27 / 11 / 2024

filistin Nativity Kilisesi

filistin Nativity Kilisesi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Filistin’de bulunan Yeniden Doğuş Kilisesi’nin (Nativity) restorasyonu amacıyla kurulan fona katkı sağladı. Daha önce Osmanlı’nın restore ettiği kilise, yine Türkler tarafından yenileniyor.

Hz. İsa’nın doğduğu Nativity Kilisesi'ni Türkiye onaracak!

TİKA Başkanlığı (TİKA) Hz. İsa’nın doğduğu yer olarak kabul edilen Nativity (Yeniden Doğuş) Kilisesi’nin restorasyonu için Filistin hükümetine 100 bin dolarlık yardımda bulunacak.

Batı Şeria'daki Doğuş Kilisesi restorasyonu tam gaz! 

Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde Doğuş Kilisesi'ndeki restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.Restorasyon için komisyonun, bir kısmı Filistin hükümetinin, bir kısmı da yerli ve yabancı ülkelerdeki iş adamlarının ve kiliselerin finansmanıyla yaklaşık 15 milyon dolar tahsis edildi.

Bilecik'teki Aya Yorgi Kilisesi turizme kazandırılacak!

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 1800'lü yılların sonunda yapılan, bugün harabe durumdaki Aya Yorgi Kilisesi, restorasyonun ardından müze olarak hizmet verecek.

Türkiye'den Filistin'e OSB!

Sanayi Bakanı Faruk Özlü, Gaziantep'te yaptığı açıklamada, "Filistin'le ilgili olarak organize sanayi kurulması yönünde çalışmamız var. İnşallah Filistin'de kurulacak bu organize sanayi bölgesinin temelini nisan, mayıs gibi atacağız" dedi.

Malatya'daki Taşhoron Kilisesi'nin restorasyonu mecliste!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da bulunan Taşhoron Kilisesi'nin restorasyonuna ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kayseri Meryem Ana Kilisesi'nin ihalesine 19 teklif!

Kayseri Kiçikapı'da bulunan Meryem Ana Kilisesi'nin restorasyon ihalesine firmalar büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık maliyeti 3 milyon 498 bin TL olan ihaleye 19 firma katılarak teklif verdi.

AB'den Filistin ve Mısır inşasına 88,6 milyon avro destek!

Avrupa Birliği (AB), Filistin’e 38,6 milyon avro, Mısır’a 50 milyon avro mali destek verileceğini bildirdi.

Arap Birliği'nden Filistin'e yatırım çağrısı!

Arap Birliği'ne bağlı Ekonomik ve Sosyal Konsey, Filistin ekonomisine verilen desteğin artırılması çağrısı yaptı. Konsey, özel sektöre de yatırımlarının bir kısmını Filistin'e yönlendirmesi istedi.

Filistin'e yasa dışı yapılan konut yapımına kınama!

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in, işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimlerine ek 463 konut yapımını onaylamasının kınandığı belirtildi.

Kayseri Meryem Ana Kilisesi'nin restorasyonu başlıyor!

Restorasyon ihalesine çıkılan ve Eylül ayında restorasyon çalışmalarına başlanacak olan Meryem Ana Kilisesi'nin 24 saat açık kent kütüphanesi yapılması için proje çalışmaları tamamlandı.

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi arazisi ne olacak?

Beykoz Surp Nigoğos Ermeni Kilisesi’ne ait olan mezarlık arazisi, Vakıflar Genel Meclisi (VGM) kararıyla hayrattan akara çevrildi.

Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi 2017'de açılacak!

TİKA tarafından Gazze'de yapılan Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi, gelecek yıl hizmet vermeye başlayacak.

Malatya Taşhoron Kilisesi restorasyonu ne durumda?

Hrant Dink’in doğduğu ve evinin de olduğu Malatya Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki Taşhoron Kilisesi'nde bir süre önce restore çalışmaları başlamıştı. İşte o kilisede son durum....

Diyarbakır Fatihpaşa Camii ve Meryem Ana Ermeni Kilisesi restore edildi!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerce yakılan Fatihpaşa Camii ile Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nin restore edilerek ibadete açılması için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce ihale edildiğini söyledi.

filistin Nativity Kilisesi Haberi

filistin Nativity Kilisesi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Filistin’in Beytüllahim kentinde bulunan Yeniden Doğuş Kilisesi’nin (Nativity) restorasyonu amacıyla kurulan fona katkı sağladı.


Roma İmparatorluğu tarafından 327 tarihinde Hz. İsa’nın doğduğuna inanılan mağaranın üzerine inşa edilen Doğuş Kilisesi, en son Osmanlı Devleti tarafından restore edildi. TİKA, Kudüs’ün kültürel zenginliğinin korunması için Doğuş Kilisesi’nin restorasyonunda kullanılmak üzere Uluslararası Restorasyon Komitesi’ne katkıda bulundu.


Doğuş Kilisesi yüzyıllar boyunca Katolik ve Ortodoks mezhepleri arasında da bir rekabete neden oldu. Doğuş Kilisesi’nin anahtarını elinde bulundurup kapıyı açma yetkisi Kanuni Sultan Süleyman tarafından Katolik papazlara verilmişti. Yetki, 1630’larda Rum Ortodokslar’a devredildi. 


1850’lerde Rusya ve Fransa’nın Kudüs’teki kutsal mekânlar üzerinde koruyuculuk talepleri iki mezhebi yine karşı karşıya getirmişti. Bu çekişmeye Sultan Abdülmecid Han çıkardığı bir ferman ile son verdi. Ferman ile...