor. İşte yeni Topolino'nun detayları...

VM4+ Üç Tekerlekli Elektrikli Moped, 1 Haziran Perşembe günü A101'de satışa çıkıyor; Hemen uygun fiyatına bakın

VM4+ Üç Tekerlekli Elektrikli Moped, A101'de satışa çıkıyor.  1 Haziran Perşembe günü A101 marketlerinde satılacak olan VM4+ Üç Tekerlekli Elektrikli Moped uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. Hemen bakın!

Bosch'tan kaçırılmayacak fırsat! Elektrikli süpürgelerde büyük indirim! 11 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Kaliteli ve dayanıklı ürünlerin adresi Bosch, toz torbasız elektrikli süpürgeler ve kablosuz dikey süpürgelerde büyük indirim fırsatı sunuyor. Peki, Bosch'ta toz torbasız süpürge fiyatları ne kadar? Bosch kablosuz dikey süpürge kaç TL?

fikri ışık elektrikli minibüs Haberi

fikri ışık elektrikli minibüs


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile İTÜ ARI Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren Derindere Motorlu Araçlar (DMA) firmasının ortak ürünü, yüzde 100 elektrik enerjisiyle çalışan yerli minibüsü test etti. 


Test sürüşü sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Işık, aracı çok beğendiğini kaydetti.


Bakan Işık, elektrikli araçların dünyada her geçen gün gelişen ve geleceğin teknolojisi olarak görülen bir konu olduğunu belirterek "Bu noktada bütün ülkelerin çok ciddi gayreti var. Türkiye olarak da biz bu yarışın dışında kalmak istemiyoruz" dedi.


Işık, bu kapsamda çok yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini, üniversitelerin bu konuya yoğunlaşmasının da ayrı bir önem taşıdığını ifade etti.


Elektrikli araç konusunun Türkiye’de yeni ve çok hızlı gelişen bir alan olduğuna işaret eden Işık, "gelecek 3-4 altın yılın iyi değerlendirilmesi"...