06 / 05 / 2024

Florya Akvaryum inşaatı kaçak mı

Florya Akvaryum inşaatı kaçak mı

Sayıştay raporuyla kaçak olduğu belgelenen Florya Akvaryum’un durumu İBB Meclis gündemine taşındı. CHP’li Meclis üyeleri Nadir Ataman ve Hüseyin Sağ, kamunun zarara uğratıldığını savundu!..

Florya Metal İnşaat Kağıt Ambalaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Florya Metal İnşaat Kağıt Ambalaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Doğan Can Şimşek tarafından kuruldu.

Florya Beyaz İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Florya Beyaz İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Daş tarafından kuruldu.

Florya Akvaryum Kompleksi için kaçak iddiası!

Florya sahilinde 273 bin metrekarelik arazide inşa edilen Florya Akvaryum kompleksi için imar planı değişti. Florya Akvaryum Kompleksi'nde bulunan yapıların kaçak olduğu iddia edildi.

Florya Akvaryum için yürütmeyi durdurma kararı verildi!

Florya Akvaryum konseptinde yer alan yapılar için yürütmeyi durdurma kararı verildi ancak bununla ilgili hiçbir işlem yapılmadı.

Florya Capy İnşaat Turizm Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Florya Capy İnşaat Turizm Gıda Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Ali İlhan Eren tarafından kuruldu.

Florya İnşaat Vadi Marmara Residence!

Florya İnşaat Vadi Marmara Residence 'de daire teslimlerinin inşaat başladıktan 24 ay sonra yapılması planlanıyor. İstanbul Beylikdüzü'nde yükselecek proje 102 adet konuttan oluşuyor.

1993 yılında Florya Atatürk Ormanı'nda hayvanat bahçesi inşaatı başlamış!

1993 yılında Florya Atatürk Ormanı'nda 600 dönümlük alan içerisinde yapılacak hayvanat bahçesinin inşaatı başlamış. 150 milyar liraya mal olacak hayvanat bahçesine, Gülhane Parkı'ndaki hayvanlar taşınacakmış.

1958 yılında gecekondu inşaatı artmış!

1958 yılında İstanbul Belediyesi'ne verilen rapora göre gecekondu inşaatı artmış. Gecekondular daha çok Mecidiyeköy ve Florya'da inşa edilmekteymiş. Gecekonduları yıkılan aileler için Kazlıçeşme'de apartman katı verilecekmiş.

Çamlık Florya Konakları İnşaat ve Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Çamlık Florya Konakları İnşaat ve Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi, Hasan Kan Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 milyon TL'lik sermaye ile 23 Eylül'de Evkur Plaza'da kuruldu.

1943 yılında Florya'da inşaat yapmak için inşaat kooperatifi kurulmuş!

1943 yılında Florya ve civarı istimlak edilerek kurulacak olan inşaat kooperatifinin üyelerine satılacakmış. Vali Lütfi Kırdar gibi şehrin önde gelenleri de kooperatife üye olanlar arasındaymış.

Marmaray inşaatı, Avrupa yakasında ne durumda?

Marmaray CR3 Gebze - Halkalı hattının Florya - Yeşilköy - Yeşilyurt - Bakırköy kesimi ve Kanarya - Soğuksu - Küçükçekmece - Halkalı kesiminde süren demiryolu inşaatındaki son durum fotoğraflandı ve internette yayımlandı...

Akvaryum Koyu'ndaki inşaat projesiyle ilgili inceleme başlatıldı!

Birgün Gazetesi'nin haberine göre; Bozcaada Forumu ve ada halkının tepkisi üzerine, Akvaryum Koyu'ndaki inşaat projesiyle ilgili inceleme başlatıldı. Mermerburnu mevkii ve Akvaryum Koyu'ndaki toplu konut projesi halkın tepkisini çekmişti...

Antalya Akvaryum inşaatının yüzde 90'ı tamam!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Avrupa'nın en büyük akvaryumlarından olacak Antalya Akvaryum'un inşaatının yüzde 90'ının tamamlandığı açıklandı

Florya Akvaryum inşaatı kaçak mı Haberi

Florya Akvaryum inşaatı kaçak mı

Sayıştay raporuyla kaçak olduğu belgelenen Florya Akvaryum’un durumu İBB Meclis gündemine taşındı. CHP’li Meclis üyeleri Nadir Ataman ve Hüseyin Sağ, kamunun zarara uğratıldığını savundu!..


Sayıştay raporlarında ‘kaçak’ olduğu belirtilen Florya’daki akvaryumun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) kira ödemediği ortaya çıktı. Mülkiyeti İBB’ye ait olan İstanbul Akvaryum Kompleksi işi pazarlık ihalesi neticesinde 80 milyon yatırım tutarı ile birlikte 30 sene müddetle yıllık 4 milyon 510 bin lira kira işletme bedeli ile İstanbul Akvaryum Turizm Tic. Ltd. şirketine verilmişti. Sayıştay raporuna göre aylık 4 milyon 510 bin lira kira bedelini şirket belediyeye ödememiş. Üstelik kira ödenmesi uygulaması açılıştan tam 16 ay sonra başlatılmış ve sözleşme gereği enflasyon oranında yapılması gereken artış da uygulanmamış. Skandal, belediye meclisine de taşındı.


“YASAL ZEMİNDEN YOKSUN”


CHP’li Meclis üyeleri Nadir Ataman ve...