30 / 04 / 2024

finans merkezi yatırımı

finans merkezi yatırımı

Londra'nın İstanbul'a bu alandaki tecrübesinin aktarılması yönünde çaba gösterdiklerini anlatan İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, İstanbul'un uluslararası ve bölgesel finans merkezi olmasının Londra ve Avrupa için de faydalı olacağını belir

İstanbul Finans Merkezi için onay bekleniyor!

Dünyanın en önemli finans merkezlerinden olması planlanan İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatı için geri sayım başladı. 4.5 milyar liralık yatırımla tamamlanacak projenin yapımına onayların ardından bu yıl sonuna kadar başlanacak...

Finans uzmanı açıkladı: Yatırım hayatımda yaptığım en büyük hata çocuğumu özel okula yazdırmak!

Finansçı Baba, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yatırım hayatında yaptığı en büyük hatanın büyük oğlunu 6 yıl önce özel okula yazdırmak olduğunu açıkladı...

Trendyol’dan deprem bölgesine dev yatırım! Bölgedeki 35 bin işletmeyi yurt dışı pazarlara açacak!

E-ticaret platformu Trendyol, afet bölgesine desteklerine devam ediyor. Şirket, Adana Aktarma Merkezi yatırımını erken devreye alırken, bölgede yaşayan 35 bin satıcının ürünlerini de yurt dışı pazarlar ile buluşturmayı hedefliyor.

Lüks konut yatırımında rota Türkiye ve KKTC gibi gelişen ülkelere çevrildi!

Pandemi öncesi yıldızı parlak finans merkezi küresel kentler lüks konut yatırımında geriye düşüyor. Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada lüks konut yatırımlarının gelişen ülkelere kaydığını söyledi.

Varlık Fonu'nun İFM ortaklığı yatırım faaliyetlerini hızlandırdı!

Türkiye Varlık Fonu'nun İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesine yatırımcı olarak 1,67 milyar TL'yle dahil olması, yatırım faaliyetlerini 2019'un son çeyreğinde hareketlendirdi.

Katar bankacılık ve emlakta 7 milyar dolar daha yatırım yapacak!

Katar Finans Merkezi Başkanı Yousuf Al-Jaida, "Katar Türkiye'de yatırım yapmaya devam edecek. Sadece bankacılık sektöründe değil, emlak sektöründe de. 10 milyar dolarlık taahhütün yüzde 35'i gerçekleşti, Türkiye'ye akacak 7 milyar dolar daha var" dedi...

Konya Lojistik Merkezi yatırım projesinin akıbeti TBMM'de!

Konya Lojistik Merkezi yatırım projesi meclis gündemine taşındı. CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, projenin akıbetini Bakan Turhan'a sordu... 

Denizli Kültür Merkezi’ne 35 milyon TL yatırım yaptı!

Teknik Yapı tarafından inşa edilen ve ‘En iyi Sosyo-Kültürel projesi’ ödülünü alan ‘Denizli Kültür Merkezi’, 35 milyon liralık bir yatırım ardından açıldı. 

Samsun Lojistik Merkezi tarihe geçecek bir yatırım!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptığı açıklamada Samsun Lojistik Merkezi’nin Samsun’un tarihine geçecek bir yatırım olduğunu dile getirdi.

Samsun, Ordu ve Giresun Karadeniz’in yatırım merkezi olacak!

"Bölgende Tek Ol Semineri"nde konuşan ERA Gayrimenkul Türkiye Franchise Kanal Direktörü Kadir Tümen, Samsun, Ordu ve Giresun'un Karadeniz’in yatırım merkezi olacağını söyledi..

Aktim Ticaret ve İş Merkezi ile geleceğine yatırım yap!

Tem Otoyolu Hadımköy gişelerine 2 dakika mesafede Akçaburgaz mevkiinin en merkezi arazisinde konumlandırılan Aktim Ticaret ve İş Merkezi ile geleceğinize yatırım yapın..

Sinpaş Finans Şehir güçlü yatırım potansiyeli sunuyor!

Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, Sinpaş Finans Şehir projesi hakkında bilgi verdi. Yatırım değeriyle ön plana çıkan Sinpaş Finans Şehir'in lokasyonu dolayısıyla da tercih sebebi olduğunu ifade etti. 

Çorlu Orion AVM'ye otel ve kapasite artışı yatırımı!

Trakya'nın ilk alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyan Orion AVM'de kapasite artışı ve 110 odalı şehir oteli yatırımı yapılacak.

Yeni girişimciler AVM yatırımı yapıyor!

AYD Başkanı Hulusi Belgü, alışveriş merkezi yatırımlarında bazı bölgelerde doygunluk yaşanmasına rağmen halen büyük ilçelerde yatırım potansiyelinin bulunduğunu açıkladı. Belgü, yerli girişimcinin sektöre yatırım yapmaya devam ettiğini aktardı.

finans merkezi yatırımı Haberi

finans merkezi yatırımı



İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, İstanbul'un uluslararası ve bölgesel finans merkezi olmasının Londra ve Avrupa için de faydalı olacağını belirtti. 


TÜRK PİYASASI DİĞERLERİNDEN FARKLI


Londra'nın İstanbul'a bu alandaki tecrübesinin aktarılması yönünde çaba gösterdiklerini anlatan Moore, "Bizim uzun bir geçmişe dayanan finans merkezi deneyimimiz var. Londra ile Şangay arasında hiç finans merkezi yok. Dubai var, fakat Dubai off-shore bir finans merkezi. Türkiye ise farklı. Çünkü Türkiye'nin iç piyasası çok güçlü. Bu nedenle buradaki merkez faydalı olacaktır" dedi.


3. ÜLKELERDE İŞBİRLİĞİ


Türkiye ile İngiltere'nin üçüncü ülkelerde ticaret ve yatırım işbirliğinin de önemli olduğunu ve bu anlamda heyecanlı fırsatlar bulunduğunu belirten Moore, "Önemli İngiliz şirketleri bankacılıktan iletişime kadar farklı sektörlerde Türkiye piyasasında aktif bir rol oynuyor ve ciddi yatırımlar yapıyor. İngiliz şirketler Türkiye'deki yatırım ve işbirliği...