05 / 05 / 2024

Fikri Işık Gebze Teknik Üniversitesi

Fikri Işık Gebze Teknik Üniversitesi

Gebze Teknik Üniversitesi kurulmasına ilişkin yasa teklifi kabul edilerek yasalaştı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, seçim bölgesi Kocaeli’ye kazandırılan teknik üniversiteden dolayı bütün milletvekillerine teşekkür etti.

Fikri Işık'tan Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı yanıtı!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'de bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Anıtkabir'in yapılaşmaya açıldığı iddialarına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan yanıt geldi.

Gebze'ye metro geliyor!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İzmit'teki şehitliği ziyaret etti. Işık, ziyaret sırasında Gebze'ye metro müjdesi verdi. Bakan, ''2018'in sonuna kadar metronun temelini atacağız'' diye konuştu.

Gebze ve Darıca kışlaları devredildi!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Basın Yayın Enfermasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Yerel Medya Bakanlarıyla Buluşuyor” toplantısında Gebze'deki kışlanın tamamı TOKİ'ye ve Darıca Askeri Kışlası'nın Büyükşehir'e devredildiğini söyledi.

Gebze Anibal Kavşağı'nda çalışmalar başladı!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gebze trafiğini rahatlatacak olan Anibal kavşağı çalışmalarını yerinde inceledi.

Fikri Işık Anıtkabir'e yapılan halı saha konusunda hassas!

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerinden oluşan bir heyet Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile TBMM’deki makamında Anıtkabir’e yapılan halı sahayı görüştü.

Fikri Işık: Askeri tesisler 1 ay içinde taşınacak!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ankara ve İstanbul'daki askeri tesislerin 1 ay içerisinde taşınmasını hedeflediklerini açıkladı.

Fikri Işık Anadolu'daki OSB projelerini anlattı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, son dönemde Anadolu'da kurulan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projelerini anlattı. Bakan Işık, OSB sayısını arttırmayı amaçladıklarını belirtti.

Fikri Işık: İnşaat Türkiye'de en hızlı büyüyen sektörlerden birisi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk inşaat sektörünün iklimlendirme için yeni iş fırsatları getirdiğini belirterek "Türkiye’de, en hızlı büyüyen, en hızlı gelişen sektörlerden birisi inşaat sektörüdür." açıklamasında bulundu.

Körfez Geçiş Köprüsü’nün son tabliyesini Cumhurbaşkanı yerleştirecek!

Körfez Geçiş Köprüsü, Türkiye ekonomisine itici güç olacak. Köprünün kritik önem taşıdığı Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun 27 milyar liralık bir ekonomik faaliyeti tetiklemesi bekleniyor.

Gebze Bilişim Vadisi Projesi ikinci kez durduruldu!

Mimar Kentbilimci Prof Ahmet Vefik Alp’in ödüllü binalarını dinamitle patlatan Bakan Fikri Işık’ın Gebze Bilişim Vadisi Projesi İdare Mahkemesi tarafından iki kez durduruldu.

Gebze Plastikçiler OSB'nin yeni yönetim binası açıldı!

Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi’nin İnönü Mahallesi Balçık Yolu üzerinde bulunan yeni yönetim merkezi binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katıldı...

Fikri Işık: Yatırımlarda önemli reformlar gerçekleşecek!

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOSBİ) faaliyete başlayan 9 yeni fabrikanın toplu açılış törenine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yatırılarda yeni ve önemli reformlar gerçekleşeceğini belirtti.

Gebze Fatih Devlet Hastanesi inşaatı sürüyor!

Sanayi Bakanı Fikri Işık Gebze Cephanelik alanında yapımı devam eden Yeni adliye binası ve sonra da Fatih Devlet Hastanesi’ni gezerek çalışmalarla ilgili son durum hakkında bilgi aldı.

Fikri Işık Gebze Teknik Üniversitesi Haberi

Fikri Işık Gebze Teknik Üniversitesi

TBMM Genel Kurulu'nda, Kocaeli'nde "Gebze Teknik Üniversitesi" adıyla yeni bir üniversite kurulmasına ilişkin yasa teklifi kabul edilerek yasalaştı. Buna göre, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün mevcut fakülte ve enstitülerini de bünyesine alacak, TÜBİTAK ile yakın işbirliği yapacak Gebze Teknik Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulacak.


İşte yeni birimler;


Üniversite; Temel Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, İşletme Fakültesi, Enerji Teknolojileri Enstitüsü, Biyoteknoloji Enstitüsü, Nanoteknoloji Enstitüsü, Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü, Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü, Savunma Teknolojileri Enstitüsü, Bilişim Teknolojileri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ile Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden oluşacak.


Yasayla, üniversiteye 433 kadro ihdas ediliyor.


Üniversite sanayi iç içe olacak


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, seçim bölgesi Kocaeli’ye kazandırılan teknik üniversiteden dolayı bütün milletvekillerine teşekkür etti.


Teknoloji geliştirecek yeni bir teknik üniversite kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile...