24 / 12 / 2024

Finansal Kiralama Derneği

Finansal Kiralama Derneği

Şükrü Kızılot'un Hürriyet Gazetesi'ndeki yazısı Gayrimenkul Satıp Bir Taşla 13 Kuş Vurmak bize çok cazip geldi. Ancak, bu kuşları kimlerin, nasıl vurabileceğini de açıklar mısınız? Özellikle "finansman sorunu" olan şirketlerden, bu yönde sorular yağıyor..

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2022!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31845 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kimlik Tespiti Yöntemleri Yönetmeliği!

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketlerince Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik bugünkü 31716 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31526 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği Statüsünde Değişiklik Yapılmasına Dair Karar!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği Statüsünde Değişiklik Yapılmasına Dair Karar bugünkü 31521 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finansal kiralama şirketlerine kötü haber!

TBMM'ye sunulan Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile finansman şirketlerinin müşterilerinin mağduriyetlerinin önlenmesi amaçlanıyor.

Finansal Kiralama Şirketleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

İş Finansal Kiralama'dan 100 milyon TL'lik bonosunun itfa ödemesi tamam!

İş Finansal Kiralama tarafından ihracı gerçekleştirilen TRFISFN42120 ISIN kodlu, 100 milyon TL nominal tutarlı 13.04.2021 vade tarihli bononun itfa ödemesi tamam..

İş Finansal Kiralama'dan 200 milyon TL'lik finansman bonosu ihracı!

İş Finansal Kiralama'nın İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla satışa sunduğu 200 milyon TL nominal değerli, 120 gün vadeli finansman bonosu ihracı tamamlandı.

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu teklifi!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi TBMM'de onaylanarak yasalaştı. 

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanununda Değişiklik!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Garanti Finansal Kiralama'dan 1 milyar TL'lik kira sertifikası ihracı!

Garanti Finansal Kiralama'nın yurtiçinde 1 milyar Türk Lirası tutarına kadar, kira sertifikalarının yurtiçinde tahsisli ve/veya nitelikli yatırımcılara  satılmak üzere hamiline olarak çıkarılması, piyasa koşullarına bağlı olarak kira sertifikalarının sabit ve/veya değişken getirili olarak ihraç edil

Şeker Finansal Kiralama 250 milyon TL borçlanma aracı ihraç edecek!

Şeker Finansal Kiralama'nın yurt içinde 250 milyon TL nominal tutara kadar borçlanma araçlarının halka arz ve/veya halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara ve/veya tahsisli olarak ihraç edilebilmesi onaylandı. 

Şeker Finansal Kiralama geri alınan paylarını sattı!

Şeker Finansal Kiralama, 28 Eylül 2020 tarihinde yapılan pay geri satış işlemlerine ilişkin bilgileri yayınladı. 

Finansal Kiralama Derneği Haberi

Finansal Kiralama Derneği


Kimler bir taşla 13 kuş vurabilecek HÜRRİYET okurları haftalardır ısrarla soruyorlar; "Gayrimenkul Satıp Bir Taşla 13 Kuş Vurmak bize çok cazip geldi. Ancak, bu kuşları kimlerin, nasıl vurabileceğini de açıklar mısınız?" Özellikle "finansman sorunu" olan şirketlerden, bu yönde sorular yağıyor.


 OLAY NEYDİ? 


Olayımızda; şirketin üzerinde (aktifinde), yıllar önce alınmış olmasının da etkisiyle düşük değerle gözüken gayrimenkul, yüksek bedelle leasing şirketine satılarak, finansman sorunu çözülüyor. 

Ortaya çıkan kazançtan kurumlar vergisi ve KDV'de ödenmiyor. 


Üstelik kurumlar vergisi ve KDV yönünden, "iki yıl aktifte bulunma zorunluluğu "da aranmıyor. 

Satışın ardından, yapılan bir leasing sözleşmesi ile leasing firmasından, satılan gayrimenkul kiralanıyor kira ödemesi de KDV'den istisna tutuluyor. 

Kiralama süresinin bitiminde, gayrimenkul para ödenmeden geri almıyor. Gayrimenkul, yüksek bedelle deftere kaydediliyor. Geri alım nedeniyle; kurumlar vergisi, KDV ve tapu harcı...