27 / 04 / 2024

Lüks konut yatırımında rota Türkiye ve KKTC gibi gelişen ülkelere çevrildi!

Lüks konut yatırımında rota Türkiye ve KKTC gibi gelişen ülkelere çevrildi!

Pandemi öncesi yıldızı parlak finans merkezi küresel kentler lüks konut yatırımında geriye düşüyor. Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada lüks konut yatırımlarının gelişen ülkelere kaydığını söyledi.



Pandemi öncesi yıldızı parlak finans merkezi küresel kentler lüks konut yatırımında geriye düşüyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin çoğu küresel şehirde konut fiyatlarında artışa sebep olduğu iki yılın ardından manzaranın artık değiştiğine değinen Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar, paranın daha pahalı hale geldiğini ve jeopolitiğin de daha karmaşık hale geldiğini söyledi. Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar, Çin'in artık dünya ekonomisine güç vermediğini kaydederek, bunun da ‘getiri öncelikli’ lüks konut yatırımında rotayı Londra, Berlin gibi gelişmiş şehir merkezlerinden Türkiye ve KKTC gibi gelişen ve prim potansiyeli daha yüksek ülke şehirlere çevirdiğini söyledi.

Lüks konut yatırımında rota Türkiye ve KKTC gibi gelişen ülkelere çevrildi!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, KKTC’ye gayrimenkul yatırımında ilk sırada Türkiye bulunuyor. Almanya, Hollanda, İskandinav ülkeleri dışında Rusça konuşan ülkeler de Türkiye’yi takip ediyor. Vergi avantajları, uygun fiyatlar, yaşam koşulları, kira çarpanı gibi avantajlı özellikler gelişen merkezleri daha da ön plana çıkaracak. Açıklamasında yüksek varlıklı göçmen sayısının yalnızca Çin’de 9,1 milyonun üzerinde olduğuna değinen Aylin Pelin Onar, Hindistan, Rusya, Brezilya, Meksika, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirliklerinin ve 190 bine yakın rakamla Türkiye ilk 8’de yer aldığını kaydederek, "Bu yatırımcıları yakalamak, onlara rehberlik etmek, güven vermek değerli bir iş.” dedi.


Geri Dön