06 / 05 / 2024

Financial Times türkiye

Financial Times türkiye

İngiliz Financial Times, birçok olumsuzluğa rağmen Türkiye’de ekonominin aksak da olsa yabancı yatırımcılar için çekici olmayı sürdürdüğünü vurguladı.

The Times açıkladı: Türkiye'deki zenginler, Londra'dan konut alıyor!

The Times'ta yayınlanan habere göre, Türkiye'deki zenginler, Londra'dan konut satın alıyor. Haberde yer verilenlere göre, finansal istikrarsızlık birçok kişiyi Londra'nın en önemli emlak piyasasına yönlendiriyor. 

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

İngiliz Financial Times, seçim öncesi Türkiye ekonomisini analiz etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ekonomideki risklere dikkat çekilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın para politikalarının ekonomiyi tehdit ettiği ileri sürüldü.

Ünlü İngiliz gazetesi FT’den, Türkiye seçimleri hakkında iddia!

Dünyanın et etkin gazetelerinden İngiliz Financial Times gazetesinden Türkiye’nin 2023 yılında yaşayacağı seçimlerle ilgili tahmin yaptı.

FATF Türkiye’yi gri listede bıraktı! Çok büyük itibar kaybı

Mali Eylem Görev Gücü – The Financial Action Task Force (FATF), ‘Türkiye’yi kara para aklamak ve terörün finansmanı ile mücadelede yetersiz gösterilen çabalar nedeniyle’ ‘gri listede’ bırakma kararı aldı.

Türkiye’nin Rusya’ya olan ihracatı Batılı ülkeleri kaygılandırıyor!

Financial Times, Türkiye'nin Rusya'ya olan ihracat durumun Batılı ülkeleri kaygılandırdığını yazdı. İşte o detaylar!

Financial Times tabloyu çizdi: En endişe veren ülke Türkiye!

Financial Times'ta yer alan habere göre ise; gelişmekte olan ülkeler arasında en endişe verici ülke Türkiye. Gerekçesi ise faiz artırımının reddedilerek lirayı desteklemeye yönelik hamleler yapılması olarak gösterildi.

Financial Times'dan çok konuşulacak 'Türkiye' yazısı!

Financial Times, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili Gideon Rachman imzasını taşıyan kritik bir analiz yayınladı.

Türkler kripto paraya akın ediyor!

İngiltere merkezli ekonomi gazetesi Financial Times, Türkiye'de kripto paralara yükselen ilgiyi inceledi. Yüksek enflasyon, belirsizlik ve TL'deki oynaklık sebebiyle Türk vatandaşlarının kripto varlıklara yöneldiği belirlendi.

Türkiye'deki esnaf iflaslarının sebebi yüksek faiz mi?

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'de esnafın kredilere yönlendirildiğini fakat kısıtlamalar ve yüksek faiz sebebiyle bu kesimin iflasa sürüklendiğini yazdı.

Financial Times: Türkiye yatırımcılar için çekiciliğini koruyor!

İngiliz Financial Times, birçok olumsuzluğa rağmen Türkiye’de ekonominin aksak da olsa yabancı yatırımcılar için çekici olmayı sürdürdüğünü vurguladı.

Türkiye emlak fiyatı artışında dünya şampiyonu!

Times gazetesi, İngiltere merkezli küresel gayrimenkul şirketi Knight Frank'in her 4 ayda bir yayımladığı küresel emlak fiyatı artış raporunda, Türkiye'nin birinci sırada olduğunu duyuruyor.

Akfen Holding'ten Türkiye'ye güven ve yatırım mesajı!

Türkiye'de iş yapan bazı yabancı şirketler, altyapı holdinglerinden Akfen ile birlikte uluslararası Financial Times gazetesinde yayımlanan ilanla, tüm dünyaya Türkiye'ye güven ve yatırım mesajı verdi.

Türkiye, New York Times Turizm Fuarı'nda stant açtı!

Güney Afrika'nın "altın sponsorluğu'yla birlikte, Türkiye'nin ve ABD'nin Florida eyaletinin "gümüş sponsorluğunda gerçekleştirilen New York Times Turizm Fuarı, ilk gününde, dünyanın değişik bölgelerinden sektör temsilcilerini ağırladı.

Financial Times türkiye Haberi

Financial Times türkiye


Moody's'in Türkiye'nin yatırım notunu düşürme kararına ilişkin tartışmalar sürerken, İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times'dan (FT) çarpıcı bir analiz geldi. Gazete, “Türkiye'nin aksak ekonomisi yatırımcılar için çekiciliğini koruyor” değerlendirmesini başlığa çıkardığı haber analizinde “Hükümet, halkın harcamayı sürdürmesini arzuluyor” sözlerini kullandı.


Türk ekonomisinin lokomotifi olarak nitelediği “iç talebin” Türkiye'nin GSYH büyümesinin üçte ikisini oluşturduğuna dikkat çeken gazete, bu çerçevede “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temmuzdan bu yana tüketim motorunu canlandırmaya çalıştığı” yorumunu yaptı. Analizde şöyle devam edildi:

“Türklerin 10 bin dolara yakın kişi başına geliri, bir kısmını almak için yarışan şirketlere hem bir fırsat hem de tehlike oluşturuyor. Ne zaman Türk ekonomisi ısınsa cari açığı şişiyor ve büyük net yıllık dış finansman ihtiyaçlarına ilişkin uyarıları tetikliyor. Ancak her defa, ekonomi, BRIC ve MINT üyelerinkilerinden üstün bir...