10 / 05 / 2024

Finike otoyolu

Finike otoyolu

Antalya'nın Finike ilçesindeki otoyol projesinin iptal edilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gebze-İzmir Otoyolu projesi için acele kamulaştırma!

Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil) Otoyolu Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Antalya Finike TM Elektrik Enerjisi İletim Hattı projesinin toplantısı 17 Aralık'ta!

Antalya İli Finike İlçesi'nde bulunan Finike TM Elektrik Enerjisi İletim Hattı projesisin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 17 Aralık 2015 günü saat 13:00'da yapılacak.

Gebze- İzmir Otoyolu güzergahındaki arsaların fiyatları 2'ye katlandı!

Gebze- İzmir Otoyolu'nda sona yaklaşılıyor. Mart 2016'da Körfez Köprüsü ayağının açılacağı proje, bölgedeki gayrimenkullerin ve arazilerin değerini neredeyse ikiye katladı. 433 km'lik yol boyunca önce konut ardından arsa fiyatları yükseldi.

Menderes Türel'den Finike'ye adalet sarayı müjdesi!

Finike’yi ziyaret eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yılardır beklenen Adalet Sarayının bir sene içinde ilçeye kazandırılacağını, modern bölge halinin ihalesinin 1 Aralık’ta yapılacağını söyledi.

Finike Mermer Ocağı için 'ÇED gerekli değildir' raporu iptal!

Antalya’nın Finike İlçesi’nde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası’ndaki bir mermer ocağına valilikçe verilen ’ÇED Gerekli Değildir’ raporunu iptal etti, Finike’de taş ocağı yapılacak alandaki sedir ağaçları kurtuldu.

Finike'de mermer ocağı izni iptal edildi!

Antalya'nın Finike ilçesinde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası'ndaki bir mermer ocağına valilikçe verilen 'ÇED Gerekli Değildir' raporu ve maden arama izin belgesi, mahkemece iptal edildi.

Antalya Finike Mermer Ocağı için ÇED gerekli mi?

Antalya'nın Finike İlçesi'nde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası'ndaki bir mermer ocağına valilikçe verilen 'ÇED Gerekli Değildir' raporu ve maden arama izin belgesi, mahkemece iptal edildi.

Şile Ağva Otoyolu'nda son durum!

Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu yerel basın mensuplarıyla birlikte 11 viyadük ve 7 tünelden oluşan Şile – Ağva arasını 22 kilometreye düşürecek olan Şile-Ağva Otoyolu yapımını yerinde inceledi.

Şile-Ağva otoyolu yapım çalışmalarında son durum!

Şile-Ağva arasını 22 kilometreye indirecek otoyolu çalışmaları hızla devam ediyor. 2013 yılının sonlarında ilk sondaj vurularak başlanan Şile-Ağva arası 40 kilometreden 22 kilometreye düşecek.

Çayırova TEM Otoyolu OSB Köprülü Kavşağı'nın temel atıldı!

Çayırova TEM Otoyolu OSB Köprülü Kavşağı temel atma törenine katılan Bakan Işık, burada yaptığı konuşmada, temelini attıkları köprülü kavşak projesiyle sanayi için çok büyük bir zaman kaybının önüne geçeceklerini söyledi.

Çayırova TEM Otoyolu OSB'ye köprülü kavşak yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çayırova TEM Otoyolu Organize Sanayi Bölgesi Köprülü Kavşağı’nın temel atma töreni yapılacak.

DSİ'den Finike ve Kumluca'ya 46 milyonluk yatırım!

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Antalya'nın Finike ve Kumluca ilçelerine 46 milyonluk yatırım yapacaklarını söyledi.

3'üncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda son durum!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü' adı verilen üçüncü köprü ve bağlantılı Kuzey Marmara Otoyolu'nun hızla devam eden inşaat çalışmalarını havadan görüntülendi.

Finike otoyolu Haberi

Finike otoyolu

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Antalya'nın Finike ilçesindeki otoyol projesinin iptal edilmesi önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Arı, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Arı, ''Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Arı, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Antalya'nın Finike ilçesinde Türkiye'nin hatta Dünyanın en kaliteli ve en lezzetli portakalı yetişmekte ve bütün tezgahlarda "Finike Portakalı” diye satılmaktadır. Ancak şu an Finike'de 25.000 portakal, narenciye ağacı yol açılma tehdidi altındadır. Finike ilçesinin sahilinde standartlara uygun, Karayolları tarafından dana yeni yapılmış bir yolu vardır. Demre-Kaş istikametine doğru giden bu yol yeni tamamlanmış olmasına rağmen şimdi Finike-Demre arasına 7 kilometrelik bir çevre yolu açılması girişimi bulunmaktadır. Finike'nin Sahilkent olarak...