21 / 05 / 2024

Finlandiya Avrupa İşleri ve Dış Ticaret Bakanı Lenita Toivakka

Finlandiya Avrupa İşleri ve Dış Ticaret Bakanı Lenita Toivakka

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Finlandiya Avrupa İşleri ve Dış̧ Ticaret Bakanı Lenita Toivakka ile makamında görüştü. Güllüce, Farklı uçlarda yer almalarına rağmen dost iki ülke olduğunu söyledi.

Almanya fabrika siparişlerinde sert düşüş yaşandı! Avrupa’nın hasta adamı geri mi dönüyor?

Almanya'da fabrika siparişleri temmuzda bir önceki aya göre yüzde 4,3'lük beklentiye karşılık yüzde 11,7 geriledi. Uzmanlar, 1990’daki birleşmenin ardından Almanya’ya takılan “Avrupa’nın hasta adamı” etiketini yeniden gündeme getirdi.

Almanya Başkonsolosluğu’ndan Türklere müjde! Dışişleri Bakanlığı Almanya’ya personel alacak! Elinizi çabuk tutun

Almanya Başkonsolosluğu’ndan Avrupa’da çalışmak isteyen vatandaşlara güzel haber geldi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı Almanya’ya personel yolluyor

Avrupa’da markalar AVM'leri terk ediyor!

Avrupa’da bir devir sona eriyor. AVM’ler ve alışveriş caddelerindeki lüks mağazalar iflaslarını açıklıyor. Bunların Türkiye mağazaları da olumsuz etkilenebilir. İşte Avrupa devlerinin Kovid-19 salgınından sonraki durumları..

Avrupa Birliği'nde evsizlerin sayısının düştüğü tek ülke Finlandiya!

Finlandiya, Avrupa Birliği ülkeleri arasında evsizliğin azaldığı tek ülke. 10 yıl önce Housing First adlı bir girişim, artan evsizlik ve barınma sorununu kökünden değiştirdi...

Avrupa'nın ilk çevre dostu Cambridge Camisi İngiltere'de açıldı!

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından finanse edilen Avrupa'nın ilk çevre dostu camisinin İngiltere'de açılışı yapıldı.

Avrupa Konutları Başakşehir kısmi kesin kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut GYO projelerinden Avrupa Konutları Başakşehir'in 976 Ada 2 Parsel, 443 Ada 62 ve 63 Parsel Konutlar İle Ticaret, Otopark, Sosyal Tesisler, Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri'nin kısmi kesin kabulü yapıldı...

Bakü Tiflis Kars demiryolu ile Çin'den Avrupa'ya yük taşımak kolaylaşacak!

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, inşası devam eden Bakü Tiflis Kars demiryolunun hizmete açılmasıyla Çin'den Avrupa'ya güvenilir ve tasarruflu taşımalar yapılabileceğini söyledi.

Yapı Kredi Mortgage'tan Gayrimenkul Öncüleri Buluşması!

Yapı Kredi Mortgage, İstanbul Business Titanic Otel’de düzenlediği Gayrimenkul Öncüleri Buluşması’nda İstanbul Avrupa Yakası’nda proje yürüten müteahhitlerle bir araya geldi..

Bakan Güllüce, Finlandiya Bakanı Toivakka ile görüştü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Finlandiya Avrupa İşleri ve Dış̧ Ticaret Bakanı Lenita Toivakka ile makamında görüştü. Güllüce, Farklı uçlarda yer almalarına rağmen dost iki ülke olduğunu söyledi.

İdris Güllüce'nin 5 Şubat programı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı A.Ş. tarafından bugün yapılan yazılı açıklamaya göre İdris Güllüce bugün Finlandiya Cumhuriyeti Avrupa İşleri ve Dış Ticaret Bakanı Lenita Toıvakka ile Görüşme yapacak.

BİM Avrupa'nın en hızlı büyüyen 3.firması oldu!

Deloitte'un belirlediği "Perakendeciliğin Küresel Güçleri" listesine bu yıl da Türkiye'den sadece BİM girdi. Şirket % 22.8'lik ciro artışıyla birçok devi geride bırakarak Avrupa'nın en hızlı büyüyen 3'üncü markası oldu

Sarıyer Belediyesi, Avrupa'ya götüreceği gençleri arıyor!

Sarıyer Belediyesi, Sarıyerli gençlere Avrupa’nın kapılarını açıyor; belediye Yunanistan-Xylokastro’da DHKEXE Belediyesi’nde gerçekleşecek çevre projesi için genç gönüllüler arıyor... İşte Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan o açıklama...

Avrupa Yakası'ndaki camiler onarılacak! İhalesi 17 Ekim'de!

Avrupa Yakası Camileri Bakım ve Onarım İşleri yapım işi; Kiptaş İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaştırma Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından 17 Ekim'de ihaleye çıkıyor.

Finlandiya Avrupa İşleri ve Dış Ticaret Bakanı Lenita Toivakka Haberi

Finlandiya Avrupa İşleri ve Dış Ticaret Bakanı Lenita Toivakka

Bakan Güllüce: "Avrupa Birliğinde nasıl bizi almamak için bir direnç varsa, aynı şekilde Avrupa ülkelerinde bizim çok tecrübeli, çok yetenekli, çok iş başarmış müteahhitlerimize, işadamlarımıza karşı da bir direnç var. Finlandiya, bu direnci Avrupa Birliğinde aldığı işleri firmalarımızla yaparak kırabilir" dedi.


Türkiye'nin, kara sınırı olmamasına rağmen Finlandiya'yı komşu ülke gibi gördüğünü dile getiren Bakan Güllüce, iki ülkenin dostluğunun, Türkiye Cumhuriyeti'nin mirasını devraldığı Osmanlı İmparatorluğu'nun 21 Şubat 1918'de Finlandiya'nın bağımsızlığını tanımasıyla başladığını anlattı.


İki ülke arasında 9 Aralık 1924'te dostluk anlaşması imzalandığına işaret eden Bakan Güllüce, Türkiye'ye Avrupa Birliği adaylık statüsünün Finlandiya'nın döneminde verilmesinin iki ülkenin dostluğunu daha da pekiştirdiğini vurguladı.


İki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da artırılabileceğini ifade eden Bakan Güllüce, Türkiye'nin inşaat, arıtma yapma, çevre sektöründe çok çok iddialı bir...