01 / 05 / 2024

florya imar

florya imar

İstanbul Florya Atatürk Köşkü’ne komşu sahildeki parsellere ait İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) imar değişikliği Sayıştay raporuna da girmiş. Raporda İstanbul Akvaryum’la ilgili ilginç tespitler var.

Galatasaray Florya arsasının imar planı değişikliği askıda!

Emlak Konut'un Bakırköy Şenlik Mahallesi'nde yer alan 66 bin 123 metrekare metrekare büyüklüğündeki arsasının imar planı askıya çıkarıldı.

Galatasaray Florya arsasının imar planı askıda!

Emlak Konut'un Bakırköy Şenlik Mahallesi'nde yer alan 66 bin 123 metrekare metrekare büyüklüğündeki arsasının imar planı askıya çıkarıldı.

Florya'da askeri lojman arazisine lüks konut projesine CHP'den itiraz!

Florya Şenlikköy'de yer alan eski askeri alan ile ilgili olarak TOKİ'nin hazırladığı yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya alındı. TOKİ'nin hazırladığı imar planı teklifine, CHP'li Bakırköy Belediyesi itiraz etti.

Florya Atatürk Ormanı için imar planı hazırlanıyor!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile 1937 yılında kurulan Florya Atatürk Ormanı için yeni imar planı hazırlıkları başladı. 

Galatasaray Florya arazisinin imar planı askıya çıktı!

Galatasaray Florya arazisi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca hazırlanan imar planı değişikliği onaylanarak askıya çıktı..

Florya’daki 34 dönümlük arazinin imar planı iptal edildi!

İstanbul'un ilçesi Sultanbeyli’nin mülkiyet sorununu çözmek için Bakırköy Florya’daki 34 dönümlük değerli arazinin imar planı iptal edildi.

Florya Akvaryum Kompleksi için kaçak iddiası!

Florya sahilinde 273 bin metrekarelik arazide inşa edilen Florya Akvaryum kompleksi için imar planı değişti. Florya Akvaryum Kompleksi'nde bulunan yapıların kaçak olduğu iddia edildi.

Florya Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi'nin imar planı askıda!

Florya'da yer alan Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi'nin arsası, imar planında Resmi Kurum Alanı olarak değiştirildi...

Florya'daki askeri arazinin imar planı onaylandı!

Florya Şenlikköy Mahallesi’ndeki 34 bin 353 metrekarelik askeri alanın imar planı bakanlık tarafından onaylandı...

Florya Demiryolu Alt Geçit Köprüsü imar planı askıda!

İstanbul Bakırköy ilçesi, Florya Demiryolu Alt Geçit Köprüsü Revize Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı...

Florya'daki askeri arazinin imar planı yeniden askıda!

Florya Şenlikköy Mahallesi’ndeki 34 bin 353 metrekarelik askeri alanın imar planı bugün yeniden askıya çıkarıldı...

Florya'da askeri arazinin imar planı değişikliği iptal edildi!

Florya Şenlikköy Mahallesi’ndeki 34 bin 353 metrekarelik askeri alanın imar planı değişikliği iptal edildi.

Florya'da askeri arazinin imar planı tekrar askıda!

İstanbul Bakırköy İlçesi, Şenlik Mahallesi 276 ada 3 Parsel ile 297 ada 13-34-41 Parsel Numaralı Alanı kapsayan askeri arazinin imar planı yeniden askıda...

florya imar Haberi

florya imar

İstanbul Florya Atatürk Köşkü’ne komşu sahildeki parsellere ait İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) imar değişikliği Sayıştay raporuna da girmiş.


İBB, 2014 yılı Sayıştay Denetim Raporu geçtiğimiz ekim ayında hazırlandı. Raporda Florya sahildeki imar değişikliği ve İstanbul Akvaryum’la ilgili ilginç tespitler var. Sayıştay raporuna göre İstanbul Akvaryum Kompleksi resmen kaçak durumda. Üstelik İBB tarafından arsanın da 2886 sayılı ihale kanununa aykırı biçimde verildiği tespiti yapıldı. 


DÜZELTİLMESİ GEREK


Sayıştay denetçilerinin hazırladığı 2014 Denetim Raporu’nda Florya Akvaryum Kompleksi ile ilgili çarpıcı tespitlere yer veriliyor. Raporun 8. Maddesinde, Belediye Meclisi’nin 12.04.2013 tarihli kararı ile söz konusu alan üzerindeki imar planı tadilatı teklifinin kabul edildiği, değişikliğin yapılmasına müteakip imar planı ve yapı ruhsatı eksikliklerinin tamamlanması gerektiği ifade ediliyor. Bu durumun düzeltilmesi gerektiğinin altı çizilerek şöyle deniliyor: “Gerek imar...