17 / 05 / 2024

fildişi sahilleri hidroelektrik santrali mng holding

fildişi sahilleri hidroelektrik santrali mng holding

MNG CEO'su Mehmet Nazif Günal ve Fildişi Sahili Enerji Bakanı Adama Toungara, MNG Holding'in bu ülkenin batısında hidroelektrik santralleri inşa etmesi için 1.9 milyar dolar tutarında anlaşmaya ilişkin görüşmelerin ileri aşamada olduğunu söylediler...

Antalya'da yerleşik yabancıların sayısı pandemiyle katlandı!

Güneşi, sahilleri, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel dokusuyla 12 ay boyunca turistlerin merkezi olan Antalya, koronavirüs sürecinde de kente yerleşmeyi isteyen yabancıların gözdesi haline geldi. 

Alfred de Vigny’nin beyaz şatosu 'fildişi kulesi'!

Ünlü ve zengin Fransız şairi Alfred de Vigny’nin beyaz şatosunun adıydı 'fildişi kule', günlük hayattan uzaklaşıp o şatonun kulesinde sanatına yönelirdi. 

KAIVEN'den Fildişi Sahilleri'ne 3 bin konut!

İnşaat alanında yeni yatırım hazırlıklarını başlatan KAIVEN "Homee" platformu ile uluslarası çapta düşük ve orta gelirlilere konut sahibi olma fırsatı sunuyor. KAIVEN, Fildişi Sahilleri'ne 3 bin konut inşa edecek...

Fildişi Sahili'nde bina çöktü: 10 yaralı!

Fildişi Sahili'nin en büyük kenti Abidjan'da inşaat halindeki bir bina çöktü, yaşanan çökme sonucunda 10 kişi yaralandı.

Drogba'nın özel hastanesi koronavirüs merkezi yapılacak!

Fildişi Sahili basınındaki haberlere göre Drogba, ülkesi Fildişi Sahilleri'ndeki hastanesinin corona virüsle mücadele merkezi olarak kullanılmasını teklif etti...

Sivas Ahiköy 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsamına alındı!

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan Ahiköy I ve Ahiköy II hidroelektrik santralleri (HES) özelleştirme kapsam ve programına alındı.

TOKİ tecrübesini Afrika'ya taşıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Bugün imzaladığımız mutabakat zaptı çerçevesinde, TOKİ Başkanlığımızın konut üretimi konusundaki tecrübe ve bilgi birikimini Fildişi Sahili başta olmak üzere bütün Afrika kıtasına taşımış oluyoruz" dedi...

Tokat için acele kamulaştırma kararı!

Tokat'ta tesis edilecek Omala Barajı ve Hidroelektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Giresun için acele kamulaştırma kararı!

Giresun'da tesis edilecek olan Güce Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sivas Suşehri için acele kamulaştırma kararı!

Sivas'ta tesis edilecek Akşar Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Selim Gökdemir: Doğal güzelliği olmayan sahillere hayat verelim!

Ekonomik değeri düşük atıl kıyıların değerlendirilmediğini belirten Gökdemir, "Doğal güzelliği olmayan sahilleri mühendislik metotlarıyla çok güzel bir hale getirebiliriz" dedi.

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali için özelleştirme ihalesi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor.

Vekon’dan Fildişi Sahili'ne 12 milyon dolarlık yeni bir proje!

Vefa Holding’in ön üretimli yapı çözümleri sunan markası Vekon, Fildişi Sahili’nin en büyük şehri olan Abidjan’da yeni bir projeyi hayata geçiriyor. 12 milyon dolarlık projenin Mayıs ayında bitirilmesi planlanıyor.

fildişi sahilleri hidroelektrik santrali mng holding Haberi

fildişi sahilleri hidroelektrik santrali mng holding


MNG'nin CEO'su Günal, Sassandra Nehri üzerine üç baraj yapımı için hükümetle görüşme halinde; 1.9 milyar dolarlık anlaşma yakın...


MNG Holding CEO'su Mehmet Nazif Günal ve Fildişi Sahili Enerji Bakanı Adama Toungara, MNG Holding'in bu ülkenin batısında hidroelektrik santralleri inşaetmesi için 1.9 milyar dolar tutarında anlaşmaya ilişkin görüşmelerin ileri aşamada olduğunu söylediler.


Fildişi Sahili 10 yıl süren siyasi sorunların ardından hızla büyüyen ekonomisini desteklemek için enerji altyapısına büyük yatırım yapıyor.


Hükümetle Sassandra Nehri üzerine üç baraj yapımı için görüşme halinde olan MNG'nin CEO'su Günal, Fildişi Sahili Başbakanı Daniel Kablan Duncan ile görüştü.


Günal daha sonra yaptığı açıklamada "Proje 540 megawatt kapasitesinde. Projenin üç baraj için maliyeti 1.9 milyar dolar civarında. Öncelikle hükümet ile anlaşma sağlamamız gerekiyor. Anlaşma imzalanırsa inşaat dört yıl sürecek" dedi.


Toungara ise...