05 / 05 / 2024

Filistin iskan bakanlığı

Filistin iskan bakanlığı

Suudi Arabistan’ın, Gazze Şeridi’nin yeniden imarı için Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’na (UNDP) 31,8 milyon dolar bağışladığı bildirildi. İşte UNRWA'ya yapılan yazılı açıklama...

Rusya, İsrail'in Filistin'deki arazileri kamulaştırmasını kınadı!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail hükümetinin Filistin'de bulunan arazi ve mülkilerin kamulaştırmasını kınadığını belirten açıklamada bulundu. 

Le Chic Tarabya'nın inşaatı tamamlandı, iskan alındı!

Deniz GYO'nun geliştirdiği Le Chic Tarabya projesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen incelemeler tamamlandı ve projenin inşaatı tamamlanarak iskan alındı. 

Filistin'den İsrail'in Batı Şeria'da Yahudiler için konut inşa etme planına tepki!

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun işgal altındaki Batı Şeria’da Yahudi yerleşimciler için 5 binden fazla yeni konut inşa edilmesini onaylamasına tepki gösterdi.

Filistin İsrail'in Batı Şeria'da Yahudiler için binlerce yeni konut inşa etme planını kınadı!

Filistin Dışişleri Bakanlığı, işgal altındaki Batı Şeria’da Yahudi yerleşimciler için 5 binden fazla yeni konut inşa edilmesini onaylamasını kınadığını duyurdu.

İsrail’den Filistin'deki Battir köyünde sanayi bölgesi inşa edecek!

Filistin Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, İsrail makamlarının Kudüs ile Beytullahim kentleri arasında bulunan ve Filistin’in Battir köyünün toprakları üzerinde sanayi bölgesi inşa etmeyi planladığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı: İsrail'in yasa dışı yeni konut inşa kararını reddediyoruz!

Dışişleri Bakanlığı, "İsrail’in işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimlerde 2 bin 342 yeni konutun inşa edilmesine onay vermesi bölgenin demografik yapısını değiştirmeye yönelik politikasının yeni ve açık bir örneğidir" açıklamasında bulundu...

25 soruda iskan!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resmi sitesinde  'oturma izni anlamına gelen iskan'la ilgili en sık sorulan 25 soruyu yayınladı. İşte 25 soruda iskan...

Filistin'den "Kudüs surlarının yıkılması çağrısına" tepki!

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi'ndeki meclis üyelerinden Arieh King tarafından yapılan "Kudüs'ün Eski Şehir bölgesini çevreleyen surların bir kısmının yıkılması" çağrısına tepki gösterdi.

Four Winds'te iskan sorunu ortadan kalktı!

Taşyapı’nın İstanbul Bağdat Caddesi’ndeki konut projesi Four Winds için bakanlık tarafından verilen iskâna Kadıköy Belediyesi’nin iptal ettirmek için açtığı iskân iptal davasında sona gelindi. Four Winds'te iskan sorunu ortadan kalktı.

TİKA'nın Gazze'de inşa ettiği konutlar Filistin yönetimine devredildi!

TİKA tarafından yaptırılan Gazze'deki 320 konut, imzalanan anlaşmayla Filistin Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'na teslim edildi.

Dışişleri Bakanlığı İsrail’in konut kararını kınadı!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altında tutmakta olduğu Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimlerde 560 yeni konut inşasına onay vermesini kınadı.

Muş İskan Konutları'nın kurası çekildi!

Muş Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hak sahipleri adına yaptırılan iskan konutları için kura çekimi yapıldı.

Filistin'e yasa dışı yapılan konut yapımına kınama!

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in, işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimlerine ek 463 konut yapımını onaylamasının kınandığı belirtildi.

Filistin iskan bakanlığı Haberi

Filistin iskan bakanlığı

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşundan (UNRWA) yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği son saldırılarda yıkılan evlerin yeniden imarı için UNRWA ile UNDP arasında mutabakat zaptı imzalandığı belirtilerek, Suudi Arabistan’ın söz konu proje için UNDP’ye 31,8 milyon dolar bağışladığı ifade edildi. 


Açıklamada, söz konusu projeyle Filistinli mülteciler dışında Filistinlilere ait 5 bin evin yenilenmesinin yanı sıra 3 okul için de eşyalar alınacağı kaydedildi. 


İsrail, 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren "Koruyucu Hat" adını verdiği saldırılarını 26 Ağustos'ta sağlanan ateşkesle sona erdirmişti. Filistin İskan Bakanlığı, UNRWA ve UNDP işbirliğiyle hazırlanan rapora göre, İsrail'in son Gazze saldırılarında yaklaşık 12 bin ev tamamen yıkılmış, 160 bin ev hasar görmüş, bunların 6 bin 600'ü ise kullanılamaz duruma...