06 / 05 / 2024

Firuzağa

Firuzağa

1937 yılında İstanbul Belediyesi, Tophane Yokuşu'ndan Taksim Meydanı'na kadar uzanan geniş bir otomobil yolu açacakmış. Bu iş için Tophane'den başlayan Firuzağa Yokuşu'nun her iki tarafındaki bütün arsalar istimlak edilecekmiş.

Vakıflar, Beyoğlu Firuzağa'da arsa satacak! İstanbul'da arsa arayanlar dikkat!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, Beyoğlu Firuzağa'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. 

Beyoğlu'nda 7 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Firuzağa Mahallesi, Faik Paşa Mevkii'nde yer alan kargir apartman vasıflı gayrimenkul 7 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Lakon Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Lakon Danışmanlık Anonim Şirketi, Can Öz Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Ayşe Samiye Öz Yönetim Kurulu Üyeliğinde 858 bin 785 TL sermaye ile 30 Kasım'da Beyoğlu, Firuzağa Mahallesi, Yeni Çarşı Caddesi'nde kuruldu.

1937 yılında Tophane'den Taksim'e geniş bir cadde açılacak!

1937 yılında İstanbul Belediyesi, Tophane Yokuşu'ndan Taksim Meydanı'na kadar uzanan geniş bir otomobil yolu açacakmış. Bu iş için Tophane'den başlayan Firuzağa Yokuşu'nun her iki tarafındaki bütün arsalar istimlak edilecekmiş.

Demircioğlu Turistik Yatırımlar ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Demircioğlu Turistik Yatırımlar ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Ömür Bülent Demircioğlu tarafından 100 bin TL sermaye ile 17 Haziran'da Beyoğlu, Firuzağa Mahallesi' nde kuruldu.

Lobi Tasarım Uygulama İnşaat Mobilya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lobi Tasarım Uygulama İnşaat Mobilya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yüksel Özgür Arıkan tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 25 Mart'ta Beyoğlu, Firuzağa Mahallesi'nde kuruldu.

Beyoğlu Firuzağa'da 250 bin liraya satılık apartman!

İstanbul'un Beyoğlu İlçesi'nin gözde semti Firuzağa'da bulunan 12 daireli bir apartman, 1954 yılında 250 bin liradan satışa çıkarılmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

1954 yılında Beyoğlu Firuzağa'da 12 daireli bir apartman 250.000 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 57 lira olduğu 1954 yılında, Firuzağa'da 12 daireli bir apartman 4 bin 386 adet altın parasına, 250 bin liraya satılacakmış. Kazlıçeşme'de ise fabrika yapmaya elverişli 27 dönüm arazi satın alınabilirmiş.

1941 yılında Ortaköy'de 373 metrekare arsa 116 liraya satılacakmış!

1941 yılında Beyoğlu Vakıflar Müdürlüğü'nün verdiği ilanda Ortaköy'de ve Turan Caddesi'nde ev ve arsalar satılacakmış. Ortaköy'de 373 metrekare arsa 116 liraya satılacakmış. Firuzağa'da Kadiriler Yokuşu'nda 51 metrekare arsa 51 liraya satılacakmış.

Kızılay, Beyoğlu Firuzağa'da konut yaptıracak!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Beyoğlu Firuzağa Mahallesi Kadiriler Yokuşu Sokak'taki binasını yıktırarak yerine konut inşaatı yapım işini ihaleye çıkardı. İşte Kızılay'ın konut inşaatı ihalesinin detayları...

1935 yılında Firuzağa Cami'nin karşısında bulunan dükkan arsası 439 liraya satılacakmış!

1935 yılında Beyoğlu Firuzağa Caddesi'nde Firuzağa Cami'nin karşısında bulunan dükkan arsası 439 liraya satılacakmış. Yine aynı ilanda Yelkinciler Hanı üst katta bir oda 500 liraya satılacakmış.

Akfa Konut Danışmanlık ve Turizm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akfa Konut Danışmanlık ve Turizm İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Abdülkadir Akkuş tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 30 Ocak'ta eyoğlu, Firuzağa Mahallesi, Kadirler Yokuşu'nda kuruldu.

Firuzağa Kadiriler Yokuşu'ndaki bina inşaat ihalesi iptal edildi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğün'den bugünkü resmi gazetede yayınlanan ilana göre İstanbul Avrupa Yakası Beyoğlu'nda yer alan Firuzağa Kadiriler Yokuşu' ndaki bina inşaat ihalesi iptal edildi...

Firuzağa Haberi

Firuzağa



Belediye Tophane Yokuşu arsalarını istimlak ediyor


Buradan, Taksim Meydanı'na kadar uzanan geniş bir otomobil yolu yapılacak



    Tophane'den Firuzağa'ya doğru uzanan Cihangir yangın yerinde on beş seneden fazla bir zamandan beri inşaat yapılması belediye tarafında men edilmişti. Belediye, Tophane'den başlayarak Firuzağa'dan geçecek bir tramvay hattı tesisi için bir proje hazırlamıştı. 

    Tramvay hattı Taksim'den Sıraserviler'in önünden geçecek Taksim'e çıkacaktı. Belediye, bu projesini tatbik etmek üzere Tophane'den Firuzağa'ya çıkan yokuşun meylini tanzim etmek üzere burada geniş mikyasta hafriyat yapmaya lüzum görüyordu. Hafriyat yapabilmek üzere yokuşun her iki tarafındaki arsaların mühim bir kısmını istimlak edeceğinden yangın sahasındaki arsa sahiplerinin inşaat yapmasına...