01 / 05 / 2024

fonksiyonalita

fonksiyonalita

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Işıl Dinçer, konutlarda fonksiyonalitenin artık bir lüks değil, bir ihtiyaç olarak görüldüğünü, konutlarda yüksek standartlarda yalıtım, ısı ve neme karşı yalıtım ile birlikte ses yalıtımının arandığını belirtti.

fonksiyonalita Haberi

fonksiyonalita


     Türkiye gayrimenkul sektörü ve konut trendlerini AA muhabirine değerlendiren TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Işıl Dinçer, konut tercihlerinde son yıllarda geçerli olan trendlerin incelediğinde sosyal yapıda görülen değişiklikler sonucu konut tiplerindeki tercihlerin de değiştiğini söyledi. Büyükşehirlerde yalnız yaşayanlar ve yeni evli genç çiftlerin veya tek çocuklu aile sayısının artmasıyla birlikte çok odalı konutlar yerine stüdyo, 1+1 ve 2+1 konut tipleri tercih edildiğini ifade eden Dinçer, bu tip konutların hem konforlu hem de daha kolay sahip olunabilir nitelikte olduğunu ifade etti. 

     Dinçer, proje mimarlarının isim yapmış olmasının da lüks konuta olan ilgiyi artırdığına dikkati çekerek, ''Konut içerisinde yatak odaları yerine ortak alanların genişliği tercih edilen bir durum haline geliyor. Geniş ve kullanışlı mutfaklar konutun seçilmesinde etkin rol...